تاریخ: ۰۱ شهريور ۱۴۰۲ ، ساعت ۲۳:۵۲
بازدید: ۹۵
کد خبر: ۳۱۵۰۷۷
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

لزوم چاره‌اندیشی برای چالش‌های صدور کارت بازرگانی

لزوم چاره‌اندیشی برای چالش‌های صدور کارت بازرگانی
‌می‌متالز - در شورای روسای اتاق‌های استانی پیشنهاد شد که اتاق ایران در راستای تقویت دیپلماسی اقتصادی کشور در منطقه و در ارتباط با سایر کشورها، برنامه‌ای دقیق و کارآمد پیشنهاد دهد.

به گزارش می‌متالز، در نشست اخیر شورای روسای اتاق‌ها درباره چالش‌های اقتصاد کشور که اتاق ایران می‌تواند نسبت به آن‌ها واکنش نشان‌داده و راهکار ارائه دهد، صحبت شد. روسای اتاق‌های سراسر کشور ارائه برنامه‌ای دقیق و کارآمد در راستای تقویت دیپلماسی اقتصادی ایران در منطقه و در ارتباط با سایر کشور‌ها توسط اتاق ایران را پیشنهاد دادند و همچنین خواستار رسیدگی به چالش‌هایی که در فرآیند صدور کارت‌های بازرگانی به‌وجود آمده است، شدند.

در ابتدای این نشست، حسین سلاح ورزی، رئیس اتاق ایران در جمع روسای اتاق‌های سراسر کشور به اقدامات هیات‌رئیسه طی یک ماه گذشته، اشاره کرد. او از تشکیل کمیسیون‌های تخصصی اتاق ایران طی امروز و دیروز سخن گفت و آن را گامی دیگر در راستای انجام ماموریت‌های اتاق ایران دانست. بر اساس اظهارات او برقراری روابط کمیسیون‌ها با کمیسیون‌های متناظر در مجلس نیز به‌زودی برقرار خواهد شد.

رئیس اتاق ایران به بر گزاری نشست‌های خود با سفرای برخی کشور‌ها در تهران با هدف توسعه سطح روابط و در عین‌حال جلساتی با سفرای ایران در سایر کشور‌ها اشاره کرد. سلاح ورزی همچنین از مکاتبه انجام‌شده با رئیس جمهور درباره تشریح ۷برنامه راهبردی اتاق دهم، سخن گفت و از استقبال نسبت به این برنامه‌ها به‌ویژه موضوع توسعه منطقه‌ای خبر داد. بر اساس اظهارات او، قرار است در جلسه‌ای تخصصی‌تر با روسای اتاق‌ها درباره توسعه منطقه‌ای که از برنامه‌های اصلی این دوره اتاق ایران است، صحبت شده و موضوع موردبررسی قرار گیرد.

در ادامه این نشست، ساسان شاه ویسی، دبیرکل جدید اتاق ایران نیز خطاب به روسای اتاق‌های سراسر کشور، گفت: ایران را استان‌ها می‌سازند و به‌طور حتم آنچه به‌عنوان استحکام ملی یاد می‌شود، نقش پررنگ استان‌ها را در ذهن متبلور می‌سازد. امیدوارم در کنار یکدیگر بتوانیم در مسیر رشد اقتصادی اقدامات لازم را دنبال کنیم.

در ادامه، شیوه نامه چگونگی تشکیل و اداره شورای هماهنگی روسای اتاق‌های سراسر کشور دوره دهم، بررسی و تایید شد تا در این دوره اجرا شود.

همچنین فرج الله معماری، رئیس اتاق سمنان با پرچالش توصیف‌کردن دیپلماسی اقتصادی کشور، تلاش برای بهتر‌شدن شرایط و توجه بیشتر به دیپلماسی اقتصادی را خواستار شد. او پیشنهاد داد: هیات‌رئیسه اتاق ایران برنامه‌ای جامع و دقیق با محتوای تقویت دیپلماسی اقتصادی در منطقه و سایر کشور‌ها را تدوین کند، چراکه نگاه جاری در دولت نسبت به این موضوع، اثربخش نخواهد بود و اتاق ایران با ارائه برنامه باید نقش خود را به‌صورت موثر ایفا کند.

این فعال اقتصادی ساماندهی اتاق‌های مشترک در این حوزه را نیز مورد تاکید قرار داد. علیرضا خامه زر، رئیس اتاق بیرجند نیز وضعیت کشور در اعزام رایزنان بازرگانی را نامناسب خواند و ارائه پیشنهاد‌های سازنده از سوی اتاق ایران با هدف بهبود شرایط کشور در این بخش را خواستار شد.

