تاریخ: ۱۸ مرداد ۱۴۰۲ ، ساعت ۲۳:۵۷
بازدید: ۱۱۶
کد خبر: ۳۱۳۴۰۰

برقراری خطوط حمل‌ونقلی مستقیم‌ به تقویت تجارت با ویتنام کمک می‌کند

می متالز - رئیس اتاق مشترک ایران و ویتنام معتقد است: برای تقویت سطح روابط دوجانبه باید برای راه‌اندازی خطوط مستقیم و منظم هوایی و کشتیرانی و همچنین تاسیس اتاق مشترک متناظر دو کشور در ویتنام برنامه‌‌‌‌‌‌‌ریزی و اقدام شود.

به گزارش می‌متالز، رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و ویتنام با اشاره به این سفر، گفت: برای تقویت سطح مناسبات تجاری و سرمایه‌گذاری بین دو کشور باید خطوط مستقیم و منظم هوایی و کشتیرانی بین ایران و ویتنام، راه‌اندازی شود و در کنار آن اتاق مشترک متناظر با اتاق ایران و ویتنام نیز در این کشور شکل بگیرد.

مصطفی موسوی در گفتگو با اتاق ایران‌آنلاین، افزود: اگر ایران و ویتنام قرار باشد به روابط اقتصادی پایدار با یکدیگر دست پیدا کنند، باید به فکر سرمایه‌گذاری مشترک باشند. در این راستا پیشنهاد اتاق مشترک ایران و ویتنام به دولت ایران، حمایت از ایجاد مرکز تجاری در ویتنام با هدف ایجاد مرکزی برای عرضه مستقیم کالا‌های ایرانی در این بازار است، ضمن اینکه باید برای راه‌اندازی خطوط مستقیم و منظم هوایی و کشتیرانی بین دو کشور و تاسیس اتاق مشترک متناظر ایران و ویتنام نیز با طرف ویتنامی وارد مذاکره شود. این فعال اقتصادی معتقد است: ایران می‌تواند در حوزه گردشگری، صنایع دارویی، انواع سنگ، محصولات دانش بنیان و انرژی‌های پاک و تجدیدپذیر در کشور ویتنام، همکاری مشترک داشته‌باشد.

او ویتنام را کشوری صنعتی و صادراتی معرفی و تاکید کرد: ویتنام عضو اتحادیه آ. سه. آن بوده و با چین توافق‌نامه تجارت ترجیحی، با هند و اروپا تعرفه ترجیحی ۴‌درصد و با ایالات‌متحده آمریکا تعرفه ترجیحی صفر‌درصد امضا کرده است، پس تقویت ارتباط با این کشور برای ایران اهمیت دوچندانی دارد.

موسوی ادامه داد: تعداد قابل‌توجهی از سرمایه گذاران چینی در این کشور حضور دارند و به دلیل صنعتی بودن، خریدار خوبی برای مواد اولیه از ایران هستند؛ البته این مواد اولیه فقط مواد خام نیست و می‌توان به کائوچو مصنوعی، روغن پایه موتور، محصولات پتروشیمی و ... اشاره کرد. از یک منظر نیز شهر‌های شمال‌شرق چین که مرز آبی ندارند، برخی از انواع نیاز‌های خود را از کشور ویتنام تهیه می‌کنند؛ مانند انجیر، انواع آبزیان و غیره، پس ویتنام می‌تواند محل مناسبی برای صادرات مجدد انواع کالا‌های ایرانی به این منطقه و کشور‌هایی که ویتنام با آن‌ها تعرفه ترجیحی دارد، باشد.

عضو هیات‌نمایندگان اتاق ایران درباره واردات ایران از ویتنام نیز گفت: در کشور ویتنام برند‌های مطرح دنیا مربوط به لوازم خانگی، گوشی موبایل و صنایع جانبی، کیف و چرم، انواع کفش و ... مستقر هستند و ایران مصرف‌کننده خوبی برای این محصولات است؛ اما عوامل تحریمی موجب‌شده تا این کالا‌ها را به‌صورت غیرمستقیم وارد ایران کنیم. او ادامه داد: اگر تجارت غیرمستقیم با این کشور را مدنظر قرار دهیم، سطح مبادلات بین ایران و ویتنام، بیش از یک‌میلیارد دلار است؛ اما امروز میزان تجارت مستقیم بین دو کشور حدود ۲۵۰‌میلیون دلار برآورد می‌شود.

منبع: دنیای اقتصاد

عناوین برگزیده