تاریخ: ۰۸ شهريور ۱۴۰۲ ، ساعت ۲۲:۴۶
بازدید: ۲۴۷
کد خبر: ۳۱۵۹۲۷
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

هیچ تبعیضی بین اتاق‌ها نخواهد بود

هیچ تبعیضی بین اتاق‌ها نخواهد بود
‌می‌متالز - حسین سلاح‌ورزی از تشکیل کمیته رفع موانع تحریم و کمیته برند ایرانی در اتاق ایران خبر داد و گفت: اساسنامه اتاق‌های مشترک با هدف اثربخشی بیشتر به نقش این اتاق‌ها اصلاح خواهد شد.

به گزارش می‌متالز، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران گفت: هفته آینده کارگروهی برای ارائه مشورت‌های حقوقی درباره رفع تحریم‌ها به شرکت‌ها و همچنین کمیته برند ایرانی با هدف بازاریابی و معرفی کالا‌های ایرانی در اتاق ایران تشکیل خواهد شد. حسین سلاح‌ورزی در نشست صبحانه کاری هیات‌رئیسه اتاق ایران با روسای اتاق‌های مشترک، افزود: هفته آینده کارگروهی متشکل از صاحب نظران حقوقی تحریم‌ها برای بررسی موضوعات و ارائه مشورت‌های لازم درباره مباحث حقوقی رفع تحریم‌ها به شرکت‌ها در اتاق ایران تشکیل خواهد شد.
او افزود: قصد داریم با هدف بازاریابی و معرفی کالا‌ها و خدمات ایرانی هم کمیته برندایرانی را راه اندازی کنیم که تا دو هفته آینده عملیاتی خواهد شد.

رئیس اتاق ایران با تاکید بر حفظ جایگاه اتاق‌های مشترک گفت: اصل ماموریت‌های معاونت بین‌الملل باید از طریق اتاق‌های مشترک انجام شود. سلاح‌ورزی افزود: سعی می‌کنیم در کوتاه مدت بازنویسی و اصلاح آیین‌نامه و اساسنامه‌های اتاق‌های مشترک را با هدف فعالیت موثرتر آن‌ها در دستور کار قرار دهیم. درباره مدل ارزیابی و رتبه بندی اتاق‌های مشترک معتقدیم که باید از مدل کمّی به سمت روش‌های کیفی‌تر برویم؛ چراکه این مدل فعلی اتاق‌ها را تشویق می‌کند تا بیشتر شبیه آژانس مسافرتی عمل کنند تا انجام کار ویژه‌های اختصاصی خود.

او با اشاره به این گلایه که به اتاق‌های مشترک نسبت به اتاق‌های استانی و تشکل‌ها کمتر توجه می‌شود، گفت: تفاوتی بین اتاق‌های مشترک، تشکل‌ها و اتاق‌های استانی در دوره دهم وجود ندارد. جنس اتاق‌های مشترک از جنس تشکل‌هاست و این اراده در هیات‌رئیسه وجود دارد که آیین نامه را به نحوی اصلاح کند که نمایندگان اتاق‌های مشترک بتوانند در هیات نمایندگان نیز حضور داشته باشند.

او تاکید کرد: معتقدیم اتاق‌های مشترک باید یک جزء ثابت در برنامه‌های وزارت خارجه، سفارتخانه‌ها و کمیسیون‌های مشترک اقتصادی باشند. مطالعه‌ای درباره ایجاد آژانس سرمایه‌گذاری و بازاریابی در کشور‌های مقصد در دست انجام است تا اتاق ایران بتواند با نقش آفرینی اتاق‌های مشترک این دفاتر را به ترتیب اولویت در کشور‌های مقصد راه اندازی کند.

او با بیان اینکه عدم‌حضور اتاق‌های مشترک در icc باعث ضعیف شدن آن خواهد شد، گفت: با کمیته ایرانی icc توافق کردیم تا همه اتاق‌های مشترک در icc عضو شوند. اتاق ایران می‌تواند حق عضویت اتاق‌های مشترک را هم پرداخت کند. می‌خواهیم با هم فکری اتاق‌های مشترک برنامه کوتاه مدتی برای فعال شدن اتاق ایران در مجامع مختلف همچون بریکس، شانگ‌های و... تدوین کنیم.

در ادامه نشست تریبون در اختیار روسا و دبیران اتاق‌های مشترک قرار گرفت تا به بیان نظرات و دیدگاه‌های خود بپردازند.

ابراهیم جمیلی، رئیس اتاق مشترک ایران و هند با بیان اینکه یکی از اقدامات اصلی اتاق‌های مشترک باید تاسیس شرکت‌های مشترک با کشور‌های هدف باشد، گفت: ما بدون سهیم کردن کشور‌های مختلف در منافع اقتصادی موفق نمی‌شویم. او همچنین پیشنهاد تاسیس اتاق‌های مشترک کشور‌های عضو پیمان شانگ‌های را مطرح کرد و گفت: ایران می‌تواند به دبیرخانه دائمی این اتاق‌ها تبدیل شود.

مجید محمدنژاد، رئیس اتاق مشترک ایران و ترکمنستان هم با اظهار تأسف از اینکه ایران در تجارت بین‌الملل کنار گذاشته شده است، گفت: مساله اصلی بخش خصوصی این است که در هیچ‌یک از مجامع بین‌المللی، ما را به رسمیت نمی‌شناسند. در فضای بین‌المللی که حتی شرکای تجاری ما مثل چین نمی‌خواهند در مراودات رسمی تجاری اسمی از ایران وجود داشته باشد ما چطور می‌توانیم کار کنیم.

محمد طاهری، رئیس اتاق مشترک ایران و اسپانیا هم با تاکید بر اینکه برای افزایش نقش آفرینی اتاق‌های مشترک در توسعه روابط خارجی باید بندی در برنامه هفتم گنجانده شود، افزود: عضویت در گروه بریکس و سازمان همکاری‌های شانگ‌های در شرایط فعلی تحریم‌ها مهم است و اتاق ایران باید کمیته‌ای را برای استفاده بهتر از این فرصت‌ها تشکیل دهد.

اعزام رایزن‌های بازرگانی با مشارکت اتاق‌های مشترک و اتاق ایران، حضور نماینده‌ای از اتاق‌های مشترک در شورای عالی نظارت و در کمیسیون‌های تخصصی اتاق از دیگر خواسته‌ها و پیشنهاد‌های طاهری بود.

منبع: دنیای اقتصاد

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده