به گزارش میمتالز، ورق گرم صادراتی چین ۳ درصد معادل ۱۹ دلار افت ماهانه داشته ۵۳۷ دلار هر تن فوب شده است. محصول ژاپن نیز ۵ دلار افت داشته ۵۸۰ دلار شد. فولادسازان هندی از بازار صادرات فاصله گرفتند، ولی ورق گرم صادراتی روسیه ۴ دلار رشد داشته ۵۷۲ دلار شد.
میلگرد صادراتی ترکیه یک درصد معادل ۷ دلار افت داشته ۵۶۹ دلار هر تن فوب شده، ولی بیلت دریای سیاه ۲.۵ درصد یا ۱۲ دلار بالا رفته ۴۸۸ دلار هر تن فوب شد.
در بازار مواد اولیه نیز تاکنون در ماه اکتبر قیمت سنگ آهن وارداتی به چین ۲.۴۷ درصد افت داشته، زغال سنگ، ولی ۱۷ درصد رشد ماهانه داشته ۳۶۷ دلار شد و قراضه وارداتی در ترکیه ۹ دلار افت داشته است.
از جمله عواملی که بر قیمتهای جهانی در اکتبر ۲۰۲۳ تأثیر گذاشتند میتوان به این موارد اشاره کرد که چین با چالش قیمتی در بازار داخل و خارج از کشور دست و پنجه نرم میکند، کارخانههای ژاپنی در بحبوحه تقاضای ضعیف محتاطتر شدند، هندیها به تمرکز خود بر بازار داخلی ادامه میدهند، زغال سنگ با چالشهای بخش عرضه افزایش قیمت داشته، سنگ آهن با افت تمایل به خرید چین سقوط کرد و میلگرد ترکیه در بازارهای جهانی با مشکل مواجه است و مالیات بر صادرات روسیه از بیلتهای دریای سیاه حمایت نمود.
در بحبوحه خطرات ژئوپلیتیک فزاینده ناشی از جنگ غزه، جهان به عدم قطعیت قیمتها چشم دوخته است. اگر مناقشه خاورمیانه بر عرضه نفت خام تاثیر گذارد، اثرات تورمی به شدت نمایان میشود و همه محاسبات قیمتی را در بازار فولاد که در حال حاضر با تقاضای پایین مبارزه میکند، مخدوش خواهد نمود.
منبع: ایفنا