به گزارش میمتالز، در ابتدای این مجمع پس از گزارش هیات مدیره و بازرس قانونی شرکت، افزایش سرمایه شرکت، تغییرنام شرکت، اضافه کردن فعالیت آزمایشگاه به دامنه موضوع فعالیت شرکت و اصلاح و تطابق اساسنامه شرکت بر اساس سازمان بورس و اوراق بهادار در دستورکار قرار گرفت.
در این مجمع، افزایش سرمایه از ۲۵۰۰ میلیارد تومان به ۷۵۰۰ میلیارد تومان، تغییر نام شرکت از «سنگ آهن گهرزمین» به شرکت «معدنی و صنعتی گهرزمین»، اضافه کردن فعالیت آزمایشگاهی به شرکت و اصلاح اساسنامه شرکت بر اساس سازمان بورس و اوراق بهادار به تصویب رسید.
گفتنی است که سهامداران عمده شرکت سنگ آهن گهرزمین، شامل شرکت معدنی و صنعتی گلگهر با سهام ۲۸.۳۷۶ درصد، شرکت گروه مدیریت سرمایهگذاری امید با سهام ۲۶.۲۶۹ درصد، شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات با سهام ۱۹.۱۶۰ درصد، شرکت بینالمللی توسعه صنایع و معادن غدیر با سهام ۱۸.۹۳۵ درصد، شرکت سرمایهگذاری غدیر با سهام ۲.۳۸۸ درصد و سایر سهامداران با سهام ۴.۸۷۲ درصد میشوند.
در ابتدای این مجمع عمومی فوقالعاده، «محمد محیاپور» مدیرعامل شرکت سنگ آهن گهرزمین به ارائه گزارشی از عملکرد شرکت پرداخت و با اشاره به موقعیت معدن این شرکت عنوان کرد: شرکت گهرزمین با بیش از ۶۴۰ میلیون تن ذخیره سنگ آهن، جزو یکی از بزرگترین معادن خاورمیانه است. برنامه تولید سنگ شرکت، امسال بیش از ۱۵ میلیون تن در نظر گرفته و برای اولینبار شرکت به ظرفیت اسمی گندله با بیش از ۵ میلیون تن و ظرفیت اسمی کنسانتره بیش از ۶ میلیون تن خواهد رسید.
وی همچنین با تاکید بر افزایش سرمایه برای این شرکت گفت: با توافق سهامداران شرکت، افزایش سرمایه شرکت از ۲۵۰۰ میلیارد تومان به ۷۵۰۰ میلیارد تومان در نظر گرفته شده است.
مدیرعامل شرکت سنگ آهن گهرزمین با تاکید بر این موضوع که اگر افزایش سرمایه در این شرکت انجام نگیرد، شرکت با چالش روبرو میشود، افزود: زنجیره تولید فولاد هر ساله با تغییراتی همراه است و اگر افزایش سرمایه و طرحهای توسعهای برای شرکت در نظر گرفته نشود، با توجه به افزایش بهره مالکانه دولت و افزایش هزینههای انرژی، بدون شک شرکت دچار چالشهای اصلی میشود. برای مثال میتوان عنوان کرد که حاشیه سود آهن اسفنجی در حال حاضر بیش از ۵۰ درصد است که بدون شک این حاشیه سود طی یک تا یک سال و نیم دیگر، حدود ۵۰ درصد افت میکند؛ از همینرو حاشیه سود زنجیره فولاد بر اساس موقیعت بازار متفاوت است، بنابراین میطلبد که بیشتر حلقههای زنجیره را در اختیار گرفت تا بتوان از عهده این چالشها برآمد.
محیاپور در ادامه با تاکید بر این موضوع که شرکت گهرزمین با توجه به ذخایر بالای سنگ آهن، جزو کمچالشترین شرکتها در کشور محسوب میشود، عنوان کرد: بر اساس اطلاعات منتشرشده روی کدال، عملکرد شرکت بسیار مطلوب بوده است، اما باید یک برنامه ۱۰ تا ۱۵ ساله برای گهرزمین در نظر گرفت تا در نوسان بازار، این شرکت دچار چالش نگردد. از همینرو میزان سرمایه شرکت عددی پایینی به نظر میرسد و برای بقای شرکت و به منظور مقابله با چالشهای بازار، باید طرحهای توسعهای برای شرکت در نظر گرفت.
