تاریخ: ۱۱ دی ۱۴۰۲ ، ساعت ۱۴:۱۵
بازدید: ۱۰۹
کد خبر: ۳۲۸۶۸۶
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

تحقق هدف ۱۳.۶ میلیون تن تولید در فولاد خوزستان وابسته به توسعه معادن سنگ آهن است

تحقق هدف ۱۳.۶ میلیون تن تولید در فولاد خوزستان وابسته به توسعه معادن سنگ آهن است
‌می‌متالز - مدیرعامل شرکت توسعه معادن فولاد خوزستان گفت: براساس نقشه راه در افق ۱۴۱۰ فولاد خوزستان دستیابی به ۱۳.۶ میلیون تن هدف‌گذاری شده، که تحقق این مهم وابسته به توسعه اکتشافات سنگ آهن است.

به گزارش می‌متالز، امروز فولاد خوزستان با تولید ۸. ۳ میلیون تن به عنوان دومین فولادساز بزرگ کشور محسوب می‌شود.

سید وحید سیدعلی روز دوشنبه در جمع خبرنگاران اعزامی در زنجان افزود: این شرکت با سرمایه ثبتی یکهزار میلیارد تومان (یک همت) هشتم دی‌ماه ۱۴۰۰ فعالیت خود با مالکیت ۱۰۰ درصدی فولاد خوزستان آغاز کرد.

وی اضافه کرد: بر اساس آمار موجود ذخیره سنگ آهن کشور ۳. ۲ میلیارد تن برآورد شده و پیش‌بینی شده این میزان ذخیره تا ۱۷ سال پاسخگو است و عدم توسعه اکتشافات با مشکل جدی برای تولید فولاد روبرو خواهیم شد.

وی افزود: بررسی‌ها و مطالعات انجام شده بر روی ۱۸ معدن توسط این شرکت، موجب گزینش دو معدن شد که یکی از آن‌ها گوزلدره زنجان است که پروانه استخراج آن در شورای عالی معادن مجوز گرفته به میزان ۱۰ میلیون تن است، اما افق مورد انتظار این معدن دستیابی به ۳۰ میلیون تن است.

سیدعلی تصریح کرد: عیار کلوخه ثبت شده در گوزلدره ۴۴ درصد است، ضمن اینکه عمق متوسط بیش از ۲۰۰ تا ۲۵۰ متر توسط این شرکت کار اکتشاف انجام شده است.

جذب حدود ۷۰ درصد نیروی بومی

مدیرعامل شرکت توسعه معادن فولاد خوزستان گفت: سیاستی که در معدن گوزلدره پیاده شد، جذب نیرو‌های بومی بوده و اکنون حدود ۷۰ درصد نیروی انسانی از استان زنجان جذب شده‌اند.

وی افزود: اکنون از جمع ۱۱۴ نفر نیروی شاغل در این معدن، تعداد ۷۷ نفر بومی هستند که در قالب نیرو‌های این شرکت، پیمانکار، مشاور، مسوول فنی و ... مشغول به کار شده اند.

مشکل بعد مسافت گوزلدره تا خوزستان سیدعلی بهره‌گیری از حمل و نقل ترکیبی را یک گزینه مهم برای بهره‌برداری از معدن گوزلدره دانست و گفت: استفاده از مزیت خط آهن و نیز حمل جاده‌ای به عنوان مزایای بهره‌برداری از این معدن محسوب می‌شود.

وی یادآورشد: قبل از هرگونه فعالیت، مطالعات همه جانبه انجام می‌شود، سپس برنامه بهره‌برداری شکل اجرایی به خود می‌گیرد.

مطالعات بر روی معادن سنگ آهن همسایگان

سیدعلی اضافه کرد: این شرکت علاوه بر بررسی و مطالعه بر روی معادن داخلی، بررسی و مطالعه در مورد معادن همسایگان را در دستور کار خود دارد.

وی گفت: یکی از این کشور‌ها افغانستان بوده که فعلا در مرحله مطالعاتی و بررسی همه جانبه قرار دارد، ضمن اینکه از جهات توجیه اقتصادی مورد تایید قرار دارد.

استفاده از دانش‌بنیان‌ها برای بازگشت باطله‌ها به چرخه تولید

سیدعلی ضمن تاکید بر اهمیت بهره‌گیری از شرکت‌های دانش‌بنیان در معدن گوزلدره گفت: یکی از برنامه‌های در دست اقدام، استفاده از شرکت‌های دانش‌بنیان در ارتباط با بازیافت باطله‌ها به چرخه تولید است.

وی افزود: نمونه‌برداری از باطله‌ها انجام شده و بررسی و تحقیقات در دست انجام است تا بتوان فلز محتوی را از باطله‌ها بازیابی کرد.

جلوگیری از خام‌فروشی

سیدعلی گفت: شرکت توسعه معادن فولاد خوزستان، سیاست جلوگیری از خام‌فروشی در استان زنجان را برنامه جدی خود دانست و اضافه کرد، این برنامه در دستور کار قرار دارد و احداث وبهره‌برداری از کارخانه‌های کنسانتره‌سازی و گندله‌سازی در برنامه پیش‌بینی شده است.

وی خاطرنشان ساخت: اکنون مواد خام استخراجی در معدن گوزلدره زنجان به مجموعه فولاد خوزستان برای تولید شمش فولادی منتقل می‌شود.

براساس سند چشم‌انداز ۱۴۰۴ دستیابی به ظرفیت ۵۵ میلیون تن فولاد پیش‌بینی شده که اکنون حدود ۴۵ میلیون تن اعلام شده است.

میزان سنگ آهن مورد نیاز برمبنای چشم‌انداز ۱۶۷ میلیون تن ذکر شده که اکنون حدود ۱۰۵ میلیون تولید ثبت شده است.

منبع: دنیای معدن

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده