تاریخ: ۰۸ فروردين ۱۳۹۸ ، ساعت ۰۲:۱۵
بازدید: ۲۶۸
کد خبر: ۳۲۰۷۵
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
راهکارهای تحقق "رونق تولید"

بهره بدهی‌ معوق واحدهای تولیدی معلق شود

می متالز - رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت ایران، اجرای قانون رفع موانع تولید، فریز شدن دو ساله بدهی‌های معوق تولیدکنندگان و توسعه صادرات به کشورهای همسایه را از جمله پارامترهای موثر در تحقق رونق تولید می داند.
بهره بدهی‌ معوق واحدهای تولیدی معلق شود

به گزارش می متالز، عبدالوهاب سهل آبادی، رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت ایران با اشاره به اینکه مهم‌ترین عامل رونق اقتصادی رونق تولید است، گفت: در سال‌های گذشته مقام معظم رهبری به درستی توجه ویژه ای به مقوله تولید داشته اند. در سال گذشته ایشان به استفاده از تولید داخل و امسال نیز به رونق تولید اشاره کردند.

وی با بیان اینکه رونق تولید به پارامترهایی نیاز دارد که اگر در نظر گرفته نشود، نتیجه مورد نظر حاصل نمی‌شود، اظهار کرد: یکی از مهم‌ترین پارامترها، اجرا شدن قوانین رفع موانع تولید است. این قانون سالهاست که تصویب شده اما خیلی از مسائلی که در آن مطرح شده تاکنون اجرایی نشده است.

سهل آبادی ادامه داد: طبق قانون باید ۴۰ درصد از درآمد حاصل از هدفمند سازی یارانه‌ها به بخش تولید اختصاص پیدا می‌کرد که این اتفاق تاکنون رخ نداده است.

رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت ایران در ادامه با اشاره به اینکه معوق ماندن بدهی‌های تولید کنندگان باعث افزایش بدهی آنها شده است، گفت: با وجود بهره‌های ۳۰ تا ۴۰ درصدی، هر روز به بدهی‌های تولیدکنندگان اضافه می‌شود و این افزایش سرسام‌آور است.

وی افزود: در این زمینه یکی از راهکارهایی که باید اجرا شود، فریز کردن بدهی‌های معوقه واحدهای تولیدی است. یعنی برای مثال حداقل دو سال بهره بدهی‌های تولید کنندگان متوقف شود؛ چرا که در شرایط فعلی با توجه به بدهی‌های واحدهای تولیدی، تزریق‌های مالی منجر به رونق تولید نمی‌شود.

سهل آبادی همچنین یکی از مشکلات تولید کنندگان را جنگ اقتصادی و اعمال تحریم‌ها دانست و گفت: آمریکایی‌ها به دنبال این هستند که ایران را از لحاظ اقتصادی زمین بزنند.

رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت ایران با اشاره به اینکه رونق صادرات موجب رونق تولید می‌شود، تصریح کرد: توصیه ما به بخش خصوصی این است که در سال جاری حداقل مسیرهای مختلف صادرات را برای کشورهای اطراف خود مهیا کنیم و به طور کلی تحریم‌ها را دور بزنیم.

وی افزود: بخش خصوصی باید در این زمینه نسبت به سال‌های گذشته فعال‌تر باشد و کالاها را به شکلی تولید کند که مورد پسند همه کشورها باشد.

سهل آبادی با تاکید بر اینکه برای رونق صادرات باید به کیفیت و کمیت محصولات توجه کنیم، تصریح کرد: در زمینه صادرات و واردات مشکلات زیادی در کشور ما وجود دارد اما ارتباط با کشورهای اطراف می‌تواند این مشکلات را برطرف کند.

وی در پایان ابراز امیدواری کرد که در سال جاری بتوانیم به خوبی جنگ اقتصادی را پشت سر بگذاریم و مردم را از مشکلات موجود خارج کنیم.

سال ۱۳۹۸ از سوی مقام معظم رهبری، سال "رونق تولید" نامگذاری شده است.

عناوین برگزیده