تاریخ: ۱۷ خرداد ۱۴۰۳ ، ساعت ۱۴:۰۴
بازدید: ۹۲
کد خبر: ۳۴۲۸۳۲
سرویس خبر : انرژی

خودنمایی ایران در صادرات خدمات فنی و مهندسی صنعت نفت

خودنمایی ایران در صادرات خدمات فنی و مهندسی صنعت نفت
‌می‌متالز - یک کارشناس حوزه انرژی در یاداشتی قدرت ایران در حوزه خدمات فنی و مهندسی و تجلی مهندسان ایرانی در این حوزه را به رخ کشید و اعلام کرد که اکنون ایران علی‌رغم سد تحریم توانسته به نقطه‌ای دست یابد که بسیاری از کشور‌ها خواهان دریافت تجربیات آن هستند.

به گزارش می‌متالز، امین کاوه در این یاداشت آورده است: ایران علی‌رغم وجود تحریم‌ها و کارشکنی‌های دشمن با تکیه بر توان داخل توانست شرایط ویژه‌ای را رقم بزند؛ به طوری که در ۱۲ ماه سال گذشته صادرات خدمات فنی و مهندسی کشور به یک میلیارد و ۲۹۲ میلیون دلار رسید. طی این مدت ۲۶۴ مورد گواهی صادرات خدمات و تعیین تعهد ارزی، ۹۴ مورد صدور یا تمدید مجوز خروج موقت، ۱۸ مورد ضمانت‌نامه ارزی و مجوز ورود قطعی تجهیزات و ماشین‌آلات برای استفاده در پروژه‌های برون‌مرزی برای متقاضیان صادر شده است.

میزان واردات نسبت به سال ۱۴۰۱ تغییری نداشته، اما در مقایسه با سال ۱۴۰۰ کاهش داشته است. با این حال، صادرات ۱.۳ میلیارد دلاری خدمات فنی و مهندسی در سال ۱۴۰۱ دو برابر میانگین صادرات این بخش طی سال‌های ۱۳۹۵ تا ۱۳۹۹ بوده است. داده‌های سازمان توسعه تجارت و گمرک ایران نشان می‌دهد مجموع رقم صادرات خدمات فنی و مهندسی ایران طی۲۳ سال اخیر یعنی از سال ۱۳۸۰ تاکنون حدود ۳۵ میلیارد و ۴۴۳ میلیون دلار است.

اقداماتی که در حوزه توسعه صادرات خدمات فنی و مهندسی به ویژه در بخش نفت و نیرو صورت گرفت، موجب شد طی سال گذشته ۳۰ فقره قرارداد انجام خدمات فنی مهندسی در ۲۰ کشور جهان توسط شرکت‌های برتر در این حوزه منعقد شود که البته اصلاح آئین‌نامه اجرایی حمایت از صادرکنندگان خدمات فنی و مهندسی (مصوب هیأت وزیران)، تدوین پیش‌نویس بسته حمایتی صادرکنندگان خدمات فنی مهندسی و تدوین برنامه توسعه بازار خدمات فنی مهندسی در کشور‌های هدف صادراتی در این بخش بی‌تاثیر نبود.

طی سال‌های اخیر هیأت‌های مختلف تجاری و تخصصی به کشور‌های عراق، چین، تاجیکستان، ازبکستان و روسیه اعزام شدند. در حال حاضر می‌توانیم ادعا کنیم که از حضور خارجی‌ها در پروژه‌ها و در بحث مشاوره و پیمانکاری خودکفا شده‌ایم.

در شرایط فعلی که صادرات خدمات فنی و مهندسی روال ساده‌تری نسبت به صادرات کالا و محصولات دارد لذا در تلاش هستیم تا با بکارگیری از مهندسان و نخبه‌های ایرانی شرایط شکوفایی را برای کشور رقم بزنیم، در این بین نیز عضویت جمهوری اسلامی ایران در سازمان‌های مهم بین‌المللی و منطقه‌ای همانند بریکس، شانگ‌های و تجارت آزاد اوراسیا بستر و زمینه بسیار مساعد و ارزشمندی برای حضور بخش خصوصی به‌ ویژه صادرکنندگان خدمات مهندسی فراهم کرده است.

باید توجه داشت که صدور خدمات فنی و مهندسی ظرفیت بسیار ارزشمندی با ارزش افزوده فراوان برای کشور ایجاد می‌کند، سابقه و فعالیت چندین دهه شرکت‌های بخش خصوصی سرمایه بسیار بزرگ برای اقتصاد کشور است و قطعا یکی از زمینه‌های تحقق جهش تولید با مشارکت مردم و فعالیت بیش از گذشته صادرکنندگان خدمات فنی و مهندسی به شمار می‌رود.

در حال حاضر، هدف ۱۰ میلیارد دلاری صادرات خدمات مهندسی تعریف شده که با توجه به گسترش روابط با کشورهای همسایه، قاره آفریقا و آمریکای لاتین و همچنین استقبال سران و مقامات این کشور‌ها برای حضور و فعالیت بخش خصوصی ایران، می‌توان به تحقق این عدد امیدوار بود، ضمن اینکه حضور مهندسان ایرانی در پروژه‌ها نیز خودکفایی و توانمندی ایران را به وضوح نشان داده است و باید گفت که خودکفایی ایران مسیر جدیدی را باز کرده که حتی غول تحریم‌ها نیز حریف آن نمی‌شود.

منبع: خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت