به گزارش میمتالز، توسعه زنجیره ارزش در معادن سنگ آهن در دهه اخیر سرعت بسیاری به خود گرفته است و معادن بزرگ سنگ آهن به این سمت پیش رفته اند و در تلاش هستند تا با افزایش حلقههای این زنجیره و تولید محصولی با ارزش افزوده بیشتر، سوددهی خود را افزایش دهند.
اما در این بین شرکت معدنی و صنعتی گل گهر، با تدوین استراتژی مشخص در مسیری گام برداشته است که سهم خود را در زنجیره ارزش فولاد چند برابر کرده و درآمدهای خود را افزایش میدهد. این نگاه باعث شده تا گل گهر به سراغ حوزههای دیگر مانند سرمایه گذاری در کنسرسیوم مس رفته و در حوزههای دیگر نیز حضور خود را گسترش دهد.
اما در زنجیره ارزش فولاد، این مجموعه در تلاش است تا سهم خود را به بیش از ۳۰ درصد ارتقا دهد هرچند درحال حاضر بزرگترین تولید کننده کنسانتره محسوب میشود، اما تعریف پروژههای جدید و توسعههای در دست اجرا حاکی از آن است که گل گهر به دنبال نقش آفرینی بیشتر است.
بی تردید برای افزایش این سهم، باید میزان تولید نیز افزایش پیدا کند. در نتیجه تامین مواد اولیه میتواند به عنوان چالش اصلی در اولین گام این استراتژی قرار بگیرد.
میزان ذخیره سنگ آهن منطقه گل گهر، ۱۲۰۰ میلیون تن برآورد شده است که از این مقدار تاکنون حدود ۴۰۰ میلیون تن برداشت و ۸۰۰ میلیون تن آن باقی مانده است. به همین دلیل توسعه اکتشافات بسیار حائز اهمیت است و حتی این بخش میتواند نگرانیهایی را برای سهامداران خرد مجموعه به همراه داشته باشد.
اما گل گهر در سند چشم انداز خود ابتدا به سراغ توسعه هر چه بیشتر اکتشافات رفته است، حلقهای از معدنکاری که در کشور با عقب افتادگی بسیاری همراه است و نیازمند سرمایه گذاری است.
با توجه به اهمیت تامین مواد اولیه و اجرای طرحهای توسعه، تامین پایدار خوراک در دستور کار گل گهر قرار گرفت.
با توجه به اهمیت این موضوع لزوم بهره برداری از معادن منطقه گل گهر از یک سو و دسترسی بیشتر به ذخایر معدنی غنی و اقتصادی از سوی دیگر، موضوع اکتشاف را دراین مجموعه به یک مسئله جدی تبدیل کرد.
اما گل گهر به خوبی میداند که توسعه اکتشافات زمانبر و نیازمند سرمایه گذاری است به همین دلیل تدوین نقشه اکتشافات کشور و گل گهر در دست انجام است. این موضوع نشان میدهد که گل گهر نه تنها برای منطقه بلکه برای اکتشاف در دیگر نقاط کشور برنامه دارد.
این نقشه اکتشافی از سوی گل گهر، باید شامل استخراج ذخایری در عمق باشد و از سویی دیگر تامین تجهیزات مورد نیاز را هم در بر بگیرد.
در این نقشه راه حجم سرمایه گذاریها و روشهای تامین آن هم باید مشخص باشد تا سهامداران بدانند چه میزان از سوددهی شرکت راهی این پروژه میشود و دستاورد نهایی چه خواهد بود.
نگاهی به استراتژی گل گهر و دسته بندی اولویتها نشان میدهد این مجموعه میداند باید از چه نقطهای کار را توسعه داده تا در چه نقطهای قرار بگیرد.
با این نقشه راه سهامداران «کگل» از تامین پایدار سنگ اهن مطمئن شده و میدانند که سوددهی خوبی با توسعه سبد محصولات در انتظارشان خواهد بود.
منبع: تیتر ۲۰