به گزارش میمتالز، عبدالحمید سرتیپی روز سه شنبه در همایش انجمن زمین شناسی ایران که با حضور مدیران برجسته و تأثیرگذار در حوزه علوم زمین و معدن ایران و به میزبانی دانشگاه ارومیه در حال برگزاری است، اظهار کرد: سه معدن طلا و سه واحد فرآوری و شمش ریزی طلا در آذربایجان غربی فعال است.
وی اضافه کرد: آذربایجان غربی رتبه دوم تولید طلای کشور را به خود اختصاص داده که باید از این ظرفیت بیش از گذشته برای توسعه استان استفاده کرد.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت آذربایجانغربی ادامه داد: علاوه بر طلا، سالانه ۱۴۰ هزار تن دی اکسید تیتانیوم برای مصرف در رنگ دانههای کارخانجات رنگ سازی به ارزش بیش از ۲۱ هزار میلیارد تومان وارد کشور میشود که با استخراج و فرآوری این ماده معدنی از معدن تیتان قره آغاج ارومیه در داخل کشور بومی سازی خواهد شد.
سرتیپی اظهار کرد: با این اقدام و راه اندازی معدن تیتان ارومیه که به همت دولت سیزدهم و استاندار آذربایجانغربی روند فعال سازی آن انجام میشود، سالانه از خروج میلیونها دلار ارز از کشور جلوگیری خواهد شد.
وی در خصوص جذب سرمایه گذار برای استخراج تیتان قره آغاج ارومیه گفت: برای بهره برداری از آن، سه شرکت بزرگ سرمایه گذاری جذب شده اند که در ایام آتی نسبت به آغاز فعالیت خود در این معدن اقدام خواهند کرد که در مرحله اول برای یک هزار و ۵۰۰ نفر به صورت مستقیم زمینه اشتغال فراهم خواهد شد.
وی افزود: درخصوص اکتشافات و پتانسیل یابی در حوزه مواد معدنی بخصوص معادن فلزی در استان مطالعات خوبی صورت گرفته و محدودههای امید بخش جدید در استان کشف شده است به عنوان مثال در شهرستان چالدران چند محدوده کانی فلزی شناسایی و اقدامات اولیه اکتشافی صورت گرفته است که زمینه واگذاری این محدودهها برای سرمایه گذاری به صاحبان سرمایه جدید از طریق مراحل قانونی فراهم شده است.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی اضافه کرد: در حال حاضر ۵۲ نوع ماده معدنی در استان شناسایی شده که قابلیت سرمایه گذاری را دارند، این استان با دارا بودن ۲۵۰ معدن سنگ تزئینی دارای پروانه معتبر ۲۵ درصد از سنگ نما و تزئینی مورد نیاز کشور را تأمین میکند.