تاریخ: ۲۹ فروردين ۱۴۰۳ ، ساعت ۱۹:۲۹
بازدید: ۱۹۸
کد خبر: ۳۳۷۷۸۴
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

واکاوی عوامل تحقق شعار جهش تولید با مشارکت مردم

واکاوی عوامل تحقق شعار جهش تولید با مشارکت مردم
‌می‌متالز - مشاور اتاق تعاون ایران درباره تحقق شعار سال گفت: ایفای تکلیف دولت در واریز ۳۰ درصد وجوه حاصل از فروش بنگاه‌های دولتی به تعاونی ها، رفع هرگونه تبعیض بین بخش تعاون وتصمیم‌گیری‌های خرد و کلان اقتصادی و.. با هدف کارآفرینی در تحقق شعار سال موثر هستند.

به گزارش می‌متالز، مقام معظم رهبری در بیانات خود در ابتدای سال ۱۴۰۳، این سال را به عنوان سال جهش تولید با مشارکت مردم نامگذاری کردند. چندین سال است که ایشان موضوع تولید را در شعار‌های سالانه مورد تاکید قرار می‌دهند و امسال بر وجه مشارکت مردم در آن تاکید داشتند.

رهبر معظم انقلاب با تاکید مجدد بر ضرورت رشد تولید و جهش در این حوزه تصریح داشتند «نقطه ضعف اساسی کشور عبارت است از مساله اقتصاد... این جهش بدون مشارکت مردم و بدون حضور مردم اتفاق نخواهد افتاد. اگر ما بخواهیم جهش تولید داشته باشیم، بایستی اقتصاد را مردمی کنیم، باید پای مردم را به عرصه تولید به نحو محسوسی باز کنیم، موانع حضور مردم را برطرف کنیم.»

ابراهیم تهرانی، مشاور اتاق تعاون ایران درباره تحقق شعار سال طی یادداشتی بیان کرده است: باور و اعتقاد راسخ مقام معظم رهبری به نقش بی بدیل مردم در توفیق عرصه‌های مختلف اعم از اقتصادی و اجتماعی و سیاسی و فرهنگی و نظامی و دفاعی هماره مورد تاکید معظم له می‌باشد و به تواتر در مناسبت‌ها، پیام‌ها، ابلاغ سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی و بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی و برنامه هفتم توسعه مکررا به مدیران سطوح مختلف موثر در فرایند تصمیم سازی‌ها و تصمیم گیری‌های خرد و کلان اقتصادی گوشزد فرموده اند.

حال ماییم و این مسوولیت سنگین محقق نمودن منویات رهبر که قطعا برخواسته از آمال و مطالبات مردم می‌باشد، پیش درآمد نیل به این هدف از مسیر مردمی‌سازی واقعی اقتصاد به دور از شعار دادن می‌گذرد، از آنجائیکه به دلایل مختلف بیش از ۸۰ درصد فعالیت‌ها و مواهب اقتصادی کشور در حیطه مالکیت و مدیریت دولتی میباشد که در تارو پود حکمرانی نهادینه شده و دل کندن از آن برای مدیران دولتی امری بس دشوار است، لذا مقوله توانمند سازی بخش‌های تعاونی و خصوصی به عنوان بستر ضابطه‌مند مشارکت نهادینه آحاد مردم، امری ضروری، اما مغفول مانده است.

پیش از این خبرگان در اصول ۴۳ و ۴۴ قانون اساسی به این مهم پرداخته و راهکار آن را در متشکل کردن جوانان مستعد و مبتکر که فاقد امکانات مالی مناسب می‌باشند در قالب تعاونی و حمایت مادی و معنوی ارکان حاکمیت به طرق مختلف از آنها تعریف نموده اند

خوشبختانه به برکت حمایت‌های داعیانه رهبری و ابلاغیه‌های پی در پی معظم له در مناسبت‌های مختلف بویژه سیاست‌های کلی نظام و تعیین نقشه راه هرساله در قالب شعار سال که محور تمامی آنها رونق اقتصادی، رشد تولید و توسعه صادرات با تکیه بر توانمندی‌های بالفعل و بالقوه آحاد مردم بویژه فارغ‌التحصیلان دانشگاهی و جوانان مبتکر بوده است تا حدودزیادی این مسیر هموار شده است. با تصویب قوانین بهبود مستمر و محیط کسب وکار و رفع موانع تولید و فعال‌تر شدن شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی و تعاونی و …. تا حدودی مسیر رسیدن به قله اقتصاد مقاومتی با مشارکت فعال مردمی تسهیل گردیده است ولی هنوز راه درازی در پیش است.

افزایش بهره‌وری عوامل تولید با به روز رسانی دانش و استفاده حدّاکثری از ظرفیت‌های شتابنده ها، شناسایی و باز تعریف پیشران‌های اقتصادی و تمرکز بر سرمایه‌گذاری روی آنها، شفاف سازی بیشتر در فرآیند تصمیم سازی‌ها و تصمیم‌گیری‌های خرد و کلان اقتصادی با هدف کارآفرینی و جذب سرمایه‌گذاری خارجی و داخلی، توسعه روابط بین‌الملل با کشور‌های همسایه و هدف، اهتمام مجلس شورای اسلامی به وظایف نظارتی، اهتمام قوه قضائیه به رسیدگی فوری و قاطعانه به پرونده‌های مفاسد اقتصادی و رانت خواری و ترک فعل مسوولان، اهتمام دستگاه‌های اجرایی در خصوص اجرای تکالیف مقرر خور در سند توسعه ملی بخش مردمی تعاون، استفاده حدّاکثری از ظرفیت‌ها و مزیت‌های بالفعل و بالقوه عضویت در پیمان‌های مختلف اقتصادی و اتحادیه بین‌المللی تعاون با توجه به جایگاه اتاق تعاون در هیأت مدیره آن، رفع هرگونه تبعیض بین بخش تعاون و سایر بخش‌ها و شکستن انحصار اخذ خدمات مورد نیاز فعالین اقتصادی دولتی و عمومی صرفاً از یک مبدا، بازنگری در واگذاری بنگاه‌های اقتصادی دولتی و استفاده از روش پیمان مدیریتی برای واگذاری به تشکل‌های تعاونی با هدف گسترش مالکیت عمومی و ارتقای بهره وری و اهلیت خریداران بنگاه‌ها، ایفای تکلیف دولت در واریز ۳۰ درصد وجوه حاصل از فروش بنگاه‌های دولتی به تعاونی‌های فراگیر ملی و… از مهمترین عوامل تاثیر‌گذار در راستای شعار سال ۱۴۰۳ می‌باشد.

باید باور کرد که به قله نزدیک شده‌ایم و با التزام عملی به رهنمود‌های مقام معظم رهبری و همت، ارتقای روحیه جهادی، تعاون و همبستگی در ظل توجهات حضرت حق به برکت حلول بهار طبیعت در بهار معنویت قرآنی باقیمانده این مسیر را طی خواهیم کرد تا جامعه آرمانی مبتنی بر توسعه اقتصادی همراه با عدالت اجتماعی در خور ظهور منجی عالم بشریت حضرت مهدی (عج) را آماده نماییم انشاءالله

منبع: خبرگزاری تسنیم

عناوین برگزیده