تاریخ: ۱۰ بهمن ۱۴۰۲ ، ساعت ۱۴:۳۴
بازدید: ۱۳۰
کد خبر: ۳۳۱۴۶۸
سرویس خبر : آهن و فولاد

تحریم‌های داخلی بیشتر از خارجی‌ها به صنعت فولاد لطمه زد/ صادرات علیرغم همه چالش‌ها به ۵ میلیارد دلار رسید

تحریم‌های داخلی بیشتر از خارجی‌ها به صنعت فولاد لطمه زد/ صادرات علیرغم همه چالش‌ها به ۵ میلیارد دلار رسید
‌می‌متالز - یک کارشناس حوزه معدن و صنایع معدنی گفت: طبق اعلام منابع رسمی بین ۸۰ تا ۹۰ درصد تولید زنجیره فولاد کشور در داخل مصرف می‌شود و مابقی به کشور‌های عراق، چین، اندونزی، تایلند و عمان صادرات می‌شود؛ به نحویکه ۵۶ کشور مقاصد صادراتی ایران در این حوزه هستند.

به گزارش می‌متالز، پیمان اصفهانی، کارشناس ارشد بازرگانی در حوزه صادرات فولاد گفت: طبق اعلام منابع رسمی بین ۸۰ تا ۹۰ درصد حجم تولید زنجیره فولاد کشور در داخل مصرف می‌شود الباقی تولید به کشور‌های عراق، چین، اندونزی، تایلند و عمان صادرات می‌شود، به نحوی که همانگونه که اطلاعات نشان می‌دهد مقاصد صادراتی ایران، حدود ۵۶ کشور را شامل می‌شود.

وی افزود: افت تقاضا که سال گذشته در چین اتفاق افتاد، علاوه بر تاثیر در بازار جهانی بر صادرات ایران هم اثرات بسیار منفی داشت، پس قبل از هر چیز برای صادرات باید به کشور‌های آسیای شرقی به خصوص کشور چین توجه ویژه‌ای داشت.

اصفهانی در ادامه افزود: با توجه به آمار و گزارش انجمن صادرکنندگان فولاد در ۹ ماهه سال ۱۴۰۲، رشد ۱۵.۵ درصدی صادرات نسبت به مدت مشابه سال گذشته را داشتیم که این مبلغ نزدیک به ۵ میلیارد دلار بوده است.

وی افزود: با توجه به بخشنامه‌های متعدد در خصوص عوارض صادراتی برای محصولاتی مانند سنگ آهن، کنسانتره و گندله که باعث سردرگرمی در صادرات شده و نیز زمان باقیمانده تا پایان سال، بخش صادرات دچار مشکلات بسیار خواهد شد که اگر مرتفع نشود، این مشکلات را در سال آتی هم خواهیم داشت.

اصفهانی افزود: پس از شروع جنگ روسیه و اوکراین، قیمت‌های بازار جهانی به شدت متاثر از این اتفاق شد و روسیه برای حفظ موقعیت خود در این بازار مجبور به کاهش بسیار زیاد قیمت‌های مواد معدنی و فولاد شده است، به نحوی که کشور‌های دیگر نیز بدون توجه به قیمت‌های تمام شده خود در زنجیره فولاد باید قیمت را به روسیه نزدیک می‌کردند، چراکه چین ۶۰ درصد فولاد جهان را تولید و از طرفی بزرگترین مصرف کننده مواد خام و نیمه خام است؛ ضمن اینکه چین بخش عمده‌ای از بازار را در اختیار دارد و مشتری بالقوه و فرصت طلب بازار روسیه شده است.

اصفهانی در ادامه افزود: ایران هم از این قائده مستثنی نیست و باید برای صادرات، قیمت روسیه، نرخ حمل تا چین و موضوعاتی از این قبیل را در نظر بگیرد.

این کارشناس حوزه صادرات فولاد در ادامه با اشاره به تحریم‌ها و موانع موجود در کشور گفت: ایران در شرایط سخت تحریم قرار داشته و با چالش‌هایی همچون انتقال پول، نحوه بازگشت ارز و مواردی از این دست، دست و پنجه نرم می‌کند که این عوامل، سبب کاهش مشتری از کشور‌های مختلف شده و مشتری‌های عمده ما محدود به چند کشور می‌شود و برای حفظ آن‌ها باید قیمت را پایین تراز بازار جهانی عرضه کنیم که متاسفانه هم اکنون با توجه به قیمت صادراتی اعلام شده از طرف تولیدکننده ها، امکان این رقابت نیست و مشتری‌ها را به سمت بازار روسیه سوق می‌دهد.

وی اظهار داشت: بخشنامه‌های صادر شده تا امروز و حتی بخشنامه‌ای که به تازگی از جانب وزارت صمت ابلاغ شد، به نحوی است که برای ارز مدیریت منابع و مصارف ارزی و نحوه بازگشت ارز قطعا صادرات ایران به خصوص مواد معدنی و فولاد را هم دچار چالش جدید خواهد کرد و از این رو امکان کنترل قیمت به علت تقاضای کمتر برای صادرات کاهش خواهد یافت.

منبع: اقتصاد آنلاین

عناوین برگزیده