تاریخ: ۰۵ شهريور ۱۴۰۲ ، ساعت ۱۳:۳۶
بازدید: ۹۶
کد خبر: ۳۱۵۳۹۵
سرویس خبر : انرژی

ظرفیت نیروگاه‌های حرارتی در دولت سیزدهم ۷هزارو ۴۰۰ مگاوات افزایش یافت

‌می‌متالز - مدیرعامل شرکت برق حرارتی گفت: از ابتدای شروع به کار دولت سیزدهم تاکنون در راستای کمک به کاهش ناترازی، اشتغال‌زایی و ایجاد برق پایدار در شبکه سراسری حدود هفت هزار و ۴۰۰ مگاوات به ظرفیت نیروگاه‌های حرارتی کشور افزوده شده است.

به گزارش می‌متالز، عبدالرسول پیشاهنگ، مدیرعامل شرکت برق حرارتی با اشاره به برنامه‌ریزی وزارت نیرو برای کاهش ناترازی در تولید و مصرف برق، گفت: براساس برنامه پیش‌بینی شده این وزارتخانه مقرر شده است تا طی چهار سال فعالیت دولت سیزدهم حدود ۳۵ هزار مگاوات به ظرفیت نیروگاه‌های کشور افزوده شود که حدود ۱۵ هزار مگاوات این رقم از طریق ساخت نیروگاه حرارتی توسط بخش دولتی و خصوصی محقق خواهد شد.

وی با تاکید بر اینکه در حال حاضر حدود ۹۴ درصد انرژی تولیدی کشور توسط نیروگاه‌های حرارتی تامین می‌شود: اظهار داشت: از ابتدای شروع به کار دولت سیزدهم تاکنون در راستای کمک به کاهش ناترازی، اشتغال‌زایی و ایجاد برق پایدار در شبکه سراسری بالغ بر هفت هزار و ۳۹۸ مگاوات به ظرفیت نیروگاه‌های حرارتی کشور افزوده شده است که این اقدام از طریق سنکرون ۳۹ واحد جدید نیروگاهی به ظرفیت پنج هزار و ۳۹۸ مگاوات و همچنین رفع محدودیت نیروگاه‌های بخاری و افزایش توان عملی نیروگاه‌های گازی موجود به ظرفیت دو هزار مگاوات محقق شده است.

مدیرعامل شرکت برق حرارتی اضافه کرد: واحد‌های سنکرون شده جدید شامل بخش گاز نیروگاه‌های سیکل‌ترکیبی هنگام، ایران ال ان جی (سه واحد)، قشم پاسارگارد، آریان زنجان (دو واحد)، مهتاب کویر (دو واحد)، شهید باکری (دو واحد)، تربت‌حیدریه، فولاد بوتیا، دوکوهه و واحد‌های گازی کوچک میانرود، زاهدان (سه واحد)، صبای دهلران (چهار واحد)، پتروشیمی کردستان (سه واحد) و پتروشیمی کرمانشاه بوده است.

وی افزود: همچنین در این مدت واحد‌های بخار نیروگاه‌های سیکل‌ترکیبی جهرم، هریس، ارومیه، چابهار، بعثت پارس‌جنوبی (دو واحد)، غرب کارون، عسلویه، فردوسی، خرم‌آباد، ارومیه و سبلان (دو واحد) نیز به شبکه سراسری برق کشور متصل شده است.

پیشاهنگ تاکید کرد: با توجه به اینکه تولید برق واحد‌های بخار نیروگاه‌های سیکل‌ترکیبی نیازی به سوخت جدید نداشته و از اتلاف انرژی واحد‌های گازی تامین نیاز می‌شود، از این رو احداث واحد‌های بخار یاد شده زمینه صرفه‌جویی سه میلیارد و ۲۵۰ میلیون مترمکعبی مصرف سوخت را در سال فراهم کرده است.

مدیرعامل شرکت برق حرارتی با اشاره به اینکه با افتتاح پروژه‌های جدید در دولت سیزدهم، ظرفیت نیروگاه‌های حرارتی کشور به ۷۴ هزار و ۳۹۸ مگاوات رسیده است، گفت: این واحد‌ها حدود ۸۴ درصد ظرفیت نیروگاهی و ۹۴ درصد تولید برق کشور را به خود اختصاص داده‌اند. در حاضر ۶۲۱ واحد تولید برق حرارتی در ۱۳۴ نیروگاه کشور وظیفه تولید برق پایدار برای مشترکان سراسر کشور را بر عهده دارند که بیش از ۶۸ درصد از این ظرفیت در اختیار بخش خصوصی است.

منبع: خبرگزاری تسنیم

عناوین برگزیده