به گزارش میمتالز، «رسول فرخیمیکال» عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها مجلس شورای اسلامی درباره اصلاحات صورت گرفته در سیستم مالیاتستانی در چند سال گذشته برای رفتن به سمت اخذ مالیات عادلانه از مشاغل گفت: یکی از منابع درآمدی اصلی هر دولتی مالیات است و دولتها در تمام کشورهای جهان با استفاده از منابع درآمدی مالیاتی خود را اداره میکنند.
وی در ادامه بیان کرد: اما سیستم مالیاتستانی ما تا چند سال گذشته نواقص جدی داشته است و این نواقص باعث شده بود که فقط از بخش شفاف اقتصاد مثل کارمندان و کارگران مالیات به طور کامل اخذ شود و سایر بخشها با انواع و اقسام روشها از پرداخت مالیات فرار میکردند.
فرخیمیکال ادامه داد: این شیوه مالیات ستانی منجر به نوعی بی عدالتی در پرداخت مالیاتها شده بود و عمده مردم و بخشهای شفاف اقتصاد نسبت به این شیوه معترض بودند که اعتراضی به حق هم بود.
وی خاطرنشان کرد: در همین راستا مجلس یازدهم با همراهی دولت سیزدهم اقدام به انجام اصلاحاتی در سیستم مالیاتی کشور کرد تا مشاغل فراری از پرداخت مالیات شناسانده شوند و مشخص شود که این مشاغل که تاکنون مالیات واقعی خود را پرداخت نمیکردند، با تکیه بر تقاطعگیری دادهها، چقدر درآمد دارند و متناسب با آن چقدر باید مالیات بپردازند و به این ترتیب در دولت سیزدهم با قوانین مصوب مجلس، زمینه اخذ مالیات از مشاغل خاص و کاهش شکاف مالیاتی مشاغل اتفاق افتاد.
این نماینده مجلس یازدهم افزود: به همین دلیل با اصلاحات صورت گرفته بدون اینکه پایههای مالیاتی تغییر کند میزان مالیات دریافتی دولت بسیار افزایش پیدا کرد که این اقدامات از محل شناسایی فراریان مالیاتی بود و عدالت مالیاتی بر اساس میزان درآمد مختلف از مشاغل رعایت شد.
عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها افزود: دولت باید مسیر شفافیت را در سیستم مالیاتستانی به مانند دو سال گذشته، امسال هم طی کند و به مردم اطلاع دهد که این مالیاتها صرف امور توسعه کشور و خدماترسانی به مردم میشود. وقتی مردم با آگاهی رساندن دولت ببینند که پولی که بابت مالیات پرداخت میکنند در مسیر افزایش رفاه آنها، توسعه زیر ساختها، امور عمرانی هزینه میشود قطعاً ناراضی نخواهند بود و با اشتیاق مالیات پرداخت خواهند کرد.
منبع: خبرگزاری مهر