تاریخ: ۱۹ فروردين ۱۴۰۳ ، ساعت ۱۵:۲۳
بازدید: ۲۰۰
کد خبر: ۳۳۷۰۲۸
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

آغاز مصرف کنسانتره واسطه سنگین در مجتمع آلومینای ایران

آغاز مصرف کنسانتره واسطه سنگین در مجتمع آلومینای ایران
‌می‌متالز - طرح واسطه سنگین بوکسیت، از طرح‌های زیربنایی شرکت آلومینای ایران است که مطالعات آن از ۱۵ سال قبل با مشارکت خبرگان صنعت و دانشگاه شروع شد و پس از تست‌های آزمایشگاهی، پایلوت و مطالعات فنی اقتصادی، برای پیش فرآوری بوکسیت‌های کم عیار مناسب تشخیص داده شد.

به گزارش می‌متالز، فاز اجرایی این طرح از سال ۱۴۰۰ و با جذب یک هزار و ۱۵۰ میلیارد ریال در قالب پیمان EPC آغاز شد؛ که خرداد ماه سال گذشته با حضور رئیس مجلس شورای اسلامی، استاندار خراسان شمالی، مدیرعامل شرکت آلومینای ایران و جمعی از مسوولان کشوری و استانی راه‌اندازی شد و اکنون با همت و تلاش مدیران و پرسنل پرتلاش مصرف کنسانتره واسطه سنگین در مجتمع آلومینای ایران آغاز شده است.

به گفته مدیرعامل شرکت آلومینای ایران، احداث کارخانه فرآوری بوکسیت به روش واسطه سنگین با هدف پرعیارسازی بوکسیت‌های کم عیار و با توجه به محدودیت شرکت آلومینا در استفاده از منابع بوکسیت تعریف گردید که اجرایی شدن این پروژه در راستای تولید اقتصادی و پایدار بسیار حائز اهمیت می‌باشد. 

دکتر عبدالله شه‌بخش اظهار داشت: به منظور به کارگیری کلیه کانه‌های آلومینیوم دار استخراج شده در معادن شرکت و با توجه به بالا بودن هزینه‌های اکتشاف و استخراج این ماده معدنی، نیاز به بررسی، تجزیه و تحلیل روش‌هایی است که بتوان استفاده بهینه‌ای از مواد معدنی موجود نمود. 

وی با اشاره به چالش‌های تامین بوکسیت در ایران گفت: با توجه به کاهش ذخایر مرغوب بوکسیت، نیاز به روش‌های فناورانه‌ای است که بتوان از بوکسیت‌های کم عیار نیز برای تولید آلومینا به روش بایر استفاده کرد که بخشی از این هدف با اجرای این طرح محقق شد. 

وی افزود: این طرح بدون ارزبری بوده و تمام مراحل طراحی، ساخت و نصب تجهیزات، توسط شرکت‌های دانش‌بنیان بومی‌سازی شده است. 

دکتر شه‌بخش افزود: این در حالی است که هزینه‌های پیش‌فرآوری، به مراتب کمتر از هزینه‌های فرآوری مواد معدنی است و با بهره‌برداری از این طرح، ضمن صرفه‌جویی ۷۱۷ میلیارد ریالی در سال، برای ۷۲ نفر اشتغال ایجاد گردید. 

مدیر مجتمع شرکت آلومینای ایران نیز در این رابطه اظهار داشت: احداث کارخانه فرآوری بوکسیت به روش واسطه سنگین با تدبیر و آینده نگری مدیران ارشد ایمیدرو و شرکت آلومینای ایران، پس از پانزده سال مطالعات فنی-اقتصادی و طی مراحل آزمایشگاهی و پایلوت، با اجرای فاز صنعتی ۵۰ هزار تن کنسانتره بوکسیت تولید گردید که طی سه روز گذشته، شش هزار تن از آن به مجتمع انتقال یافت. 

مهندس محمدرضا حیدر افزود: خوشبختانه با بهره‌گیری از پتانسیل‌های مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی ایران و مشارکت شرکت‌های دانش‌بنیان، پیمانکاران و مشاوران داخلی و با اعتماد به متخصصین شرکت آلومینای ایران، طراحی و اجرای این طرح با کمترین هزینه و در موعد مقرر، به اتمام رسید، که بیانگر توان علمی، فنی و اجرایی کشور در حوزه کانه آرایی است. 

وی خاطرنشان کرد: در راستای مطالعات طرح جامع آلومینیوم کشور، با توجه به محدودیت بوکسیت‌های پرعیار و فراوانی ذخایر کم عیار، امکان تامین پایدار بوکسیت مورد نیاز شرکت و اجرای طرح‌های توسعه‌ای تولید آلومینا مهیا شده است. 

وی افزود: عطف به سیاست‌های اقتصاد مقاومتی، با توجه به هزینه‌های سربار حمل مواد معدنی، توسعه این طرح در معادن دوردست، ضمن ایجاد اشتغال منطقه ای، مشارکت مردم و بخش خصوصی را در استان‌های بوکسیت خیز به دنبال خواهد داشت. 

وی ابراز امیدواری کرد: با توجه به ارزیابی کامل طرح بتوانیم گام‌های بعدی را مطابق استراتژی‌های کلان ایمیدرو و شرکت برداریم. 

مدیر مجتمع شرکت آلومینای ایران یادآور شد: در حال حاضر آنچه به عنوان کنسانتره بوکسیت در حال مصرف است دارای مدول (A/S): ۴/۲۵ محتوای مفید آلومینا (A-S) ۳۵/۵۵ ٪ ناخالصی‌های کربناته CaO+MgO) ۰/۹۶٪) و محتوای خالص آلومینا ۴۶/۵۰٪ است که از انحلال و ته نشینی مناسبی برخوردار است و پس از طی دوره برنامه‌ریزی شده، ارزیابی فنی و تحلیل اقتصادی آن ارائه خواهد شد. 

معاون توسعه و بهره‌برداری معادن شرکت آلومینای ایران نیز در این رابطه اظهار داشت: این طرح در کوتاه‌مدت کمک می‌کند تا نسبت به ذخیره‌سازی خوراک اقدام گردد و نوسانات کیفی خوراک با کمک کنسانتره واسطه سنگین به حداقل برسد. 

مهندس کامران هاشمی افزود: همچنین با اجرای این پروژه در دراز مدت نیز امکان استفاده از باطله‌های خردایش، زیر عیار حد فراهم می‌آید و مقدار ذخیره بوکسیت قابل مصرف افزایش می‌یابد. 

وی به برنامه‌ریزی آینده واسطه سنگین نیز اشاره کرد که از مهمترین آن‌ها امکان به کارگیری این روش برای دیگر انواع بوکسیت، نظیر بوکسیت شیلی و کائولنی است.

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت