تاریخ: ۲۲ مهر ۱۴۰۲ ، ساعت ۱۳:۰۶
بازدید: ۱۶۰
کد خبر: ۳۲۰۲۴۸
سرویس خبر : انرژی

یک مصوبه کاغذی به نام "ناحیه صنعتی قیرطبیعی گیلانغرب"!

‌می‌متالز - راه‌اندازی ناحیه صنعتی قیرطبیعی در گیلانغرب به عنوان یکی از اصلی‌ترین ذخیره‌گاه‌های قیرطبیعی در ایران از سال ۱۳۹۴ تاکنون پیگیری شده و حتی سال گذشته مصوبه شورای برنامه‌ریزی استان را نیز گرفت، اما هنوز روی کاغذ باقی مانده و کار اجرایی برای احداث این ناحیه صنعتی صورت نگرفته است.

به گزارش می‌متالز، راه‌اندازی ناحیه صنعتی قیرطبیعی گیلانغرب که محلی برای تجمع فعالیت‌های معدنی مرتبط با این ماده ارزشمند - از خردایش تا فرآوری - باشد، از سال ۱۳۹۴ از سوی انجمن قیرطبیعی گیلانغرب پیگیری شده و حتی در جلسه ۱۳ مرداد سال گذشته شورای برنامه‌ریزی استان کرمانشاه نیز به تصویب رسید، اما هنوز هیچ گام اجرایی برای آن برداشته نشده است.

این در حالیست که انجمن قیرطبیعی گیلانغرب بار‌ها نسبت به وضعیت بسیار نامناسب واحد‌های خردایش قیرطبیعی در این شهرستان هشدار داده که پراکندگی نامناسب این واحد‌ها سلامت مردم را تهدید می‌کند.

حالا به گفته رییس انجمن صنفی معادن قیرطبیعی گیلانغرب با وجود همه تاکیدات و پیگیری‌های صورت گرفته، هیچ خبری از راه‌اندازی ناحیه صنعتی قیرطبیعی گیلانغرب نیست و گویا این موضوع از ذهن مسوولین پاک شده است.

جهانبخش مرجانی با انتقاد از بی توجهی مسوولین به زیرساخت‌های معادن قیرطبیعی گیلانغرب، گفت: سه مساله اصلی درباره ناحیه صنعتی گیلانغرب وجود دارد. اول اینکه اکنون هیچ مسوولی پیگیر راه‌اندازی آن نیست، دوم اینکه زمین این ناحیه تعیین تکلیف نشده است و در گام بعدی لازم است کاری برای ترغیب کارگاه‌های قیرطبیعی انجام شود تا به محل جدید نقل مکان کنند.

وی با اشاره به اینکه در گذشته زمینی برای احداث ناحیه صنعتی قیرطبیعی گیلانغرب پیشنهاد شده بود که مکان یابی مناسبی نداشت و مورد تایید فعالین این بخش نبود، اظهار کرد: هیچ گزینه دیگری برای زمین این ناحیه نیز پیشنهاد نشده است.

به گفته مرجانی، مجموع این عوامل باعث شده هیچ گام اجرایی برای احداث ناحیه صنعتی قیرطبیعی صورت نگیرد.

رییس انجمن صنفی معادن قیرطبیعی گیلانغرب از وضعیت نامناسب کارگاه‌های فعال در زمینه خردایش قیرطبیعی در گیلانغرب یاد کرد که به صورت پراکنده از ورودی گیلانغرب تا خروجی شهرستان به سمت قصرشرین در حال فعالیت هستند.

مرجانی این شیوه پراکندگی واحد‌ها که تعداد آن‌ها نزدیک به ۳۰ مورد است را باعث آلودگی‌های محیط زیست و تهدید سلامت مردم دانست که لازم است در جایی با فاصله مناسب از مناطق مسکونی ساماندهی شوند.

وی معتقد است، ناحیه صنعتی قیرطبیعی گیلانغرب در صورت راه‌اندازی به نمادی برای بخش قیرطبیعی در این شهرستان تبدیل خواهد شد که می‌تواند سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی را نیز به خود جلب کند.

جای خالی اکتشافات دقیق قیرطبیعی

رییس انجمن صنفی معادن قیرطبیعی گیلانغرب از معضل دیگری که در زمینه قیرطبیعی وجود دارد نیز یاد کرد و گفت: متاسفانه هنوز هیچ برآورد دقیقی از میزان ذخایر قطعی قیرطبیعی نداریم که این امر ناشی از نبود اکتشافات دقیق و علمی است.

وی با بیان اینکه نبودن رقم دقیق از میزان ذخایر امکان برنامه ریزی برای این ماده معدنی را سلب می‌کند، یادآور شد: تا زمانی که از میزان ذخایر مطمئن نشویم نمی‌توانیم بر روی سرمایه‌گذاری این محصول تمرکز و سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی را برای فرآوری آن دعوت کنیم.

مرجانی از فعالیت نزدیک به ۳۰ معدن قیرطبیعی در گیلانغرب نیز یاد کرد که تعدادی از آن‌ها نیمه فعال هستند.

دعوت از استاندار برای بازدید از معادن قیر گیلانغرب

موضوع دیگری که وی نسبت به آن انتقاد داشت این بود که با گذشت بیش از ۳۰ سال از فعالیت معادن قیرطبیعی، هنوز هیچ استاندار و یا نماینده‌ای بازدیدی از این معادن نداشته تا در جریان روند کار‌ها و مشکلات قرار گیرد.

وی از استاندار کرمانشاه دعوت کرد به عنوان اولین استاندار بازدیدی از این معادن داشته باشد و در جریان این ظرفیت عظیم و مشکلاتی که سد راه آن است، قرار گیرد.

استان کرمانشاه حدود ۷۵ درصد ذخایر قیرطبیعی ایران را دارد که عمدتا در دو شهرستان گیلانغرب و قصرشیرین قرار دارند.

منبع: خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)

عناوین برگزیده