اسدالله کردزنگنه، رئیس اتاق آبادان، رسیدگی به وضعیت صدور کارت‌های بازرگانی برای واحد‌هایی که کارخانه‌های آن‌ها در سایر استان‌ها مستقر هستند؛ اما کارت خود را از اتاق تهران دریافت کردند را مورد تاکید قرار داد. به‌نظر او لازم است این موضوع مورد بازنگری قرار بگیرد با این مضمون که هر واحد از اتاق استانی که در آنجا مستقر است، کارت دریافت کند و سه درهزار و چهاردر‌هزار خود را به همان اتاق پرداخت کند.

محمود نجفی عرب، رئیس اتاق تهران به رکود تورمی به‌عنوان چالشی جدی در اقتصاد کشور اشاره کرد و گفت: باید راهکار‌های مناسبی برای حل رکود تورمی در اختیار دولت قرار دهیم. تورم و رشد پایه‌پولی، عدم‌سرمایه‌گذاری و بالا رفتن نرخ استهلاک، بیکاری و مهاجرت نیروی انسانی دانش آموخته و حرفه ای، ناترازی در انرژی و آب و محدودیت‌های بانکی در دوران تحریم، از جمله مشکلاتی هستند که به جد آسیب می‌زنند و باید برای آن‌ها راه حل ریشه‌ای ارائه دهیم.

حجت الله کشانی، رئیس اتاق اصفهان از لزوم ترسیم نقشه‌راه تجارت کشور توسط بخش‌خصوصی سخن گفت و تاکید کرد: وقتی این نقشه‌راه ترسیم شود، هیات‌های اعزامی به ایران هم هدفمند دعوت می‌شوند و در ارتباط با هر کشور می‌دانیم چگونه حرکت کنیم.

او به موضوع تعرفه‌های صادراتی و عکس العمل مناسبی که در‌برابر آن از سوی اتاق ایران صورت‌گرفت، اشاره کرد و گفت: باید درباره همه مسائل به همین شیوه عمل کنیم، چون حرف حق و منطقی، شنیده می‌شود. برای همین منظور باید درباره قطعی برق و گاز صنایع نیز واکنش درست نشان دهیم. اینکه به محض کمبود در برق و گاز، صنایع در اولویت قطعی قرار دارند، مورد اعتراض است. علی عبداللهیان، رئیس اتاق اردبیل، یکی از چالش‌های جدی در اقتصاد ایران را ترک قانون‌اساسی دانست و تصریح کرد: توجه به قانون و ماموریت‌هایی که برای هر واحد و هر بخش درنظر گرفته‌شده، یک ضرورت است. اگر چنین نگاه و رویکردی داشته باشیم، موفق خواهیم بود.

این فعال اقتصادی در ادامه تاکید کرد: هرجا انحراف از قانون دیدیم باید اصلاح شود. این رویکرد اگر تجلی پیدا کند، بخش قابل‌توجهی از چالش‌ها برطرف می‌شود. مصطفی موسوی، رئیس اتاق خرمشهر تعطیلی مرز‌ها در ایام اربعین به دلیل مشکلات زیرساختی و نبود مکانی برای دپوی کالا‌های موجود در مرز‌های عراق را مورد‌توجه قرار داد.

این فعال اقتصادی همچنین بر مدیریت واحد مرزی و کاهش بوروکراسی‌ها در این بخش‌ها تاکید کرد.

علی تقی پور، رئیس اتاق ساری از به هم ریختگی در فرآیند صدور کارت و بی پاسخی از سمت سازمان‌های صنعت، معدن و تجارت و از طرفی ابلاغ بخشنامه‌های متعدد در رابطه با روند بازگشت ارز به کشور از طرف بانک مرکزی، انتقاد کرد.

عبدالله مهاجر دارابی، عضو هیات‌رئیسه اتاق ایران نیز گفت: مطمئن باشید کار را شروع کردیم و پیگیر مسائل هستیم. منابعی که در اختیار اتاق ایران قرار دارد به ارکان اتاق تعلق دارد و به‌دنبال آن هستیم که به بهترین شکل ممکن این منابع را هزینه کنیم. سرفصل‌ها مشخص است و می‌خواهیم که شأن اعضای اتاق به‌خوبی حفظ شود. از طرفی به روند بودجه نویسی نیز ورود کردیم و می‌خواهیم جزئیات را بررسی و مسیر حرکت را درست کنیم.

منبع: دنیای اقتصاد

عناوین برگزیده