تاریخ: ۳۰ شهريور ۱۴۰۲ ، ساعت ۲۲:۴۲
بازدید: ۱۰۹
کد خبر: ۳۱۸۰۹۱
سرویس خبر : فلزات غیرآهنی

آذربایجان غربی؛ تولیدکننده ۳۵ درصد طلا و ۲۵ درصد سنگ‌های تزئینی

آذربایجان غربی؛ تولیدکننده ۳۵ درصد طلا و ۲۵ درصد سنگ‌های تزئینی
‌می‌متالز - مدیرکل صنعت، معدن وتجارت استان آذربایجان غربی گفت: سالانه ۳۵ درصد از تولیدات طلای کشور و ۲۵ درصد سنگ‌های تزئینی کشور در آذربایجان غربی تولید می‌شود.

به گزارش می‌متالز، مدیرکل صنعت، معدن وتجارت استان آذربایجان غربی گفت: سالانه ۳۵ درصد از تولیدات طلای کشور از معادن طلای آذربایجان غربی استحصال و فرآوری می‌شود و این استان با دارا بودن ۳ معدن طلا و ۳ واحد فرآوری و شمش ریزی طلا رتبه دوم طلای کشور را دارا است.

عبدالحمید سرتیپی با بیان اینکه، در حال حاضر ۵۲ نوع ماده معدنی در آذربایجان غربی شناسایی شده است که قابلیت سرمایه گذاری را دارند، گفت: این استان با دارا بودن ۲۵۰ معدن سنگ تزئینی دارای پروانه معتبر ۲۵ درصد از سنگ نما و تزئینی مورد نیاز کشور را تأمین می‌کند.

وی با اشاره به اینکه، سالانه ۳۵ درصد از تولیدات طلای کشور از معادن طلای آذربایجان غربی استحصال و فرآوری می‌شود افزود: این استان با دارا بودن ۳ معدن طلا و ۳ واحد فرآوری و شمش ریزی طلا رتبه دوم طلای کشور را دارا است.

سرتیپی ادامه داد: آذربایجان غربی از قابلیت عمده معدن، مرز و وجود جاذبه‌های طبیعی در حوزه گردشگری برای توسعه اقتصادی برخوردار است که باید از این قابلیت‌ها برای توسعه همه جانبه اقتصادی، تجاری و جذب سرمایه گذاری‌های داخلی و خارجی به نحو احسن استفاده کرد.

سرتیپی خاطرنشان کرد: سالانه ۱۴۰ هزار تن دی اکسید تیتانیوم برای مصرف در رنگ دانه‌های کارخانجات رنگ سازی به ارزش بیش از ۲۱ هزار میلیارد تومان وارد کشور می‌شود که با استخراج و فرآوری این ماده معدنی از معدن تیتیان قره آغاج ارومیه در داخل کشور بومی سازی خواهد شد و سالانه از خروج میلیون‌ها دلار ارز از کشور جلو گیری به عمل خواهد آمد.

وی با اشاره به اقدامات صورت گرفته در خصوص جذب سرمایه گذار و استخراج معدن تیتان قره آغاج ارومیه گفت: برای بهره برداری از معدن تیتان قره آغاج ارومیه که یکی از ظرفیت‌های معدنی این استان محسوب می‌شود ۳ شرکت بزرگ سرمایه گذاری جذب شده اند که در ایام آتی نسبت به آغاز فعالیت خود در این معدن اقدام خواهند کرد که در مرحله اول برای یک هزار و ۵۰۰ نفر بصورت مستقیم زمینه اشتغال فراهم خواهد شد.

سرتیپی اضافه کرد: درخصوص اکتشافات و پتانسیل یابی در حوزه مواد معدنی بخصوص معادن فلزی در استان مطالعات خوبی صورت گرفته و محدوده‌های امید بخش جدید در استان کشف شده است به عنوان مثال در شهرستان چالدران چند محدوده کانی فلزی شناسایی و اقدامات اولیه اکتشافی صورت گرفته است که زمینه واگذاری این محدوده‌ها برای سرمایه گذاری به صاحبان سرمایه جدید از طریق مراحل قانونی فراهم شده است.

مدیرکل صنعت، معدن وتجارت آذربایجان غربی تاکید کرد: برای ایجاد ارزش افزوده مناسب برای مواد معدنی استخراج شده از معادن استان باید سرمایه گذاری مناسب در حوزه صنایع معدنی استان اتفاق بیافتد که تاکنون اقدامات خوبی نیز در این زمینه رخ داده است که احداث و راه اندازی واحد دانش بنیان سیلیکون متال خوی نمونه این اقدامات است.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما آذربایجان غربی

عناوین برگزیده