تاریخ: ۲۲ آذر ۱۴۰۲ ، ساعت ۱۵:۰۷
بازدید: ۲۲۶
کد خبر: ۳۲۶۹۵۷
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

گذر از معدنکاری سنتی در کنار سرمایه‌گذاری‌های کارشناسی شده/ خیز گل‌گهر برای توسعه معدنکاری هوشمند

گذر از معدنکاری سنتی در کنار سرمایه‌گذاری‌های کارشناسی شده/ خیز گل‌گهر برای توسعه معدنکاری هوشمند
‌می‌متالز - شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر با تدوین استراتژی ۱۴۱۰ در تلاش است تا سهم خود در بازار داخلی و خارجی را افزایش دهد، اما در این بین توسعه معدنکاری هوشمند از الزامات تحقق این استراتژی است که در دستور کار این مجموعه قرار دارد.

به گزارش می‌متالز، معدنکاری جهان در دوران گذار خود از مرحله سنتی به سمت معدنکاری هوشمند است. در این مسیر بخش معدن به دنبال کاهش ریسک‌های موجود و افزایش بهره‌وری است. بدون شک توسعه معدنکاری هوشمند منجر به کاهش حوادث معدنی می‌شود و می‌تواند هزینه‌های معدنکاری را به دلیل دیجیتالی شدن کاهش دهد.

روند معدنکاری دیجیتال با سرعت بالایی در دنیا در حال اجراست و تقریبا بیشتر شرکت‌های بزرگ معدنی دنیا به این سمت حرکت و پروژه‌های مختلفی را از اکتشافات رباتیک تا استفاده از کامیون‌های خودران را در دستور کار خود قرار داده اند.

اما امروز دیگر حرکت به سمت معدنکاری دیجیتال یک انتخاب نیست بلکه یک الزام است که باید بخش معدن ایران هم به سمت آن حرکت کند.

شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر نیز با تدوین استراتژی ۱۴۱۰، به دنبال افزایش بهره‌وری وارتقا سهم خود در بازار‌های صادراتی و داخلی است. امروز گل‌گهر نقش مهمی در تامین مواد اولیه زنجیره ارزش فولاد کشور دارد، اما در تلاش است که این سهم را افزایش و فعالیت خود را به روز کند.

به همین دلیل توسعه فناوری معدنکاری یکی از اهداف ۱۴۱۰ انتخاب شد. گل‌گهر فعالیت در این حوزه را در سه سال گذشته در اولویت اصلی خود قرار داده و کار را با بومی‌سازی قطعات و تجهیزات آغاز کرد تا بتواند در کنار کاهش ارزبری، به سمت ارتقای تکنولوژی و دانش فنی تولید خود برود.

درواقع به روزرسانی تکنولوژی و ماشین آلات و بومی‌سازی دامپتراک‌ها به دغدغه اصلی گل‌گهر تبدیل شد و توسعه همکاری با شرکت‌های دانش بنیان و همچنین افزایش سرمایه‌گذاری در واحد تحقیق و توسعه این مهم به مرحله اجرایی رسید.

اما این نگاه گل‌گهر چه خروجی برای این شرکت خواهد داشت؟

بدون شک، شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر با توسعه فعالیت‌ها در حوزه فناوری دیجیتال و تکنولوژی، می‌تواند در کنار به روز رسانی فعالیت‌ها به کاهش هزینه‌ها رسیده و ارز صرفه جویی شده را راهی اجرای طرح‌های توسعه‌ای کنند.

این شرکت در حوزه بومی‌سازی و مهندسی معکوس قطعات سال گذشته ۴۵۰ میلیار تومان صرفه جویی داشته است که در شرایط تحریمی باید آن را یک کار مهم دانست، روندی که همچنان در گل‌گهر ادامه دار است و در نهایت منجر به ارتقای کمی و کیفی تولید می‌شود. درست زمانی که گل‌گهر کیفیت محصولات تولیدی خود را افزایش می‌دهد، می‌تواند سهم خود در بازار داخلی و صادراتی را افزایش دهد. این موضوع می‌تواند تیری با دو نشان باشد، هم نوسازی تکنولوژی و هوشمند سازی فعالیت‌ها و هم افزایش کیفیت تولیدات گل‌گهر.

البته فراموش نکنیم توسعه معدنکاری هوشمند و استفاده از تکنولوژی‌های جدید نیازمند سرمایه‌گذاری بسیار است تا بتوان سال‌های گذشته و عقب ماندگی‌هایی که بار‌ها از آن یاد شده را جبران کرد. درنتیجه ادامه دار بودن نگاه گذر از معدنکاری سنتی در این مجموعه الزامی است و نباید دستخوش تغییر شود.

در چنین شرایطی با توجه به آینده نگری گل‌گهر و سرمایه‌گذاری‌های صورت گرفته می‌تواند به توسعه معدنکاری هوشمند امیدوار بود.

منبع: تیتر ۲۰

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده