به گزارش میمتالز، «امیرحسین اسدی» مدیرکل دفتر خدمات کسب و کار وزارت صمت، در تشریح نتایج سفر خود به مشهد و نشست با مدیران ادارات صمت شهرستانها افزود: این کسب و کارها در دریافت ارز و سایر امتیازات در اولویت قرار میگیرند و دبیرخانه مزبور وظیفه سنجش پیشرفت کسب و کارها و صنایع یا حتی خود مدیران صنعت را دارد.
وی ادامه داد: رویکرد غالب طی سالهای گذشته برای تحقق توسعه صنعتی از طریق ایجاد شهرک صنعتی یا تامین مالی آنها بوده است.
مدیرکل دفتر خدمات کسب و کار وزارت صمت افزود: نگاه امروز بهویژه نگاه وزارت صنعت، معدن و تجارت نسبت به توسعه صنعتی، توسعه اکوسیستم کسب و کارهاست، درصورتیکه اگر نگاه اکوسیستمی نداشته باشیم، در بازارهای جهانی کوچک و کوچکتر میشویم.
وی اضافه کرد: اکوسیستمی نگاه کردن، به معنای اندیشیدن به بازارسازی و بازارهای بینالملل، فعالیت بیشتر در خصوص انجام تبلیغات و برندینگ، مطالعات بیشتر پیرامون بازار و بازارشناسی است.
اسدی رویکرد اکوسیستمی را نگاه این وزارتخانه به توسعه کسب و کارها دانست و یادآور شد: وزارتخانه در مدل جدید توسعهای خود بهدنبال توسعهای است که رکن اصلی آن صادرات محوری و فنآورمحوری در تولید و فروش کالاست.
وی صادرات محوری را به معنای کاهش بهای تمام شده تولید کالا نسبت به قیمت جهانی آن دانست و تاکید کرد: در اینصورت بهرهوری میسر و همراه با فنآورمحوری به رکن غالب تولید تبدیل میشود.
مدیرکل دفتر خدمات کسب و کار وزارت صمت ادامه داد: داشتن نگاه بهرهور به تولید صنعتی باعث میشود که دیگر صنعت را جدا از مدرسه و رسانه ندانیم. رسانه به صنعت متصل است و بخش صنعت تنها با فرهنگ سازی از طریق رسانه و شناخت جامعه از آن به رشد و پیشرفت دست مییابد و کل جامعه باید به سمت توسعه کسب و کار پیش رود و باید رویکردش مبتنی بر توسعه زیست بوم شود.
وی در ادامه اظهار کرد: صنعت ما بهرهور نیست لذا بهای تمام شده تولید کالای صنعتی بالا و کیفیت آن پایینتر است و بازار جهانی را از دست میدهد، پس باید صنعت به سمت بهرهور شدن و استفاده از فنآوری پیش رود تا کالای تولیدی آن با کیفیت بیشتر و قیمت پایینتر نسبت به کالای مشابه در کشورهای دیگر عرضه شود.
اسدی رویکرد این وزارتخانه در حوزه صنعت را افزایش بهرهوری و بهرهگیری بیشتر از فنآوری ذکر و بیان کرد: ۳۰ زیست بوم مختلف برای توسعه کسب و کار تعریف شده که قرار است که صنایع به این سمت سوق پیدا کنند.
وی در تشریح نتایج سفر خود به مشهد تصریح کرد: سفر مزبور نیز برای تبیین این رویکرد بوده و در این راستا شیوهنامه توسعه فنآوری به استانها ابلاغ شده است و همه ادارات صنعت، معدن و تجارت موظف هستند با واحدهای صنعتی تفاهمنامه امضا و با دانشگاهها تعامل بیشتری کنند.
مدیرکل دفتر خدمات کسب و کار وزارت صمت همچنین گفت: ماه گذشته تفاهمنامهای بین وزارت صنعت، معدن و تجارت و معاونت علمی ریاست جمهوری و وزارت امور اقتصادی و دارایی امضا شد که در آن ۱۵۰ هزار میلیارد ریال مصوب شد تا از محل صندوق نوآوری و شکوفایی و منابع بانکی به زیست بومهای مزبور پرداخت شود.
منبع: شاتانیوز