به گزارش میمتالز، سهم ۲۴٫۵% از ارزش معاملات و سهم ۲۳٫۷% از حجم معاملات شمش در بورس کالا، جهش ۱۲۵% درآمد داخلی، رشد ۶۴% تناژ فروش کلیدیترین محصول شرکت یعنی بلوم و بیلت و افزایش تناژ تولید به میزان ۴۳۳ هزار تن نسبت به بهار ۱۴۰۱، گوشهای از افتخارات شرکت در نخستین فصل دوره ۱۴۰۲ میباشد.
ارزش تجمیعی درآمدهای این غول شمش در بهار ۱۴۰۲ با پرش ۸٫۸ همتی نسبت به مقطع مقایسهای به ۲۱٫۵ همت رسیده است. شرکت در خرداد ماه ۱۴۰۲، موفق به ثبت درآمد ۸٫۴۵ همتی شده که نسبت به ماه مقایسهای، ۲٫۴۱ همت رشد داشته است. نمودار مقایسهای درآمد شرکت به شرح زیر است:
در بهار ۱۴۰۲، با شناسایی ۲۱٫۵۶ همت درآمد فصلی، ۴۰% درآمد سال مالی قبل پوشش داده شده است. در بودجه عملیاتی ۱۴۰۲، درآمد ۷۸ همتی برآورد شده که با گذشت سه ماه، ۲۷% این بودجه تحقق یافته است. در صورت تحقق بودجه مذکور، شاهد رشد ۲٫۸ همت سود ناخالص خواهیم بود. شایان ذکر است که شرکت موفق به رشد ۵٫۱۹ همتی درآمدهای خود نسبت به فصل قبلی، زمستان ۱۴۰۱، شده است.
فولاد خوزستان که اصلیترین قطب تولید فولاد خام درکشور پس از فولاد مبارکه به شمار میرود، دارای سه مجتمع تولیدی با مشخصات زیر میباشد:
۱) واحد گندله سازی به ظرفیت ۶٫۴ میلیون تن در سال
۲) واحد احیا مستقیم با ظرفیت ۴ میلیون تن درسال که محل تبدیل گندلههای سنگ آهن به آهن اسفنجی میباشد
۳) واحد فولاد سازی که محل ساخت تختال (اسلب) و شمش بلوم و بیلت از آهن اسفنجی میباشد. در حال حاضر ظرفیت تولیدی این بخش، ۳٫۸ میلیون تن بوده که با اتمام طرحهای توسعه به ۵٫۲ میلیون تن خواهد رسید.
بخش اعظم درآمدهای عملیاتی بهار ۱۴۰۲ از محل فروش فولاد میانی حاصل میشود. شمش بلوم و بیلت ۶۲% و اسلب ۳۷% سبد درآمدی شرکت را به خود اختصاص داده اند. در ادامه به بررسی تغییرات تولید، فروش و نرخ فروش شمش فولادی (بلوم و بیلت) به عنوان اصلیترین محصول شرکت خواهیم پرداخت.
تناژ تولیدی محصول استراتژیک شرکت، بلوم و بیلت، در بهار ۱۴۰۲ به ۶۲۰ هزار تن رسیده که بیانگر رشد ۱۱۹ هزار تنی (معادل ۲۴%) نسبت به بهار ۱۴۰۱ میباشد. همچنین تناژ تولید این شمش فولادی نسبت به فصل قبلی نیز به میزان ۱۵ هزار تن افزایش یافته است.
در خرداد ۱۴۰۲ شاهد ثبت رکورد تولید شمش فولادی در دوره جاری هستیم. در این ماه، مجموعا ۲۲۰ هزار تن شمش تولید شده که نسبت به ماه قبلی ۱۵ هزار تن افزایش یافته است.
در دوره ۱۴۰۱، میانگین تولید ماهانه شمش، ۱۸۸ هزار تن محاسبه شده است؛ فلذا تناژ تولیدی این محصول در خرداد ۱۴۰۲، ۳۱ هزار تن نسبت به میانگین ۱۴۰۱ افزایش یافته است. شایان ذکر است که تناژ تولید خرداد ۱۴۰۲ نسبت به ماه مقایسهای نیز جهش ۵۸% را ثبت کرده و ۸۱ هزار تن افزایش یافته است.
تناژ فروش شمش فولاد نیز به طبع تناژ تولیدی این محصول، تغییرات چشمگیری داشته و به روند مثبت خود ادامه داده است. در بهار ۱۴۰۲، ۶۵۱ هزار تن شمش فولادی روانه بازارهای داخلی و صادراتی شده که نشان دهنده جهش ۶۴% تناژ فروش نسبت به بهار ۱۴۰۱ میباشد.
در خرداد ۱۴۰۲، رکورد فروش شمش در دوره جاری شکسته شده و با افزایش ۳۷ هزار تنی به ۲۶۷ هزار تن رسیده است (تناژ فروش این ماه نسبت به ماه قبلی ۳۷ هزار تن افزایش یافته است). تغییرات تناژ فروش ماهانه این محصول به شرح زیر است:
هر تن شمش فولادی در خرداد ۱۴۰۱، ۱۵ میلیون تومان در بازار داخلی و ۱۷٫۲ میلیون تومان در بازار صادراتی معامله شده است. نرخ فروش داخلی و صادراتی این محصول در خرداد ۱۴۰۲ به ترتیب ۴۳% و ۲۱% افزایش یافته و به ۲۱٫۴ و ۲۰٫۸ میلیون تومان در هر تن رسیده است.
در بهار ۱۴۰۲، هر تن شمش فولادی به طور میانگین در بازار داخلی ۲۰٫۶ میلیون تومان معامله شده که نسبت به مقطع مقایسهای، ۵٫۷ میلیون تومان معادل ۳۸% افزایش نرخ را شاهد هستیم. در بازار صادراتی نیز نرخ موزون فصلی با ۴۰% افزایش به ۲۰٫۶ میلیون تومان در هر تن رسیده است.
نمودار تغییرات نرخ فروش داخلی و صادراتی این محصول به شرح زیر میباشد:
نمودار نرخ فروش شمش (دلار) فوب کارخانه به شرح زیر میباشد: ۴۶۵ دلار در هر تن.
به دنبال تغییرات اساسی فاکتورهای بینادی عملیات شرکت (تناژ تولید، فروش و نرخ فروش محصول اصلی) از محل فروش شمش فولادی در بهار ۱۴۰۲، ۱۳٫۴۷ همت درآمد شناسایی شده که نسبت به بهار مقایسهای، ۱۲۹% معادل ۷٫۵۷ جهش داشته است.
درآمد فروش شمش در خرداد ۱۴۰۲ نسبت به ماه مقایسهای ۳٫۶ برابر شده و با افزایش ۴٫۱ همتی به ۵٫۶۸ همت رسیده است. نمودار تغییرات درآمد فروش ماهانه شمش فولاد به شرح زیر میباشد:
منبع: تجارت گردان