به گزارش میمتالز، صنعت معدن و تولید سنگ طبیعی برزیل ۸٪ تولید ناخالص داخلی این کشور را در بر میگیرد. حدود ۱۰۰۰۰ شرکت سنگی وجود دارد که ۴۰۰ شرکت آن، شرکتهای صادر کننده سنگ هستند. در بین این ۱۰/ ۰۰۰شرکت سنگی، ۱/۲۰۰ شرکت، به طور مستقیم شاغل و ۳/۶۰۰ شرکت به طور غیر مستقیم به کار گرفته میشوند. بر اساس یک نظرسنجی در مورد صنعت سنگ برزیل، این کشور سومین صادرکننده بزرگ تخته سنگ جهان بعد از اسپانیا و چین، و دومین صادرکننده بزرگ گرانیت، بعد از هند میباشد.
ایتالیا را به عنوان “پادشاهی سنگی” شناخته اند. صرف نظر از خروجی و حجم واردات و صادرات، از گذشتههای دور، در رتبه اول جهان قرار داشته است، این کشور سر شار از منابع مرمری است نیز، به دلیل صنعتگری سنگی اش، در جهان معروف است و طراحی آن، در جهان، در رتبه دوم قرار دارد. در استفاده از سنگ، ایتالیا همیشه به استفاده از سنگ، در اقامتگاهها اهمیت داده است.
سنگ مرمر و سایر سنگ ها، در خانههایی به کار میرود که ۵۶٪ کل مصرف را تشکیل میدهد و ۷۰٪ خانوارها تمایل به استفاده از سنگ دارند؛ به این دلیل که ظریف و طبیعی هستند. سنگ مرمر ایتالیا عمدتاً شامل سفید ریز، تا حد زیادی سفید، سفید متوسط، و سفید کاراکا میشود.
ترکیه هماکنون بیشتر از ۲۰ معدن دارد و بیشتر از ۶۰۰ نوع سنگ مرمر را فراوری کرده است که ۴۰٪ کل سنگ مرمر جهان را تشکیل میدهد. این کشور، دارای بیشترین تنوع سنگ مرمر، در دنیاست. محصولات صادراتی اصلی ترکیه، سنگ مرمر، سنگ آهک، و آگیت است.
۹۰٪ معادن مرمر ترکیه، در قسمت غربی ترکیه قرار دارند که جزیره مرمره، منطقه اژه، و استان افیون، مهمترین آنها هستند. بیشتر از ۲۵۰ رقم سنگ مرمر استخراج شده در ترکیه موجود است که بیشتر از ۱۰۰ رقم آن، به خارج از کشور صادر میشود.
سنگ مرمر ترکی، مزایای بسیار زیادی از جمله بافت خوب، تنوع، رنگهای روشن و الگوهای زیبا دارند. با توجه به معرفی ماشین آلات پردازش مدرن که عمدتا از ایتالیا وارد شده و استفاده از تکنولوژی پردازش پیشرفته، کیفیت تولید سنگ مرمر در سالهای اخیر بهبود یافته است. در این کشور، به طور گستردهای از سنگ مرمر در ساخت و ساز استفاده میشود و به تعداد بسیار زیادی از کشورهای دیگر، صادر میشود.
هند همچنین یکی از بزرگترین تولیدکنندگان مواد سنگی در تمام دنیا است. هند دارای گرانیتهای بسیار مختلفی است و در دنیا شناخته شده است. بیشتر از ۲۰ نوع گرانیت هندی در بازار سنگ وجود دارند و انواع گرانیت یکی پس از دیگری وارد بازار میشوند. پرفروشترین گرانیت هندی در چین، شن سیاه و قرمز هندی است. این کشور که این روزها گاهی با نام بهارات هم شناخته میشود؛ دارای فرهنگ غنی استفاده از سنگ طبیعی است که میتواند از قرنها پیش ردیابی شود، مانند یکی از هفت بنای تاریخی جهان، تاج محل در آگرا در شمال هند. هر چند سالهای سال است که شسته شده است، اما باز هم میتواند زیبایی سنگ مرمر هندی را به رخ بکشد
در کنار این کشورها باید از آمریکا، شیلی، یونان، اسپانیا و چین نیز نام برد که هر کدام به نوبه خود بخشی از بازار سنگهای ساختمانی و تزئینی جهان را در دست دارند، همزمان با رشد فناوری فرآوری، این صنعت هم توسعه فراوانی پیدا کرده و ایران که از جمله دارندگان ذخایر غنی و متنوع سنگ در جهان محسوب میشود در این سالها تلاشهای بسیاری برای ارتقای سطح تولید و فرآوری سنگ خود برداشته است، با این حال عوامل متعددی همچون به روز نبودن فناوری به خصوص در حوزه استخراج، بازاریابی نه چندان مطلوب در کنار تغییر ذائقه مشتریان باعث شده ایران نتواند شایسته ظرفیت و دانش فنی خود وارد این صنعت شود.
منبع: دنیای اقتصاد