تاریخ: ۲۵ مرداد ۱۴۰۲ ، ساعت ۲۳:۵۱
بازدید: ۱۳۰
کد خبر: ۳۱۴۲۷۹
سرویس خبر : آهن و فولاد

امید فولادی‏‏‌ها به سقوط نرخ سنگ‏‏‌ آهن

امید فولادی‏‏‌ها به سقوط نرخ سنگ‏‏‌ آهن
‌می‌متالز - افزایش موجودی میلگرد در انبار‌های چین، سیگنال کاهشی موثری برای معاملات سنگ آهن بود، به نحوی که بهای سنگ آهن وارداتی به چین به کمترین میزان پس از روز‌های ابتدایی ژوئن عقب نشینی کرد. افت نرخ سنگ آهن می‌تواند حامی رشد سودآوری فولادسازان در میان‌مدت باشد. به گزارش «اکوایران»، سنگ آهن وارداتی به چین در نیمه ماه اوت با غلبه سیگنال‌های کاهشی تا محدوده ۱۰۵دلار به ازای هر تن عقب نشینی قیمتی داشت.

به گزارش می‌متالز، براساس داده‌های وب‌سایت tradingeconomics بهای سنگ‌ آهن وارداتی به بنادر شمالی چین با عیار ۵/ ۶۳‌درصد در روز دهم ماه اوت تا ۳/ ۱۰۳دلار به ازای هر تن عقب نشینی داشت. افزایش موجودی سنگ آهن در انبار‌های بنادر چین همزمان با بروز نگرانی در خصوص کاهش تقاضا عامل عقب نشینی بهای سنگ آهن بوده است. در این شرایط انتشار داده‌های اقتصادی چین به نحوی ناامیدکننده، با تضعیف احتمال رشد تقاضا زمینه افت نرخ فولاد را مهیا کرد. در عین حال، منابع ملی بخش فولاد چین اعلام کردند که موجودی میلگرد در انبار‌های این کشور تا ابتدای ماه اوت رشد ۳۵درصدی نسبت به دوره مشابه در سال قبل داشته است. انتشار این خبر تقاضا برای مواد اولیه مصرفی در این صنعت را محدود و از افت نرخ آن حمایت کرد.

افزایش عرضه سنگ آهن به سود فولادسازان چینی

داده‌های گمرک چین که در نیمه ماه اوت منتشر شد نشان داد که ظرف هفت‌ماه ابتدایی سال‌جاری میلادی، چینی‌ها بالغ بر ۶۶۹میلیون و ۴۶۰‌هزار تن سنگ آهن وارد کردند که این رقم نسبت به میزان واردات سنگ آهن به چین در زمان مشابه سال گذشته رشد ۹/ ۶درصدی داشت. همچنین براساس داده‌های انجمن معادن متالورژی چین، از ژانویه تا ژوئن امسال برابر ۱۴۲میلیون تن کنسانتره سنگ آهن در چین تولید شد که این رقم نسبت به میزان تولید در سال قبل رشد ۶/ ۰درصدی داشت.

در این شرایط تحلیلگران بین‌المللی از احتمال افزایش عرضه سنگ آهن در نیمه‌دوم سال‌جاری میلادی خبر دادند. یائو لین، رئیس CMRG می‌گوید: تولید این محصول در میان چهار تولیدکننده برتر دنیا افزایش یافته و در عین حال کشور‌هایی نظیر هند، ایران و کانادا نیز بر میزان صادرات خود افزوده اند. به این ترتیب فعالان بازار آهن و فولاد چشم انتظار رشد عرضه سنگ آهن در نیمه دوم امسال هستند. در این شرایط افزایش روند عرضه داخلی سنگ آهن نیز مزید بر علت شده تا چشم انتظار عرضه برای ماه‌های پیش رو افزایشی باشد. CMRG گروه منابع معدنی چین است که سازمانی تحت حمایت دولت برشمرده می‌شود.

۸۰‌درصد نیاز فولادسازان چینی به سنگ آهن از طریق واردات تامین می‌شود؛ این موضوع فولادسازان چینی را در معرض چالش‌های رشد نرخ جهانی در برخی برهه‌ها قرار می‌دهد. در این شرایط دولت چین به منظور حمایت از صنایع تکمیلی فعال در حوزه فولادسازی طرح خرید سنگ آهن توسط دولت و انعقاد قرارداد با فولادسازان داخلی این کشور را مطرح و از سال ۲۰۲۲ آغاز کرد. حدود ۳۰کارخانه فولاد چینی در سال ۲۰۲۳ قرارداد‌های خرید سنگ‌آهن را از طریق CMRG امضا کردند، اما به گفته چند کارخانه و منبع بازرگان، حجم مذاکرات عمدتا برای فولادسازانی بود که قرارداد‌های بلندمدتی منعقد کرده بودند. یائو لین با استناد به احتمال رشد عرضه سنگ آهن در نیمه دوم امسال و ثبات در تقاضا برای فولاد اظهار امیدواری کرد که سود فعالیت صنعتی در این بخش در نیمه دوم امسال بهبود یابد.

منبع: دنیای اقتصاد

عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت