تاریخ: ۰۹ شهريور ۱۴۰۲ ، ساعت ۱۳:۴۲
بازدید: ۲۶۵
کد خبر: ۳۱۵۹۷۰
سرویس خبر : فلزات غیرآهنی

۱۰ معدن بزرگ لیتیوم در آفریقا

۱۰ معدن بزرگ لیتیوم در آفریقا
‌می‌متالز - لیتیوم یک فلز کلیدی است که در باتری‌های وسایل نقلیه الکتریکی استفاده می‌شود و برای انتقال انرژی ضروری است.

به گزارش می‌متالز، Energy Capital & Power، پلتفرم سرمایه گذاری انرژی در آفریقا، فهرستی از ۱۰ معدن بزرگ لیتیوم در آفریقا را تهیه کرده است.  

پروژه آرکادیا، زیمبابوه، واقع در ۳۸ کیلومتری شرق پایتخت، هراره، میزبان ذخایر لیتیوم ۴۲.۳ میلیون تنی است که یکی از بزرگترین منابع سنگ سخت لیتیوم در جهان محسوب می‌شود. این پروژه ۸۷ درصد توسط شرکت معدنی چینی Zhejiang Huayou Cobalt در سال ۲۰۲۲ خریداری شد. انتظار می‌رود این گروه حدود ۳۰۰ میلیون دلار برای ساخت معدن و نصب کارخانه‌ای با ظرفیت فرآوری حدود ۴.۵ میلیون تن سنگ معدن در سال سرمایه گذاری کند. هدف این است که بتواند سالانه تا ۴۰۰۰۰۰ تن کنسانتره لیتیوم تولید کند.

معدن بیکیتا، زیمبابوه، سایت اصلی این کشور است. پس از خرید آن توسط گروه معدنی چینی Sinomine Resource Group، ساخت یک کارخانه فرآوری دوگانه لیتیوم باید به تولید سالانه ۳۰۰۰۰۰ تن کنسانتره اسپودومن، ماده معدنی کلاس سیلیکات، خانواده پیروکسن‌ها و ۴۸۰، ۰۰۰ تن منجر شود. پتالیت، کانی دیگری از خانواده سیلیکات است.

معدن لیتیوم و تانتالیم در بلسبرگ آفریقای جنوبی بین ۲۵۰۰۰۰ تا ۴۰۰۰۰۰ تن لیتیوم دارد. این متعلق به شرکت معدنی Marula Mining است. اولین محموله سنگ معدن لیتیوم در ژانویه ۲۰۲۳ انجام شد.

پروژه Bougouni، مالی، با منبع تخمینی ۲۳۶۵۰۰ تن اکسید لیتیوم، انتظار می‌رود به عنوان یک معدن روباز معمولی توسعه یابد. یک مرکز فرآوری، که توسط شرکت Kodal Minerals مستقر در بریتانیا در حال توسعه است، در حال حاضر برای پردازش دو میلیون تن سنگ معدن لیتیوم در سال طراحی شده است. Kodal Minerals یادداشت تفاهمی‌با شرکت مهندسی و ساخت و ساز Sinohydro در سپتامبر ۲۰۲۰ برای توسعه مشترک این پروژه امضا کرد.

پروژه Ewoyaa، غنا، که قصد دارد به اولین معدن تولید کننده لیتیوم در غنا تبدیل شود، دارای منابع معدنی برآورد شده ۳۵.۳ میلیون تن است. با برنامه ریزی تولید تا پایان سال ۲۰۲۴، این پروژه توسط شرکت استرالیایی آتلانتیک لیتیوم در حال توسعه است و طول عمر آن باید ۱۲.۵ سال باشد. با سرمایه گذاری اولیه ۱۲۵ میلیون دلاری، از روش‌های مرسوم استخراج سطحی استفاده خواهد کرد.

پروژه گولامینا، مالی، تقریباً در ۱۵۰ کیلومتری باماکو، پایتخت واقع شده است. انتظار می‌رود این پروژه در طی ۲۱ سال ۱۴۲.۳ میلیون تن اکسید لیتیوم ۱.۳۸ درصد تولید کند. این پروژه که از طریق سرمایه گذاری مشترک بین شرکت‌های معدنی استرالیایی Leo Lithium و شرکت‌های معدنی چینی Jiangxi Ganfeng Lithium توسعه و عملیاتی شده است، کل هزینه سرمایه این پروژه از ۳۲۰ میلیون دلار فراتر خواهد رفت و هدف آن تولید کنسانتره اسپودومن در نیمه اول سال ۲۰۲۴ خواهد بود.

پروژه Karibib، نامیبیا، با تولید کل تخمینی ۷۷۳۰۰۰ تن لیتیوم طی ۱۴ سال. کنسانتره لیتیوم تولید شده از این معدن به یک کارخانه شیمیایی برنامه ریزی شده با ظرفیت تولید ۵۶۷۰۰ تن کنسانتره لیتیوم در سال در امارات متحده عربی ارسال خواهد شد. پروژه Karibib متعلق به شرکت استرالیایی Lepidico است.

پروژه Manono، جمهوری دموکراتیک کنگو، توسط شرکت استرالیایی اکتشاف معدن AVZ Minerals اداره می‌شود. انتظار می‌رود که در طول ۲۰ سال فعالیت معدن، حدود ۷۰۰۰۰۰ تن در سال لیتیوم با عیار بالا تولید کند. انتظار می‌رود این پروژه با سرمایه‌گذاری تقریباً ۵۴۵.۵ میلیون دلاری انجام شود و منابع معدنی تخمینی ۴۰۱ میلیون تن اکسید لیتیوم را هدف قرار دهد.

پروژه ادامه دار Manono، جمهوری دموکراتیک کنگو، دارای برآورد اولیه منابع معدنی ۵.۴۶ میلیون تن است و باید به تولید ۱۰۰۰۰۰ تن در سال کنسانتره تا سال ۲۰۲۵ در بازار‌های بین المللی برسد.

پروژه لیتیوم/تانتالوم زولو، زیمبابوه، بزرگترین سایت لیتیوم توسعه نیافته در زیمباوه محسوب می‌شود. این شامل ۱۴ امتیاز معدن خواهد بود که مساحتی حدود ۲.۵ کیلومتر مربع را پوشش می‌دهد. این پروژه که متعلق به شرکت معدنی Premier African Minerals است، منبع معدنی استنباط شده ۵۲۶۰۰۰ تن معادل کربنات لیتیوم را هدف قرار خواهد داد. این معدن در سه ماهه اول سال ۲۰۲۳ تولید خود را آغاز کرد و شاهد توسعه یک کارخانه آزمایشی با ظرفیت ۵۰۰۰۰ تن در سال توسط شرکت چینی تحقیق و توسعه Suzhou TA&A Ultra Clean Technology خواهد بود.

منبع: معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

عناوین برگزیده