به گزارش میمتالز، حسین جوادی، رئیس انجمن شمش سرب ایران اظهار داشت: ظرفیت بلااستفاده بسیاری در حوزه تولید شمش سرب از محل کنسانتره و بازیافت باطری وجود دارد. مواد اولیه صنعت اعم از کنسانتره سرب، خاک معدنی حاوی سرب با ماهیت سولفوره و یا اکسیدی کمتر از نیاز داخلی است. این قابلیت در ایران وجود دارد که کنسانتره موجود ضمن ایجاد اشتغال و ارزشافزوده به شمش، تبدیل و در صنایع مرتبط داخلی مصرف و یا مازاد آن صادر گردد.
وی افزود: از ۳ سال گذشته تاکنون تکنولوژی تبدیل کنسانتره سرب سولفیدی به شمش سرب توسط یکی از شرکتهای فعال در این حوزه بهطور اقتصادی ممکن شده و مجوز گواهی حق اختراع و گواهیهای موردنیاز محیط زیستی نیز دریافت شده است.
رئیس انجمن شمش سرب ایران تصریح کرد: بههیچعنوان نباید کنسانتره و خاک معدنی حاوی سرب بهصورت خام صادر شود؛ بلکه نیاز است پس از تأمین نیاز داخلی، مازاد آن صادرات شود. از سوی دیگر نیز بهعنوان رئیس انجمن سرب معتقدم توانایی تولید بهترین شمش سرب استاندارد دنیا و حتی باطری را داریم. متأسفانه پس از صادرات مواد خام، محصول با ارزشافزوده در خارج از کشور تولید میشود و مجدداً به کشور بازمیگردد.
حسین جوادی ادامه داد: معتقدم تعرفه ۲ درصدی کنسانتره سرب سولفیدی مؤثر نخواهد بود. نیاز است بر اساس یک برنامهریزی منظم قیمتها اصلاح شود. باید از صادرات مواد خام جلوگیری شود و این محصولات خام ضمن اصلاح قیمت از طریق بورس و در داخل به فروش برسند. اما چنین تصمیماتی تأثیرگذار نخواهد بود.