محیاپور به رشد میزان تولید در گهرزمین پرداخت و گفت: در تولید کلوخه رشد ۱۰.۵ درصدی، در دانهبندی رشد ۱۷.۲ درصدی، در کنسانتره رشد ۱۳.۵ درصدی و در گندله رشد ۴۹ درصدی در شرکت داشتهایم، هرچند برنامهریزی کردیم تا تولید کنسانتره را از ۵ میلیون تن به بیش از ۷.۵ میلیون تن ارتقا ببخشیم.
وی همچنین در ادامه به عملکرد مالی شرکت گهرزمین اشاره و عنوان کرد: در زمینه رشد مالی، رشد عملیاتی شرکت نسبت به ۱۱ ماهه نسبت به مدت مشابه سال قبل، بیش از ۲۸ درصد همراه با رشد بوده است. همچنین سود ناخالص شرکت ۴۳ درصد، سود عملیاتی شرکت ۱۹ درصد، سود خالص شرکت بیش از ۱۵ درصد و درآمد عملیاتی شرکت نزدیک به ۳۵ درصد رشد داشته است.
محیاپور همچنین با اشاره به توسعههای شرکت سنگ آهن گهرزمین گفت: در سال ۱۴۰۲ مبلغ ۱۰ هزار میلیارد تومان مدنظر قرار گرفته است که ۵ هزار میلیارد تومان در دستورکار افزایش سرمایه قرار گرفته و ۵ هزار میلیارد تومان دیگر، از طریق تسهیلات مالی و منابع داخلی تامین خواهد شد که بخش دوم بیش از ۸۰ درصد تامین مالی شده است. همچنین میزان افزایش سرمایه برای سال ۱۴۰۶ مبلغی به میزان ۳۲ هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده است.
به گفته وی، پروژههایی که برای آنها افزایش سرمایه مدنظر گرفته شده، شامل توسعه زیرسقف خطوط کنسانتره، توسعه زیرسقف خطوط گندله، آهن اسفنجی و طرح احداث واحد فولادسازی و ریختهگری اسلب است که تمامی این پروژه در ادامه زنجیره تولید قرار دارند. نوسانهای بازار بهگونهای است که میزان رشد و سوددهی در بازار هر سال در هر یک از حلقههای تولید فولاد متفاوت است، از اینرو زمانی که تمام این پروژهها را داشته باشیم در برابر نوسان بازار، خواهیم توانست خود را تنظیم کنیم.
مدیرعامل شرکت سنگ آهن گهرزمین ادامه داد: در خطوط کنسانتره افزایش زیرسقف را خواهیم داشت که با سرمایهگذاری حداقل نصف میتوانیم ۲ میلیون تن افزایش تولید داشته باشیم. در خطوط گندله بیش از ۲.۵ میلیون تن، یک واحد آهن اسفنجی در بردسیر با ظرفیت ۱.۷ میلیون تن و ظرفیت فولادسازی نیز ۱.۵ میلیون تن خواهد بود.
محیاپور در ادامه خاطرنشان کرد: در زمینه فولادسازی برنامهریزی کردهایم که جزو فولادسازهای خاص با حاشیه سودآوری بالا قرار بگیریم. در پروژه احیای مستقیم نیز طی ۶ ماهه گذشته با بیش از ۴۰ درصد پیشرفت کار همراه بودهایم.
وی همچنین درباره کیفیت محصولات شرکت گهرزمین و تاکید بر این موضوع که بیش از ۱۰ درصد خطوط تولید این شرکت نسبت به سایر خطوط دیگر در کشور، در سطح بالاتری قرار دارد، گفت: محصولات گهرزمین از نظر کیفیت به دلیل نوع معدن گهرزمین و روش بهرهبرداری خطوط کنسانتره و گندله نسبت به سایر خطوط مشابه در کشور، از کیفیت بالاتری برخوردار است.