به گزارش میمتالز، این پروژه تا آبان ۱۴۰۳ به پایان میرسد و اهداف کمی مورد انتظار پروژه تحول استان یزد برنامهریزی جهت اجرای ۳۹ پروژه زمینشناسی و اکتشافی در مقیاس یکپنجاه هزارم عنوان شده و در این طرح مساحت پیمایش زمینشناسی و اکتشافی پروژهها به میزان ۲۴ هزار و ۳۷۵ کیلومتر مربع در استان یزد پیشبینی شده است.
از حدود ۵۵۰ معدن استان، پنج مورد در مقیاس بزرگ ملی قرار دارد و بقیه در حد متوسط و کوچک است و از میان معادن ملی میتوان به سنگ آهن چادرملو اردکان، زغال سنگ بافق (۲ معدن)، سرب و روی مهدیآباد مهریز و اورانیوم ساغند اشاره کرد و ذخیره قطعی مجموع معادن استان حدود ۲ میلیارد تن تخمین زده میشود.
شایان ذکر است، در یزد بیش از ۵۰ نوع اندیس معدنی وجود دارد و به همین دلیل چهارمین استان توسعه یافته صنعتی و از لحاظ تنوع معدنی دومین استان کشور است و این منطقه به دلیل واقع شدن در مرکز ایران و فرو افتادگی کویر مرکزی و وجود چند گسل فعال، بستر ذخایر معدنی متعددی است که وجود این معادن مزیتی برای استان هست.
برنامه تحول زمینشناسی و اکتشاف ذخایر معدنی از ابتدای مهرماه ۱۴۰۰ آغاز شده و در دو برش دو ساله تا پایان سال ۱۴۰۴ به پایان میرسد که نتیجه آن تولید اطلاعات پایه اولویتهای اول و دوم کشور خواهد بود. در برش دوساله اول ۴۰۰ هزار کیلومتر مربع از مساحت کشور مورد پیمایش و اکتشاف قرار خواهد گرفت که در صورت تحقق، نتایج ارزشمندی مانند کاهش ریسک سرمایهگذاری در بخش معدن، کمک به ایجاد محیطهای ایمن شهری و اصلاح، بهینهسازی و جانمایی زیرساختهای عمرانی کشور خواهد داشت.