تاریخ: ۲۵ فروردين ۱۴۰۳ ، ساعت ۱۶:۲۰
بازدید: ۱۰۳
کد خبر: ۳۳۷۴۰۷
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

تعطیلی «جهش تولید» در وزارت صمت؟

تعطیلی «جهش تولید» در وزارت صمت؟
‌می‌متالز - در حالی ۲۵ روز از سال جدید با عنوان «جهش تولید با مشارکت مردم» می‌گذرد، که وزارت صمت هنوز هیچ برنامه مشخصی برای عملیاتی کردن این شعار اعلام نکرده و مسئولان این وزارتخانه هم حاضر به گفتگو در این باره نیستند.

به گزارش می‌متالز، امروز ۲۵ روز از اعلام شعار سال ۱۴۰۳ توسط مقام معظم رهبری تحت عنوان "جهش تولید با مشارکت مردم" می‌گذرد و در این رابطه وزارتخانه‌ها و مسئولین اظهارنظر‌های مختلفی بر لزوم پیاده سازی سیاست‌گذاری‌های مناسب جهت تحقق شعار سال عنوان کرده‌اند، اما نکته مهم اینجاست متولی اصلی اجرای شعار امسال که همان وزارت صنعت، معدن و تجارت است سکوت کرده و تمایلی به اعلام برنامه‌های خود برای اجرای شعار سال ندارد.

سکوت وزارت صنعت در حالی انجام می‌شود که بخش تولید انتظار دارد با یک سیاست گذاری مناسب بستر لازم برای رشد و توسعه این حوزه به عنوان موتور محرک اقتصاد ایجاد شود. اما وزارت صنعت به عنوان متولی این موضوع هنوز از تشکل‌های صنعتی برای رفع مشکلات و تدوین یک برنامه مشخص برای جهش تولید دعوتی انجام نداده است و اکثر تولیدکنندگان در بلاتکلیفی مطلق قرار دارند.

در حال حاضر نبود یک سیاست روشن باعث نگرانی تولیدکنندگان شده است چرا که با نوسانات نرخ دلار تامین مواد اولیه برای آنها به سختی انجام می‌شود و علی رغم تمام وعده‌ها در تخصیص ارز به واحد‌های تولیدی این امر به کندی صورت می‌گیرد و حتی با تاخیر‌های چندماهه مواد اولیه به خط تولید می‌رسد که این موضوع خود روند فعالیت را برای تولیدکننده مشکل ساز کرده است.

تعطیلی «جهش تولید» در وزارت صمت؟
برای بررسی این موضوع و اطلاع از جزئیات برنامه وزارت صنعت جهت تحقق شعار سال تماس‌های مختلفی را با این وزارتخانه انجام داده‌است، اما معاونت‌های وزارت صنعت ترجیح می‌دهند سکوت کنند و پاسخی به رسانه در مورد برنامه‌های خود برای سال جدید ندارند.

امروز با روند افزایشی قیمت خودرو در بازار مشخص نیست وزارت صنعت چه برنامه‌ای برای بهبود وضعیت بازار دارد! در خودرو‌های وارداتی هم مردم در بلاتکلیفی قرار دارند مدام وزارت صنعت خبر از آغاز فروش این خودرو‌ها می‌دهد، اما تحویل محصولات به کندی انجام می‌شود و خبری از هزاران خودروی وارداتی که قرار بود قیمت‌ها را در بازار بشکند نیست.

در بخش لوازم خانگی و پوشاک نیز معلوم نیست برای جلوگیری از کالا‌های قاچاق و رفع مشکلات این حوزه‌ها چه برنامه‌ای دارند و باید در این رابطه شفاف سازی لازم انجام شود.

جالب اینجاست وقتی به سایت وزارت صنعت هم مراجعه می‌کنید خبری از آمار‌های به روز بخش تولید نیست و مشخص نیست میزان تولید انواع کالا‌های صنعتی در سال گذشته به چه صورت بوده است و وزارت صنعت در سال جاری چه برنامه‌هایی برای آنها تدوین کرده است.

این در حالی است که انتشار آمار از وضعیت تولید نه تنها برای رسانه‌ها بلکه برای جذب مشارکت مردم در امور تولیدی بسیار مهم است. با نبود شاخص‌های کلیدی صنعتی و معدنی نمی‌توان توقع توسعه و حضور پررنگ تولیدکنندگان را در بخش تولید داشت.

منبع: خبرگزاری تسنیم

عناوین برگزیده