تاریخ: ۰۶ فروردين ۱۴۰۳ ، ساعت ۱۷:۲۱
بازدید: ۳۱۲
کد خبر: ۳۳۶۲۲۸
سرویس خبر : زمین شناسی

شناسایی ذخایر پنهان معدنی در یک میلیون و پانصد هزار کیلومتر خطی

شناسایی ذخایر پنهان معدنی در یک میلیون و پانصد هزار کیلومتر خطی
‌می‌متالز - مدیرکل برنامه‌ریزی و فناوری اطلاعات سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی گفت: هدف‌گذاری ما در برنامه هفتم پیشرفت، شناسایی و اکتشاف عمقی ذخایر پنهان معدنی به روش ژئوفیزیک هوایی در یک میلیون و پانصد هزار کیلومتر خطی است.

به گزارش می‌متالز، «رضا جدیدی» مدیرکل برنامه‌ریزی و فناوری اطلاعات سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی افزود: تاکنون حدود ۷۵۰ هزار کیلومتر خطی برای شناسایی اکتشاف ذخایر پنهان به روش ژئوفیزیک هوایی انجام شده است.

وی با بیان اینکه نیازمند اکتشافات عمقی هستیم گفت: ما نیازمند اکتشاف ذخایر جدید مواد فلزی به ویژه آهن، بوکسیت و طلا هستیم.

جدیدی با اشاره به اینکه مس، وضع بسیار بهتری دارد افزود: سرب و روی نیز وضعیت مناسبی دارد، اما باز هم باید توسعه اکتشاف آن را در نظر گرفت.

وی بر ضرورت در دستور کار قرار گرفتن اکتشاف ذخایر راهبردی تاکید کرد و گفت: سازمان زمین‌شناسی در حوزه اکتشافات عمقی از نیمه دهه ۸۰، حدود ۱۵ سال است که بحث اکتشاف به روش ژئوفیزیک هوایی انجام می‌دهد.

مدیرکل برنامه‌ریزی و فناوری اطلاعات سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی درباره جایگاه ایران در بحث مواد معدنی گفت: در حوزه ذخایر معدنی جایگاه جمهوری اسلامی ایران جایگاه مناسبی است و علت آن تنوع ساختار‌های زمین‌شناسی، تیپ‌های معدنی شناخته شده و محیط‌های مناسب برای رخداد مواد معدنی است.

وی به وجود هفت درصد ذخایر معدنی جهان در ایران اشاره کرد و افزود: آمار چندگانه، مشکلی است که در بحث میزان ذخایر قطعی وجود دارد در حالی که آمار‌ها باید به صورت یکپارچه باشد تا ما بتوانیم برنامه‌ریزی هدفمند در بحث اکتشاف و نظام صادرات و واردات مواد معدنی داشته باشیم، اما هم اکنون این به خوبی انجام نمی‌شود.

جدیدی گفت: آمار میزان ذخایر قطعی کشور به تفکیک ماده معدنی و حجم برداشت شفاف و روشن نیست به علت اینکه نهاد‌های مختلف اقدام به تولید آمار می‌کنند و باید یک همگرایی در بحث آمار ایجاد شود تا برنامه‌ریزی هدفمندی در حوزه اکتشاف و ذخایر معدنی داشته باشیم.

وی با بیان اینکه در بعضی از مواد معدنی حائز رتبه هستیم گفت: در ذخایر فلزی حائز رتبه در دنیا هستیم، اما میزان ذخایر مختلف است به عنوان مثال در حوزه ذخایر مس کشور هفت میلیارد و نیم تن ذخیره مس و در حوزه سنگ آهن سه و هشت دهم میلیارد تن سنگ آهن داریم.

مدیرکل برنامه‌ریزی و فناوری اطلاعات سازمان زمین‌شناسی گفت: اگر ما با همین سبک اکتشاف را انجام دهیم و به عمق نرویم دچار مشکل خواهیم شد.

جدیدی بر سرعت بخشیدن به اکتشافات عمقی به روش ژئوفیزیک هوایی که از نیمه دهه ۸۰ آغاز شده تاکید کرد و افزود: باید روش‌های حفاری‌های عمیق اکتشافی شکل گیرد، اما آن چیزی که هم اکنون به ما نشان می‌دهد آن است که با مصرف ذخایر نزدیک به ۱۱۰ تا ۱۱۲ میلیون تن در سال، میزان ذخایر ما تا ۱۴ سال آینده با یک کاهش جدی مواجه خواهد شد که باید برای آن فکری کرد.

تعداد بازدید : 5

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده
علت بروز چالش در مجمع بیمه ملت وکالت‌های اخذشده از بازنشستگان توسط صندوق بازنشستگی بوده است/ دعوت‌کننده مجمع باید درباره پذیرش حق رأی سهام وکالتی اتخاذ تصمیم کند/ سازمان بورس بر حفظ حقوق سهامداران و رعایت نظم در برگزاری مجامع تأکید دارد
توضیحات مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس درباره حواشی مجمع بیمه ملت:

علت بروز چالش در مجمع بیمه ملت وکالت‌های اخذشده از بازنشستگان توسط صندوق بازنشستگی بوده است/ دعوت‌کننده مجمع باید درباره پذیرش حق رأی سهام وکالتی اتخاذ تصمیم کند/ سازمان بورس بر حفظ حقوق سهامداران و رعایت نظم در برگزاری مجامع تأکید دارد