به گزارش میمتالز، محسن محبی مهندس شیفت نیروگاه حرارتی مدیریت تولید و توزیع برق با اعلام این خبر گفت: خوشبختانه امروز توانایی داریم با تکیه بر دانش نخبگان و متخصصان داخلی و با بهره گیری از تولیدات ملی در بخشهای مختلف شرکت عملیات بهینه سازی، به روزرسانی و افزایش بهره وری تجهیزات را رقم بزنیم. در این راستا به همت پرسنل پرتوان نیروگاه حرارتی، پمپهای کندانسه¬ی باک دِرِناژ (مخزن تخلیه) با پمپهای جدید و تکنولوژی بومی جایگزین شد.
محمدحسن ملا احمدی مهندس توربین نیروگاه حرارتی نیز افزود: در نیروگاه حرارتی جهت استفاده بهینه از سیال فرآیندی، مخزنی وجود دارد که کلیه درناژهای آب کندانسه که دارای دمای بالا میباشد، به این مخزن وارد شده و پس از آن توسط پمپهای باک دِرِناژ دوباره به سیکل باز میگردد. در این فرآیند یک پمپ به صورت دائم و پمپ دیگر به صورت رزرو مورد استفاده قرار میگیرد.
وی تصریح کرد: پمپهایی که در ابتدا برای این منظور استفاده میشد، ساخت کشور اوکراین بود و از ابتدای تاسیس نیروگاه همواره مورد استفاده قرار میگرفته است. پس از مستهلک شدن این پمپها به علت کار مداوم و دمای بالای سیال، به دلیل وجود تحریمها امکان واردات نمونه مشابه اوکراینی وجود نداشت لذا برای جایگزینی آنها، چند نمونه پمپ بررسی و آزمایش شد که به علت دمای بالای سیال، امکان استفاده مداوم در این شرایط کاری وجود نداشت.
ملااحمدی اظهار داشت: در نهایت با کار کارشناسی و تغییر طرح این پمپها و استفاده از محصولات ایرانی، پمپهای مناسب ساخت داخل انتخاب و جایگزین شد که به این واسطه عملکرد بهتری نسبت به نمونههای خارجی به ثمر نشست و این تغییر طرح علاوه بر کاهش ریسک بهره برداری از باک دِرِناژ نیروگاه حرارتی، منجر به کاهش مصرف انرژی به میزان ۲۰ کیلووات در ساعت شد که با توجه به کار مداوم این پمپ ها، صرفه جویی قابل توجهی در مصرف انرژی محسوب میشود.
این تلاشگران در پایان از مهندسان و پرسنل پرتلاش تعمیرات مکانیک نیروگاه و بهره بردار نیروگاه حرارتی و همچنین مدیریتهای سفارشات، امور فنی بهره برداری، نت راه و ساختمان و خرید تجهیزات که در این رابطه همکاری بی وقفه داشتند، تشکر و قدردانی نمودند.
منبع: ذوب آهن اصفهان