از جمله این رسانههای غیرایرانی انگلیسیزبان که به انتشار خبر انفجار پرداخته بودند، میتوان به الجزیره در قطر، ایندیپندنت در انگلیس، تایم و نیوریورک تایم از امریکا اشاره کرد.
به گزارش می متالز وبسایت الجزیره در روز پنجشنبه ۱۴ اردیبهشت تیتر زد: انفجار معدن زغالسنگ ایران ۳۵ کشته داد. این شبکه خبری در ادامه متن این خبر در وبسایت خود گفت: متاسفانه بیشتر معدنچیان گرفتار در معدن جان خود را از دست دادند. الجزیره در ادامه به نقل از شاهین فتحی سرپرست واحد جستوجو و نجات جمعیت هلال احمر کشور نوشت: بیش از ۴۰ معدنچی گرفتار شده بودند و ۶ مورد از آنها با وجود جراحت نجات یافتند. به علت پر بودن تونل معدن از گازهای سمی عملیات نجات به آرامی انجام میشد. این شبکه محل حبس معدنچیان گرفتار را در انتهای ۱۰۰۰ متری تونل و در معدنی به درازای ۲ کیلومتر عنوان کرده بود. الجزیره در ادامه درباره بخش زغالسنگ در ایران توضیح میدهد: در سال گذشته میلادی، ایران ۱/۶۸ میلیون تن زغالسنگ استخراج کرد که میزان آن نسبت به سالهای پیش با افزایش روبهرو بوده است. الجزیره میافزاید که بیشتر این زغالسنگ مصرف داخلی دارد و در تولید فولاد استفاده میشود. الجزیره در پایان خبر به حوادث مشابه در سال۲۰۱۳ میلادی (۱۳۹۲ خورشیدی) اشاره کرد که در آن ۱۱ کارگر کشته شدند، همچنین حادثه دیگری در سال ۲۰۰۹ میلادی (۱۳۸۸ خورشیدی) رخ داد و در جریان آن ۲۰ کارگر جان باختند.
روزنامه ایدیپندنت نیز پنجشنبه شب گذشته در خبری بر سایت خود تیتر زد: انفجار در معدن زغالسنگ ایران؛ تعداد کشتهها ۲۱ نفر. این نشریه انگلیسی به نقل از ایرنا در گفتوگو با صادقعلی مقدم سرپرست اداره کل مدیریت بحران استان گلستان از پیدا شدن ۲۱ جانباخته خبر داد و به نقل از مقدم افزود: شمار کشتهشدگان رو به افزایش است و برآورد میشود در زمان انفجار ۳۵ معدنچی در داخل معدن بوده باشند. در ادامه متن این خبر، ایندیپندنت از تلاش گروه نجات برای تزریق اکسیژن به داخل تونل با هدف بالا بردن شانس زنده ماندن معدنچیان خبر داد. همچنین این روزنامه به نقل از علی یازرلو دبیر شورای اطلاعرسانی گلستان میگوید: این انفجار که در ساعت ۱۲:۴۵به وقت محلی روز چهارشنبه ۱۳ اردیبهشت رخ داد، مقامات استانی را به صحنه کشاند، ولی هنوز به طور کامل معلوم نیست چه تعداد معدنچی داخل زمستان یورت گیر کردهاند. ایندیپندنت در ادامه متن خبر خود از حسین احمدی رئیس سازمان هلال احمر استان در مصاحبه با تلویزیون جمهوری اسلامی ایران حبس حدود ۲۶ نفر را نقل کرد و البته در ادامه به نقل از پیرحسین کولیوند سرپرست اورژانس کشور نوشت که تعداد معدنچیان گرفتار در دو بخش از معدن ۸۰ نفر بوده است. همچنین بنا بر این خبر حمیدرضا منتظری معاونت بحران استانداری گلستان نقل کرد: حدود ۲۵ نفر که برای رهایی افراد محبوس شده به معدن وارد شده بودند بر اثر استنشاق گاز به بیمارستان منتقل شدند.
ایندیپندنت در ادامه خبر افزود: گزارشهای اخبار داخل ایران گویای این است که این انفجار زمانی اتفاق افتاد که کارگران در حال تعویض شیفت بودند. حسن صادقلو استاندار استان گلستان در گفتوگو با تلویزیون جمهوری اسلامی ایران گفت: این انفجار از سوی شخصی که موتور یک ماشین باری را در داخل تونل روشن میکرده، اتفاق افتاده است. ایندیپندنت توضیح میدهد بیش از ۵۰۰ کارگر در معدن زمستانیورت که در ۱۴ کیلومتری آزادشهر قرار دارد، مشغول به کار بودند. روزنامه انگلیسی در ادامه انتشار این خبر در پایان، ایران غنی از نفت را سرشار از مواد معدنی گوناگون معرفی کرد و توضیح داد: این کشور سالانه ۲/۵ میلیون تن زغالسنگ مصرف میکند که ۱ میلیون تن آن حاصل استخراج سالانه از معادن است و بقیه این رقم نیز از راه واردات، تامین و بیشتر در کارخانههای تولید فولاد مصرف میشود. ایندیپندنت در ادامه، کمبود استانداردهای امنیتی و خدمات اورژانسی ناکافی در مناطق معدنی را عامل این مرگ و میرها برشمرد و خبر داد: پس از توافق هستهای ایران با ۱+۵، این کشور شروع به نوسازی برخی از معادن سنگ خود کرد. در همین زمینه هیاتهای نمایندگی از سایر کشورها از جمله جمهوری چک در تهران با مقامات ایرانی دیدار کردند و امید به انعقاد قراردادهایی در این زمینه میرود.
هفتهنامه امریکایی تایم در ساعت ۲: ۴۵ صبح روز جمعه ۱۵ اردیبهشت در وبسایت خود خبر انفجار معدن زمستان یورت را منتشر کرد و پس از تشریح کلیات ماجرا، تعداد کشتهشدگان را ۳۵ نفر اعلام کرد و از ۳روز عزای عمومی در گلستان خبر داد. همچنین تایم در متن خبر خود از دستور حسن روحانی رئیسجمهور درباره بکارگیری همه امکانات در دسترس به منظور نجات زندهماندگان احتمالی خبر داد. تایم در ادامه از بستری شدن ۲۵ نفر به دلیل استنشاق گاز در عملیات نجات پس از انفجار خبر داد.