به گزارش می متالز، فرخ علیخانی، با بیان این مطلب افزود: با توجه به تاثیرپذیری تولید در چهار شرکت تابع شرکت ملی نفت ایران - شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب، شرکت نفت و گاز غرب و شرکتهای نفت و گاز اروندان و متن (غرب کارون) - از سیلاب اخیر و با توجه به ضرورت رعایت الزامات زیستمحیطی و ایمنی از یکسو و آسیبدیدگی بخشی از تاسیسات و خطوط لوله از سوی دیگر، فعالیت تعدادی از چاههای نفتی در برخی مناطق غرب کشور متوقف شده است.
وی با اشاره به بحران سیل که از ابتدای امسال نقاط مختلف کشور را درگیر ساخته است، به توضیحاتی درباره مشخصات شرایط بحرانی پرداخت و عنوان کرد: فعالیتهای سازمانی یا در شرایط نرمال انجام میشود، یا در شرایط اضطراری، یا در شرایط بحرانی. به طور مثال، اگر در شرکتی مثل شرکت بهرهبرداری نفت و گاز کارون دچار مشکل شویم، در سطح 1 شرایط اضطراری قرار میگیریم. اگر مشکل به سطح شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب تعمیم پیدا کند، در سطح ۲ شرایط اضطراری واقع میشویم و اگر شرکت ملی نفت ایران دچار مشکل شود، به سومین سطح شرایط اضطراری، یا سطح نخست شرایط بحرانی میرسیم.
علیخانی با بیان اینکه وقوع شرایط بحرانی به معنای عبور کردن از شرایط اضطراری و حرکت به سمت شرایطی سختتر است، ادامه داد: در شرایط بحرانی نیز با چهار سطح روبهرو هستیم که رویدادی مانند سیل به عنوان بحرانی زیستمحیطی در چهارمین سطح و به عبارت دیگر در بحرانیترین سطح قرار دارد. در این شرایط مشکلات از سطح سازمانی و شرکتی فراتر میرود و ابعاد ملی پیدا میکند.
وی با بیان این مطلب نتیجهگیری کرد: بنابراین اگر در شرایط اضطراری در نفت، مدیریت بحران به وزارت نفت محدود میشود، در شرایط بحرانی با گستره ملی، ستاد مدیریت بحران زیر نظر وزارت کشور شرایط را مدیریت خواهد کرد و همه سازمانها از جمله نفت از دستورات این ستاد تبعیت میکنند.
سرپرست معاونت تولید شرکت ملی نفت ایران با تاکید بر اینکه تفاوت اصلی شرایط اضطراری با شرایط بحرانی در این است که در شرایط بحرانی اولویتهای ملی ارجحیت پیدا میکند، اظهار کرد: به این ترتیب در بحران سیل اخیر، اولویت اصلی شرکت ملی نفت ایران، انجام مسئولیتهای اجتماعی با درنظر گرفتن دغدغهها و اولویتهای ملی است و تولید در اولویت دوم قرار میگیرد.
این مقام مسئول با بیان اینکه در چنین شرایطی، رعایت مسائل زیستمحیطی و اصول ایمنی که در قالب اهداف مسئولیت اجتماعی شرکتها تعریف شده، اهمیتی دوچندان مییابد، ادامه داد: نفت نیز با در نظر گرفتن این مهم و به تبعیت از دستورات وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران که بر همین رویکرد تاکید دارند، به طور موقت نسبت به بستن برخی چاههای نفتی اقدام و تمرکز اصلی خود را بر فعالیتهای CSR (مسئولیت اجتماعی) متمرکز کرده است.
به گفته علیخانی، آسیبدیدگی برخی تاسیسات و خطوط لوله نیز به ویژه در استان لرستان، در این زمینه بیتاثیر نبوده و بدیهی است پس از پایان شرایط بحرانی و تعمیر و بهسازی تاسیسات آسیبدیده، تولید از سر گرفته خواهد شد.