به گزارش میمتالز، اهمیت کارآفرینی و ضرورت توجه به آن در توسعه کشورها و نقش مشاغل خانگی در توسعه اقتصادی به عنوان یک فعالیت کارآفرینانه امری اثبات شده و غیرقابل انکار است.
کشور چین توانست بعد از دست و پنجه نرم کردن با مشکلات بزرگی از جمله جنگ جهانی دوباره به اقتصاد خود رونق ببخشد. اما چگونه؟ در این کشور نقش مشاغل خانگی در توسعه اقتصادی بر همگان آشکار است.
در کشور استرالیا هم نقش مشاغل خانگی در توسعه اقتصادی کاملا بارز است. از هر سه نفر استرالیایی یک نفر به طور مرتب در خانه کار میکند.
کشور ایتالیا هم از جمله کشورهایی بود که توانست از طریق مشاغل خانگی نرخ بیکاری را کاهش دهد. تا دو دهه قبل هم کشور ایتالیا با یک نرخ بیکاری ۲۲ درصدی مواجه بود. اما با ایجاد و توسعه طرحهای مشاغل خانگی بیکاری در این کشور به زیر ۱۲ درصد رسید.
در ایران پس از مطرح شدن بحث توسعه مقاومتی، یکی از راهکارهای رسیدن به این هدف توجه به مشاغل خانگی و حمایت از این بخش عنوان شد. اما از لحاظ آماری هنوز هم ایران نسبت به کشورهای توسعه یافته، سهم کمتری از مشاغل خانگی را به خود اختصاص میدهد. به طوریکه این رقم در کشورهای آمریکا، استرالیا و انگلیس بین ۹ تا ۱۱ درصد، ولی در کشومان ایران آمار اشتغال در خانه در حدود ۳ الی ۴ درصد اعلام شده است. از لحاظ شاخص تولید ناخالص داخلی که یک شاخص مهم در سنجش پیشرفت اقتصادی کشورهاست هم در ایران تنها میزان ۲.۲ درصد از حجم تولید ناخالص داخلی به بخش مشاغل خانگی اختصاص دارد.
محمود کریمی بیرانوند، معاون اشتغال وزارت کار با بیان اینکه سال گذشته ۱۰۰ هزار شغل از محل طرح مشاغل خانگی هدفگذاری شده بود، گفت: در عمل ۱۰۳ هزار کد ملی برای طرح مشاغل خانگی در سال قبل ضبط شد. این رقم در واقع ۱۰ درصد از مشاغل ایجادی در سال گذشته را شامل میشد.
وی افزود: امسال هدفگذاری شده است که ۱۵۰ هزار فرصت شغلی از طریق مشاغل خانگی ایجاد شود که تاکنون در هشت ماه سال جاری ۹۰ هزار فرصت شغلی ایجاد شده است.
به گفته معاون توسعه کارآفرینی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی پیشبینی میشود تا آخر سال به هدفگذاری ۱۵۰ هزار فرصت شغلی از طریق مشاغل خانگی نائل شویم.
کریمی بیرانوند در مورد منابع مورد نیاز برای ایجاد اشتغال خانگی اظهار داشت: منابع این بخش سال گذشته ۳ هزار میلیارد تومان بود که امسال با ۳۳ درصد افزایش ۴ هزار میلیارد تومان پیشبینی شده بود، اما همانطور که گفتم، چون عملکرد طرح مشاغل خانگی تا آبان ماه مناسب بود و درصد جذب اعتبار خوب بود با همکاری بانک مرکزی اعتبارات جدیدی اضافه شد و سقف اعتبارات مشاغل خانگی به ۵ هزار میلیارد تومان افزایش یافت.
به گفته وی، از مجموع اعتبارات در نظر گرفته ایجاد اشتغال در سال جاری ۶۵ درصد منابع برای مشاغل خانگی در زمینه مشاغل مستقل و پشتیبان جذب شده است.
منبع: خبرگزاری تسنیم