به گزارش میمتالز، کارشناسان اقتصادی بازار سرمایه را یکی از ابزارهای مناسب برای اجرای سیاست رونق تولید عنوان میکنند، اما آیا بورس به تنهایی میتواند باعث رونق تولید در کشور شود؟ برخی معتقدند که بورس به واسطه بازار ثانویه امکان جذب نقدینگی جدیدی ندارد و بنابراین نمیتواند به شرکتها کمک کند و آنچه در بورس اتفاق میافتد، نوسانات متعدد است.
برزو حقشناس با اشاره به اینکه بازار سرمایه یکی از مولفههای اقتصادی هر کشوری است، گفت: در واقع رونق تولید نیز یکی از سیاستهای کلان کشور در حوزه اقتصاد محسوب میشود که بورس جزئی از آن و یکی از ابزارهای اجرای این سیاست کلان محسوب میشود.
وی با اشاره به اینکه بورس نمیتواند به تنهایی باعث رونق تولید شود، یادآور شد: اگر سیاستهای دیگر کشور در کنار بورس به کمک رونق تولید بیاید در آن زمان است که رونق تولید شکل میگیرد.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود به تفاوت بازارهای اولیه و ثانویه پرداخت و ادامه داد: اینکه بورس بازار ثانویه است تعریف درستی است، اما اگر به درستی مدیریت نشود باعث اختلال در بازار اولیه میشود.
به گفته حقشناس، بازار اولیه به شرکتها کمک میکند تا تامین مالی شوند و بتوانند عرضه اولیه خود را برای سرمایهگذاران به نمایش بگذارند، اما در کنار بازار اولیه اگر بازار ثانویه یعنی بورس فعالیت بانشاطی نداشته باشد نمیتوان انتظار داشت که بازار اولیه هم رونق پیدا کرده و با استقبال سرمایهگذاران رو بهرو شود.