به گزارش میمتالز، پانیذ رحیمی، تیرماه سال ۱۴۰۲ بود که مرکز آمار ایران از اجرای «طرح آمارگیری از معادن در حال بهرهبرداری» از یکم تیرماه تا یکم مهرماه امسال در سراسر کشور خبر داد.
در آن زمان گفته شد هدف از اجرای طرح آمارگیری از معادن در حال بهرهبرداری، تهیه آمار و اطلاعات مربوط به عملکرد این بخش و محاسبه سهم آن در تولید ناخالص داخلی، مقدار و ارزش تولیدات مواد معدنی، مقدار و ارزش صادرات مستقیم، ارزش افزوده، ترکیب نیروی انسانی، مقدار استخراج مواد معدنی و ارزش سرمایهگذاری آن، اعلام شده بود.
آمار تعداد معادن در حال بهرهبرداری سرانجام در روزهای پایانی ۱۴۰۲ منتشر شد. بر این اساس تعداد معادن کشور در سال ۱۴۰۱ در حدود ۵ هزار و ۷۶۱ معدن برآورد شده است که این عدد در مقایسه با سال گذشته که ۶ هزار و ۲۵ معدن بوده با افت ۲۶۴ معدن به ثبت رسیده است. این آمار در حالی منتشر شد که انتظار میرفت برگزاری مزایدات واگذاری معادن از سوی وزارت صمت به افزایش تعداد معادن در حال بهرهبرداری منجر شود.
هرچند که روند کلی رشد تعداد معادن در طول بررسی ۳۶ ساله از سال ۶۵ تا ۱۴۰۱ افزایشی بوده، اما روند سالهای اخیر حکایت از کاهش تعداد معادن فعال دارد. تعداد معادن در سال ۹۹ حدود ۵ هزار و ۷۸۲ واحد بوده، در سال بعد این عدد با یک روند صعودی به ۶ هزار و ۲۵ معدن رسیده است. با این حال، تعداد معادن فعال در سال ۱۴۰۱ متوقف شده، به گونهای که به ۵ هزار و ۷۶۱ معدن کاهش پیدا است؛ این عدد حتی در مقایسه با معادن فعال سال ۹۹ نیز کمتر بوده است.