تاریخ: ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ ، ساعت ۱۳:۱۹
بازدید: ۸۶
کد خبر: ۳۳۹۶۵۰
سرویس خبر : زمین شناسی

ایجاد مهاجرت گروهی در بخش زمین‌شناسی و اکتشاف معدنی به دلیل عدم جذب مناسب نیروی انسانی متخصص

ایجاد مهاجرت گروهی در بخش زمین‌شناسی و اکتشاف معدنی به دلیل عدم جذب مناسب نیروی انسانی متخصص
‌می‌متالز - مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی، فناوری و بودجه سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور با بیان اینکه در حوزه زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی متاسفانه با پدیده مهاجرت گروهی سروکار داریم و این امر ارائه خدمات زمین‌شناسی را در کشور با بحران مواجه خواهد کرد، گفت: ظرفیت اشتغال در این حوزه در کشور بسیار بالا است، ولی اقدامی که برنامه جذب نیروی متخصص را ناکارآمد کرده، عدم جذب مناسب در طی این سال‌ها به‌ویژه در طی برنامه ششم توسعه در کل کشور بوده است.

به گزارش می‌متالز، رضا جدیدی در خصوص وضعیت نیروی انسانی در حوزه‌های مرتبط با علوم زمین و اکتشافات معدنی، گفت: نیروی انسانی، حیاتی‌ترین رکن توسعه کشور‌ها در حوزه زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی است؛ چرا که این حوزه وابستگی مستمر و حیاتی به نیروی انسانی دارد و این در حالی است که ما با کاهش شدید ورود دانشجو و دانش‌آموخته در حوزه اکتشاف و زمین‌شناسی روبرو هستیم.

وی افزود: با توجه به برنامه‌های نامناسبی که در سال‌های گذشته تدبیر شده و تاکنون در حوزه حفظ و نگهداشت نیروی متخصص نیز ادامه دارد، ما خروج نیرو‌های متخصص را در کشور داریم، ولی در حوزه زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی متاسفانه با پدیده مهاجرت گروهی سروکار داریم؛ این زنگ خطری برای ما است که خدمات زمین‌شناسی و اکتشاف و معدنکاری را در کشور با بحران مواجه خواهد کرد.

جدیدی تاکید کرد: برنامه‌های حفظ و نگهداشت نیروی انسانی در حوزه‌های زمین‌شناسی، اکتشافات معدنی و معدنکاری توسط مدیران کشور و به‌ویژه نظام برنامه‌ریزی کشور، کارآمدی مطلوب را نداشته و نیازمند توجه جدی و تجدید نظر فوری در ایجاد جذابیت و مطلوبیت در این حوزه‌ها است.

وی با تاکید بر اینکه در زمینه ترمیم نیروی انسانی و حفظ آن‌ها نیازمند برنامه‌ریزی‌های فوری هستیم، ادامه داد: در تحلیل‌ها و آمار‌های مختلفی که به برنامه‌ریزان ارائه دادیم، این موضوع را اعلام کردیم که با تداوم ناکارآمدی‌ها در حوزه حفظ و نگهداشت نیروی انسانی متخصص این بخش فعالیتی، ضربه جدی به‌ویژه در حوزه‌های اطلاعات پایه و اکتشاف ذخایر معدنی وارد خواهد شد.

جدیدی با اشاره به اهمیت فعالیت‌های معدنکاری و اکتشاف ذخایر جدید با بیان اینکه معادن تامین‌کننده مواد اولیه مورد نیاز صنایع هستند، گفت: با نبود نیروی انسانی متخصص این هدف محقق نخواهد شد و تداوم آن باعث می‌شود نیروی انسانی متخصص در این حوزه‌ها را به طور کامل از دست بدهیم و به سراغ روش‌هایی مانند ورود خدمات فنی و مهندسی از سایر کشور‌ها برویم که پدیده شیرینی نخواهد بود.

وی خاطرنشان کرد: زمانی ما سابقه و تجربه نیروی انسانی بسیار کارآمد را در کشور داشتیم و پسندیده نیست که به گذشته برگردیم و نیروی انسانی متخصص خود را وادار به مهاجرت فردی و گروهی کنیم.

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی، فناوری و بودجه سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور در پاسخ به این سؤال که آیا زمینه اشتغال برای نیروی متخصص این حوزه در کشور محدود است، گفت: این گونه نیست، بلکه ظرفیت اشتغال در این حوزه در کشور بسیار بالا است؛ ولی اقدامی که برنامه جذب نیروی متخصص را ناکارآمد کرده، عدم جذب مناسب در طی این سال‌ها به‌ویژه در طی برنامه ششم توسعه در کل کشور بوده است.

جدیدی، شرکت‌های مهندسین مشاور، شرکت‌های معدنی و دستگاه‌های دولتی را از حوزه‌هایی دانست که به نیرو‌های انسانی وابسته هستند و افزود: ما هم جذب ناکارآمد داشتیم و هم حفظ و نگهداشت و ایجاد انگیزه درستی نداشتیم و هرگز در جامعه القا نکردیم که این حوزه می‌تواند به‌عنوان یک حوزه مناسب شغلی در سطح جامعه تلقی شود.

وی با تاکید بر اینکه برنامه‌های حفظ و نگهداشت و ایجاد انگیزه در این حوزه بسیار مهم است، تاکید کرد: با توجه به ماهیت سخت و پیچیده بودن این شغل و اینکه متخصصان این حوزه نیاز به حضور در عملیات صحرایی و مناطق بد آب و هوا و صعب‌العبور دارند، نیازمند بازنگری سیاست‌های دولت در حوزه جذب و نگهداشت نیرو‌های انسانی متخصص در رشته‌های مرتبط با زمین‌شناسی و اکتشاف هم برای بخش خصوصی و هم برای بخش‌های دولتی هستیم.

منبع: خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)

عناوین برگزیده