تاریخ: ۲۷ فروردين ۱۴۰۳ ، ساعت ۱۲:۱۳
بازدید: ۹۵
کد خبر: ۳۳۷۶۱۸
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی:

احیاء ۵۴ معدن راکد در آذربایجان‌غربی در سال گذشته

احیاء ۵۴ معدن راکد در آذربایجان‌غربی در سال گذشته
‌می‌متالز - مدیرکل صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی گفت: در سال گذشته، ۵۴ معدن راکد از طریق مزایده احیا و ۲۰ معدن غیرفعال نیز در راستای اجرای پروژه‌ی فعال‌سازی معادن راکد و زیر ظرفیت به چرخه تولید بازگشتند.

به گزارش می‌متالز، عبدالحمید سرتیپی در خصوص عملکرد معادن استان در سال گذشته با اشاره به برگزاری دو نوبت مزایده در این بازه زمانی گفت: در پایان سال گذشته، ۳۳۹ معدن فعال و ۱۸۰ معدن غیرفعال در آذربایجان غربی موجود بود که جهت فعالسازی معادن غیرفعال، فرآیند مزایده عمومی برگزار خواهد شد و این معادن بعد از برگزاری مزایده عمومی به دارندگان صلاحیت قانونی واگذار خواهد شد. 

وی ادامه داد: فرآیند برگزاری مزایده‌های معدنی که در فروردین و آبان سال گذشته انجام شد که به ترتیب به تعداد ۳۲ و ۲۲ محدوده معدنی و اکتشافی جهت انجام مطالعات اکتشافی و بهره‌برداری از معادن واگذار شد و به این ترتیب ۵۴ معدن راکد از طریق مزایده احیا و ۲۰ معدن غیرفعال نیز در سال گذشته در راستای اجرای پروژه‌ی فعال‌سازی معادن راکد و زیرظرفیت به چرخه تولید بازگشتند.

مدیرکل صمت استان با بیان اینکه در حال حاضر هیچ معدن تعیین تکلیف نشده‌ای نداریم، اضافه کرد: در سال گذشته، ۲۲۲ معدن غیرفعال طی بررسی‌های قانونی تعیین تکلیف شدند در حالیکه این تعداد در مدت مشابه سال ۱۴۰۱، ۱۵ معدن بوده که این میزان در سال گذشته در مقایسه با سال ۱۴۰۱، ۹۲ برابر بیشتر و به عبارتی ۱۳۸۰ درصد افزایش دارد.

سرتیپی اظهار کرد: تغییر نگرش دولت در توسعه معادن از طریق سامانه‌های مربوطه از جمله کاداستر، منجر به افزایش شفافیت در حوزه معادن شده و با توجه به مزیت بالای استان در بخش معدن، سازمان‌های توسعه‌ای وزارت صمت از جمله سازمان توسعه و نوسازی معادن ایران (ایمیدرو) و شرکت‌های تابعه حضور فعال و موثری در این دوره در استان را داشته اند.

وی گفت: تغییر نگرش دولت در توسعه معادن از طریق سامانه­‌های مربوطه از جمله کاداستر، منجر به افزایش شفافیت در حوزه معادن شده و با توجه به مزیت بالای استان در بخش معدن، سازمان‌­های توسعه‌­ای وزارت صمت از جمله سازمان توسعه و نوسازی معادن ایران (ایمیدرو) و شرکت­های تابعه حضور فعال و موثری در این دوره در استان را داشته­‌اند.

مدیرکل صمت استان افزود: در سال گذشته با صدور ۵۶ فقره پروانه بهره‌برداری برای معادن جدید با ۱۲ درصد رشد نسبت به سال گذشته زمینه اشتغال مستقیم برای ۳۸۲ نفر با رشد ۲۲ درصدی نسبت به مدت زمان مشابه سال ۱۴۰۱ ایجاد شد که جهت بهره‌برداری از این معادن بیش از ۲ هزار و ۸۹ میلیارد ریال با ۲۰ درصد رشد نسبت به سال ۱۴۰۱ سرمایه‌گذاری انجام شده است.

سرتیپی خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۵۱۹ معدن دارای پروانه بهره‌برداری معتبر با ظرفیت اسمی ۱۸ میلیون تن در استان وجود دارد که برای بهره‌برداری از این معادن بیش از ۹ هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری انجام و زمینه اشتغال مستقیم برای ۵ هزار و ۱۰۱ نفر در این معادن فراهم شده است.

وی عنوان کرد: طی یک سال گذشته ۶ هزار و ۷۸۰ میلیارد ریال حقوق دولتی از معادن استان اخذ و به خزانه دولت واریز شده است که نسبت به سال گذشته ۱۲۷ درصد رشد داشته و اضافه می‌شود که این میزان حقوق دولتی دریافتی ۹۷ درصد بیشتر از تکلیف قانونی برای معادن آذربایجان‌غربی بوده است.

منبع: خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)

عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت