تاریخ: ۱۳ آبان ۱۴۰۲ ، ساعت ۱۰:۴۹
بازدید: ۸۱
کد خبر: ۳۲۲۶۶۷
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

تورم ۴۵ درصدی امسال بی تاثیر بودن دستمزد کارگران در نرخ تورم را ثابت کرد

تورم ۴۵ درصدی امسال بی تاثیر بودن دستمزد کارگران در نرخ تورم را ثابت کرد
‌می‌متالز - بازرس مجمع عالی نمایندگان کارگران کشوربا اشاره به اینکه درسال جاری ثابت شد که افزایش دستمزد ارتباطی به تورم ندارد گفت:کارگران با هزینه‌های سبد معیشت مجبورند در چندشیفت کارکنند تا حقوق بیشتری دریافت کنند.

به گزارش می‌متالز، حمیدرضا امام قلی تبار، بازرس مجمع عالی نمایندگان کارگران کشور، با اشاره به اینکه دولت همواره دستمزد را باعث تورم می‌دانست گفت: امسال با وجود اینکه دستمزد سال ۱۴۰۲ پایین‌تر از نرخ تورم تعیین شد مشاهده کردیم که تورم آنطور که مسوولین اعلام می‌کنند کنترل نشد و از ۴۵ درصد عبور کرد. یعنی افزایش مزد باعث تورم نیست. اگر چنین بود امسال می‌بایست تورمی در جامعه دیده نمی‌شد.

وی بیان کرد: نمایندگان کارگری معتقد هستند که وزیرکار در آخرین جلسه شورای عالی کار هنگام تعیین مزد ۱۴۰۲ قول داده بود، در صورتی تورم کنترل نشود، مجدد مزد افزایش می‌یابد. اما به این قول خود عمل نکرد و بعد از وقفه یک ماهه جلسه شورای عالی کار تشکیل شد و در اصل برای مزد کاری صورت نگرفت.

امام قلی تبار اظهار داشت: سبد کالایی جامعه کارگری معمولاً‌کالا‌های روزمره است که اگر این کالا‌ها را از سبدی که بانک مرکزی به عنوان سبد معیشت اعلام کرده است استخراج کنیم متوجه می‌شویم که این دسته از کالا‌ها تورم چند برابری را تجربه کرده است. یعنی در طول یکسال اخیر چندین بار گران شده است.

وی افزود:بنابراین تورمی که مردم در سفره خود احساس می‌کنند، بسیار بالاتر از رقمی است که مراجع رسمی اعلام می‌کنند. مهمترین نکته‌ای که در سال جاری مشخص شد این است که دستمزد عامل تورم نیست. افزایش حقوق کارگران ارتباطی به افزایش نرخ تورم ندارد.

بازرس مجمع عالی نمایندگان کارگران کشور بیان کرد: نمایندگان کارگری در شورای عالی کار درباره تعیین حقوق کارگران متأسفانه به این نتیجه رسیده اند که اراده حکومتی در تعیین حقوق کارگران نقش پررنگی دارد.

امام قلی تبار گفت:در شهرستان ها، کارگرانی هستند که با دستمزد پایین‌تر از نرخ مصوب شورای عالی کار کار می‌کنند. به طور مثال حدود ۵ میلیون,۶ میلیون و ۷ میلیون حقوق دریافت می‌کنند.

وی با بیان اینکه بهای تمام شده کار برای نیروی کار بیشتر از حداقل مصوب شورای عالی کار است گفت: دستمزد پایین باعث شده است که تمایل برای کار کردن در واحد‌های صنعتی و تولیدی کاهش یابد و کمتر کارگری را می‌بینیم که با رغبت بخواهد کار کند.

بازرس مجمع عالی نمایندگان کارگران کشور اظهار داشت: زمانی که از کارگران سوال می‌کنیم که چرا در یک واحد تولیدی مشغول کار نمی‌شوید؟ بیان می‌کنند، در مشاغل دیگر درآمد بیشتری داریم. به طور مثال در شهر‌های شمالی متقاضی کار اگر در کنار ساحل تنقلات تفریحی بفروشد درآمد بیشتری دریافت می‌کند تا تمام وقت خود را در یک کارخانه سپری کند و حقوق مصوب شورای عالی کار را دریافت کند، ترجیح می‌دهد که به سمت چنین مشاغلی که عمدتاً‌کاذب هست برود. نمونه دیگر برای اشتغال کارگر فعالیت در تاکسی اینترنتی است. اکثر کسانی در تاکسی‌های اینترنتی مشغول کسب درآمد هستند، میزان درآمد آن‌ها در ماه از حداقل حقوق مصوب شورای عالی کار بیشتر است. نیروی کار با توجه به افزایش هزینه‌های زندگی ترجیح می‌دهد در چنین مشاغلی فعالیت کنند.

وی گفت:درسال ۸۹ متوسط درآمد دریافتی کارگران حدود ۳۰۰ دلار بود، در حال حاضر، چون ارزش پول کاهش یافته است، متوسط درآمد دریافتی جامعه کارگری به ۱۰۰ دلار رسیده است؛ بنابراین به راحتی می‌توان گفت که وضعیت درآمدی جامعه کارگری بسیار خطرناک است. خطرناک از این جهت که، یک کارفرما برای ایجاد یک واحد‌های تولیدی سرمایه گذاری زیادی کرده است، اما مشاهده می‌کنیم که نیروی کار به دلیل پایین بودن دستمزد رغبتی برای فعالیت ندارد.

امام قلی تبار گفت:علی رغم اینکه مسوولان اعلام می‌کنند شیب تورم کاهش یافته است,، اما کارگران آن را حس نمی‌کنند. در حال حاضر کارگران نمی‌دانند که با وجود خط معیشتی که چندین برابر حقوق دریافتی آن‌ها است، با دوشیفت کارکردن به امید حقوق بیشتر که آن هم با این شرایط بهانه‌ای در دست برخی کارفرما نما‌ها شده که حقوقشان معوقه گردد، چگونه هزینه‌های وحشتناک درمانی، هزینه‌های کمرشکن آموزش و پرورش رایگان، هزینه‌های مواد خوراکی و غذایی و بهداشتی را که بصورت لحظه‌ای در حال افزایش است، مسکن و حمل و نقل و هزاران هزینه دیگر را رفع و رجوع کنند.

منبع: خبرگزاری تسنیم

عناوین برگزیده