تاریخ: ۰۹ فروردين ۱۳۹۸ ، ساعت ۰۲:۵۱
بازدید: ۲۲۳
کد خبر: ۳۲۳۲۵
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

رشد تقاضای جهانی برای زغال سنگ ادامه دارد

می متالز - طبق آمار آژانس بین‌المللی انرژی، تقاضای جهانی برای زغال سنگ در سال ۲۰۱۸ به معادل ۳.۷۷۸ میلیارد تن نفت بالغ شد که ۰.۷ درصد رشد نشان داد.
رشد تقاضای جهانی برای زغال سنگ ادامه دارد

به گزارش می متالز، آژانس بین‌المللی انرژی در گزارش وضعیت "انرژی جهانی و دی اکسید کربن" نوشت: رشد تقاضای جهانی برای زغال سنگ در سال ۲۰۱۸ حاصل تقاضای بالاتر کشورهای متعدد آسیایی بوده است.

تقاضای جهانی برای انرژی ۲.۳ درصد رشد کرد و سهم زغال سنگ از مجموع تقاضا، به ۲۶ درصد رسید و پس از نفت که سهم ۳۱ درصدی داشت، در رتبه دوم قرار گرفت. گاز ۲۳ درصد از کل تقاضا برای انرژی را تشکیل داد اما نرخ رشد تقاضا برای گاز در سال میلادی گذشته ۴.۶ درصد در مقایسه با ۰.۷ درصد رشد زغال سنگ بود.

سهم زغال سنگ از مجموع تولید برق به ۱۰ هزار و ۱۱۶ تراوات بر ساعت رسید که ۲.۶ درصد بالاتر از سال ۲۰۱۷ بود. گاز با داشتن ۲۳ درصد سهم یا معادل ۶۰۹۱ تراوات بر ساعت از تولید برق، در رتبه دوم قرار گرفت.

رشد فزاینده عمدتاً در کشورهای آسیایی شامل چین و هند و معدودی از کشورهای جنوب و جنوب شرق آسیا دیده می‌شود که مصرف زغال‌سنگ این مناطق بالاتر از گاز طبیعی است.

بر اساس گزارش آژانس بین‌المللی انرژی، مصرف زغال سنگ یک درصد در چین افزایش پیدا کرد با این حال رشد قوی در بخش نیرو با افت مصرف در بخش‌های مسکونی و صنعتی، تا حدودی جبران شد.

تولید نیروی زغال سوز چین ۵.۳ درصد در سال ۲۰۱۸ افزایش یافت اما مصرف زغال سنگ در بخش‌های مسکونی و صنعتی با تلاش دولت برای روی آوردن مردم به مصرف گاز طبیعی، کاهش یافت.

تقاضا برای زغال سنگ در هند با افزایش تولید برق و تولید فولاد، حدود ۵ درصد رشد کرد.

در جنوب شرقی آسیا نیز مصرف زغال سنگ در اندونزی، ویتنام، فیلیپین و مالزی افزایش قابل توجهی داشت. با رشد سریع‌تر تولید زغال سنگ در مقایسه با تولید نیرو، این منطقه تنها منطقه‌ای در جهان بوده که سهم زغال سنگ در سبد نیروی آن در سال ۲۰۱۸ افزایش پیدا کرد.

تولید نیروی زغال سوز در ژاپن و کره جنوبی پس از رشد بیش از ۶ درصدی در سال ۲۰۱۷، حدود یک درصد در سال ۲۰۱۸ کاهش پیدا کرد.

تقاضا برای زغال سنگ در آمریکا نیز با فراوانی گاز و استفاده فزاینده از نیروهای تجدیدپذیر و همچنین فرسوده شدن نیروگاههای زغال سوز، ضعیف شد و مصرف زغال سنگ بیش از ۴ درصد افت کرد در حالی که تقاضا برای گاز بیش از ۱۰ درصد افزایش داشت.

تقاضای اروپایی نیز با تولید بالاتر نیروهای تجدیدپذیر در کشورهایی نظیر فرانسه، اسپانیا و آلمان، ۲۶ درصد افت کرد.

بر اساس گزارش پلاتس، آژانس بین‌المللی انرژی پیش‌بینی کرده که رشد تقاضا برای زغال سنگ تا سال ۲۰۲۳ راکد می‌شود.

منبع: ارانیکو
عناوین برگزیده