به گزارش میمتالز، شاخص بالاتر از ۵۰ نشان دهنده رونق است. بر اساس نتایج حاصل از نظرسنجی فعالان اقتصادی تعاون؛ شامخ کل در بهمنماه ۱۴۰۲ با رقم ۵۱.۴۲ با افزایش نسبی در مقایسه با دیماه (۴۹.۳۸)، بنابراین اقتصاد تعاون از وضعیت رکود اقتصادی خارج شد و در مرز رونق قرار دارد.
عدد شاخص رشته فعالیتهای صنعتی بخش تعاون در بهمنماه (۵۱.۶۴) در مقایسه با دیماه (۵۱.۴۰) تغییر معناداری نداشته و همچنان بیانگر وضعیت رونق اقتصادی در بخش صنعت است؛ همچنین عدد شاخص رشته فعالیتهای خدماتی بخش تعاون در بهمنماه (۵۱.۲۳) در مقایسه با دیماه (۴۷.۰۷)، افزایش نسبی داشته و در وضعیت رونق اقتصادی قرار گرفته است.
با توجه به عدم تغییر در رقم شاخص کل صنعت و رشد شاخص کل خدمات در بخش تعاون، مهمترین دلیل خروج از وضعیت رکود در شاخص کل شامخ تعاون، افزایش شدت فعالیتها و رونق کسب و کارهای بخش خدماتی در پایان سال است. افزایش مولفههای ” میزان سفارشات جدید مشتریان” و “موجودی مواد اولیه یا لوازم خریداریشده ” متاثر از افزایش تولیدات و شدت فعالیتها در ماههای پایانی سال است.
کاهش مولفه میزان مصرف حاملهای انرژی شرکت همزمان با افزایش برودت هوا، بیانگر محدودیت دسترسی به حاملهای انرژی، به خصوص قطعی گاز در واحدهای تولیدی است.
به باور کارشناسان، طبق نتایج به دست آمده از مولفه ” انتظارات در ارتباط با فعالیتهای شرکت در ماه آینده” از نظر تعاونگران، دولت میتواند با راهکارهای مناسب در کنترل نرخ ارز و ثبات در بازار و نیز اجرای صحیح قوانین و مقررات حمایتی و تشویقی خود از شرکتهای تعاونی، موجب تعدیل آسیبهای وارده به فعالان حوزه تعاون و در نتیجه حفظ ثبات اقتصادی کشور شود.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان