به گزارش میمتالز، در جریان معاملات روز گذشته بورس تهران، شاخصکل با رشد ۰.۴۴درصدی همراه شد و نهایتا در سطح ۲میلیون و ۱۸۰هزارواحدی کار خود را به اتمام رساند. نماگر هموزن نیز که نشانی از اثرگذاری یکسان کلیه نمادهای معاملا تی است و چهره بازار را به نحو مطلوبتری نمایش میدهد، رشد ۰.۱۲درصدی را ثبت کرد. در فرابورس نیز شاخصکل این بازار با ۰.۲۴درصد رشد همراه شد. ارزش معاملات خرد بازار سهام نیز که شامل سهام و حقتقدم میشود، رقم ۵هزار و ۳۳۸میلیاردتومان را ثبت کرد.
تب داغ تقاضا مجددا در بازارهای دارایی فعال شدهاست و این موضوع خود را در معاملات بازار طلا و سکه نیز بهوضوح نشان میدهد. در روز گذشته قیمت سکه رفاه در بورسکالا پس از مدتها وارد کانال ۳۳میلیون تومان شد. گفتنی است که این سطح از قیمت در این فلز گرانبها از نوزدهم اردیبهشت ماه سالجاری تجربه نشده بود و بهنظر میرسد که موج جدیدی از تقاضا در نتیجه صعود قیمتی دلار در بازار آزاد در بطن این بازار شکل گرفتهاست. معاملات صندوقهای طلا نیز در روزهای اخیر با استقبال حقیقیها همراه شده و بخشاعظم پولهای خارجشده از صندوقهای بادرآمد ثابت، روانه این صندوقها شدهاست. ارزش معاملات صندوقهای طلا در چند روز اخیر ارقام بالایی را بهثبت رساندهاست. شایان ذکر است که در روز گذشته، برای ششمین روز متوالی، صندوقهای بادرآمد ثابت با خروج پول حقیقی همراه شدند. ماجراهای فوقالذکر در حالی بهوقوع پیوسته که در روز گذشته ۶۹میلیاردتومان پول حقیقی از گردونه معاملات سهام و حقتقدم خارج شد، پس میتوان معاملات چند روز اخیر بازارهای دارایی داخلی را به معاملات زمستان سالگذشته بازارها تشبیه کرد. از نیمه دوم سالگذشته، جهش قیمتی دلار در بازار آزاد شروع شد و قیمت دلار در یک روند صعودی بدون وقفه از ۳۰هزارتومان تا ۶۰هزارتومان افزایش ارتفاع داشت. به موازات جهش قیمت دلار، قیمتها در بازار طلا و سکه نیز خود را با نوسانات قیمت اسکناس آمریکایی همگام و همسو کردند و ماجرا تا جایی ادامه پیدا کرد که قطعههای کوچکتر خانواده سکه طلا نظیر نیمسکه و ربعسکه با تقاضای زایدالوصفی که فراروی خود داشتند، به سطوح تاریخی قیمتی رسیدند و بهرغم دارابودن حباب قیمتی، پرچمدار کسب بازدهی در سالگذشته لقب گرفتند. در همان مقطع که آتش قیمتها در بازارهای دارایی شعلهور شدهبود، بورس تهران از روند چندان دلچسب و امیدوارکنندهای برخوردار نبود. از ابتدای اسفند روند صعودی در بورس تهران شروع شد و قیمتها بدون توقف، روزهای متوالی در مسیر افزایشی قرارگرفتند و تا میانههای اردیبهشت ماه این روند ادامه داشت و شاخصها در این ماه سقفهای تاریخی خود را ثبت کردند. در مقطع کنونی نیز همین داستان حادثشده، با این تفاوت که فعلا نوسانات قیمت دلار آنچنان نبوده که سرمایهگذاران حاضر در قلمرو تالار شیشهای را به سمت و سوی خرید سهام بکشاند، اما از حیث عدمواکنش بورس و واکنش بلافاصله بازار طلا و سکه میتوان مقطع کنونی را دقیقا به برش زمانی مذکور در سالگذشته نسبت داد.
اما چرا در سایه افزایش قیمت دلار، جریان تقاضا از خرید سهام اجتناب میکند و اقدام به خرید سکه و طلا به طرق گوناگون میکند؟ در پاسخ به این سوال میتوان اینچنین استنباط کرد که با توجه به فعل و انفعالاتی که در سالیان اخیر در بورس تهران حادثشده، سرمایهگذاران و مردم عادی، خیلی سخت به جریان معاملات سهام اعتماد میکنند و عموما زمانیکه تشخیص بدهند بهطور واقعی، صعود قیمتها در این بازار آغاز شده، وارد گردونه معاملات سهام میشوند. در سالگذشته نیز همین موضوع رنگ واقعیت به خود گرفت و بهرغم صعود تدریجی بازار در پاییز، تا زمانیکه معاملهگران شروع جدی روند صعودی را احساس نکردند، از واردکردن سرمایه خود به این بازار ممانعت بهعمل آوردند. مضافا اینکه بازار طلا و سکه بازاری است که هیچ دست مداخلهگری نمیتواند در فرآیند طبیعی کشف قیمت در این بازار اختلال ایجاد کند. مجموعه عوامل فوق، یعنی بیاعتمادی در تالار شیشهای و فرصتهای جذاب بازار طلا و سکه سببشده تا سرمایهگذاران بهجای بازار سهام به جستوجوی بازدهی در بازار طلا و سکه بپردازند.
منبع: دنیای اقتصاد