به گزارش میمتالز، فریدون رحمانی با بیان اینکه سالانه حجم قابل توجهی از انواع پسماندهای عادی و خطرناک در منطقه ویژه اقتصادی پارس تولید میشود افزود مدیریت نگهداری و امحای این پسماندها مشکل بوده و از حساسیت خاصی برخوردار میباشد.
وی ادامه داد: یکی از روشهای امحای این پسماندها، استفاده از آنها در فرآیند تولید سیمان و یا پخت در کورههای کارخانجات سیمان میباشد.
مدیر عامل شرکت بین المللی ساروج افزود: این شرکت در راستای مسوولیتهای اجتماعی و در جهت کمک به حفظ محیط زیست، آمادگی خود را جهت همکاری در این زمینه اعلام نموده و به همین منظور تفاهم نامهی سه جانبهای جهت مصرف مولکولارسیو در سیمان، بین شرکت بین المللی ساروج بوشهر (کارخانه سیمان کنگان)، شرکت سروش صنعت و محیط زیست شهرستان کنگان تهیه و به امضای طرفین رسیده است.
از اهداف این تفاهم نامه بهره برداری از پتانسیل کارخانه سیمان کنگان برای برون رفت از چالشهای زیست محیطی و کمک به حفظ اکوسیستمهای طبیعی پیرامونی در راستای مسوولیتهای اجتماعی شرکتها میباشد.
با عقد این تفاهم نامه و اخذ مجوزهای محیط زیست، پسماند به صورت آزمایشی و طی چندین پارت توسط کارخانه سیمان کنگان مورد استفاده قرار خواهد گرفت و پس از پایش مصرف و اخذ تاییدیههای کنترل کیفی و اداره محیط زیست، به مصرف کلان خواهد رسید.
لازم به ذکر است پسماندهای مورد اشاره از دسته مولکولارسیوها است که به عنوان جذب کننده رطوبت و بعضی عناصر در پالایشگاهها و پتروشیمیها مورد استفاده قرار گرفته و سالانه حدود ۳۰۰۰ تن از آن به عنوان پسماند در منطقه انرژی پارس تولید میشود.
مطالعات اولیه در این خصوص نشان داده است استفاده از مولکولارسیو در فرایند تولید سیمان به علت وجود ترکیبات آلومینوسیلیکاتی در مواد اولیه آن، سبب بهبود خصواص مکانیکی سیمان نیز میگردد.
شایان ذکر است شرکتهای پتروشیمیایی و پالایشی منطقه ویژه پارس جنوبی هر ساله هزینه زیادی جهت احداث مکان دفع و کنترلهای بعدی این مواد را متحمل میشوند ضمن آن که کماکان پسماند مولکولارسیو آلایندهی زیست محیطی به شمار میآید.
منبع: سیمان خبر