به گزارش میمتالز، ناصر بیگی پیش از ظهر امروز در نشست شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان مرکزی با اشاره به نوسازی خطوط واحدهای تولیدی، اظهار داشت: برخی از شرکتهای تولیدی استان مرکزی به ویژه صنعت فولاد به دلایل مختلف از جمله تحریمهای ظالمانه قادر به نوسازی تکنولوژی و ماشینآلات خود نیستند.
وی افزود: صنعت فولاد به استناد ماده ۴۲ آییننامه اجرایی قانون مقررات صادرات و واردات، از ماشینآلاتی استفاده میکنند که بیش از چندین دهه از سال ساخت آنها گذشته است و عمر مفید این ماشینآلات به اتمام رسیده است. مستهلک بودن ماشینآلات و عدم انطباق برخی از مواد اولیه تولید داخل با کاربری دستگاهها و چندین مرحلهای شدن تولید، حداقل ضایعات غیرقابل بازگشت خط تولید این شرکتها افزایش میدهد.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اراک تصریح کرد: متأسفانه به دلیل عدم آگاهی از نحوه ابراز این موارد، در اسناد و مدارک تسلیمی به اداره کل امور مالیاتی استان مرکزی و نیز عدم توجه کافی امور مالیاتی به مواد پیش گفته در خصوص استهلاک دستگاهها، درصد قابل قبول ضایعات غیرقابل بازگشت بسیار کم و حدود ۲ و نیم تا سه درصد لحاظ میشود.
بیگی با بیان اینکه با این اقدام مأخذ محاسبه درآمد مشمول مالیات و مأخذ محاسبه مالیات بر ارزش افزوده سنوات مورد بررسی با ضایعات (پرتی) غیرواقعی تشخیص داده شده و مورد مطالعه قرار گرفته است، گفت: کارشناسان تخصصی حوزه صنعت تولیدی با لحاظ کردن تمام فاکتورها، میزان ضایعات غیرقابل بازگشت را محاسبه میکنند، اما نظریههای کارشناسی تاکنون برای ادارهکل امور مالیاتی قابل استناد نبوده است.
وی خاطرنشان کرد: پیشنهاد بررسی و تعیین لازم است نظریه کارشناسان حوزه صنعت تولیدی در زمینه میزان و محدوده ضایعات غیرقابل بازگشت و میزان کل ضایعات با تأییدیه کارشناسی اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی بررسی و تعیین شود و مبنای محاسبه ادارهکل امور مالیاتی از ضایعات غیرقابل بازگشت، درصد تأیید شده اداره کل صمت باشد و در صورت درخواست ادارهکل امور مالیاتی استان مرکزی جهت هر گونه نظارت میدانی بر عملکرد ماشینآلات خطوط تولید شرکتها با هماهنگی اداره کل صنعت، معدن و تجارت، امکان بازدید میدانی برای کارشناسان ادارهکل امور مالیاتی استان فراهم شود.
منبع: خبرگزاری تسنیم