به گزارش میمتالز، وحید شقاقی کارشناس اقتصادی با بیان اینکه دولت در سال ۱۴۰۲ تا حدود زیادی توانست اهداف خود در حوزه کنترل نقدینگی و تورم را محقق کند، گفت: در ابتدای سال حدود ۵۵ درصد تورم نقطه به نقطه بود، اما در حال حاضر تورم نقطه به نقطه حدوداً ۳۶ درصد است.
وی در خصوص رشد نقدینگی نیز بیان کرد: در ابتدای سال جاری نقدینگی حدود ۳۸ درصد بود، اما در حال حاضر رشد نقدینگی حدود ۲۵ درصد است. در حوزه انضباط بخشی نظام بانکی و دیپلماسی فعال، اقداماتی انجام شد که همه این موارد در کنار افزایش درآمدهای نفتی، کمک کرد اهداف سیاست گذاران محقق شود.
این کارشناس اقتصادی به هدفگذاری دستیابی به تورم به کانال ۲۰ درصد توسط بانک مرکزی گفت و اظهار کرد: بدون تردید دستیابی به این هدف کار سختی خواهد بود. دلار در یک ماه اخیر حدود ۲۰ درصد افزایش قیمت داشته است.
وی درباره اقداماتی که بانک مرکزی و دولت برای مهار تورم در سال جدید باید انجام دهند، عنوان کرد: متاسفانه حدود ۱۵ میلیارد دلار کسری تجاری غیرنقدی داشتیم در حالی که سالهای گذشته توانسته بودیم کسری تجاری غیرنقدی را کاهش دهیم، اما امسال در حوزه واردات بیش از حد اقدام شد و کسری که ایجاد شده است باید با برنامه ریزی دولت رفع شود.
شقاقی همچین اعلام کرد: امسال حدود ۱۵ میلیارد هم کسری حساب سرمایه داشتیم و به عبارتی خروج سرمایه رخ داد که این هم نگرانکننده است. در سال ۱۳۹۷ و ۱۳۹۸ این اعداد کمتر از یک یا دو میلیارد دلار بوده است و لذا دومین هدفگذاری و اقدامات اصلاحی دولت باید در راستای کاهش حساب سرمایه باشد.
این استاد دانشگاه بر ضرورت تقویت حکمرانی ریال تاکید کرد و گفت: برای مدیریت دلار، باید مدیریت ریال صورت بگیرد و برای انجام این کار باید ناترازیها را کنترل و رفع کرد، زیرا این ناترازیها مولد نقدینگی هستند و همچنین عوامل تورمزا محسوب میشوند. طبیعتا دولت باید برای این موارد برنامه ریزی داشته باشد.
منبع: خبرگزاری تسنیم