تاریخ: ۲۷ خرداد ۱۴۰۳ ، ساعت ۲۲:۳۱
بازدید: ۴۰
کد خبر: ۳۴۳۷۹۶
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
در گفتگو با کارشناس بازار سرمایه بررسی شد؛

چرا سرمایه‌گذاری در صندوق‌های طلا؟

‌می‌متالز - اکنون که شاهد فعالیت ۱۳ صندوق طلا در بازار سرمایه هستیم شاید بتوان گفت بحث مزیت‌های این ابزار در میان سرمایه‌گذاران بیش از پیش مطرح و مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرد. این ابزار که امکان سرمایه‌گذاری غیر مستقیم در بازار طلا را برای مردم فراهم می‌کند، نه تنها نقدشوندگی بالایی را برای سرمایه‌گذاران فراهم می‌کند بلکه شفافیت معاملات و امنیت در سرمایه‌گذاری را رقم می‌زند.

به گزارش می‌متالز، پرهام اخلاقی کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه اولین موضوع مطرح شده در حوزه معاملات صندوق‌های طلا، شفافیت و در دسترس بودن بازار است گفت: صندوق‌ها در بستر‌های معاملاتی بورس که شفاف هستند معامله می‌شوند لذا عرضه و تقاضا، دارایی صندوق‌ها و معاملات آنها شفاف بوده و از سوی دیگر دسترسی سریع را برای متقاضیان و مشتریان فراهم می‌آورد. به عبارت دیگر سرمایه‌گذاران به جای مراجعه به بازار و صرف وقت و هزینه به راحتی می‌توانند واحد‌های صندوق طلا را به صورت برخط خریداری کرده و در زمان دلخواه به فروش برسانند.

وی افزود: موضوع مهم دیگر که بسیار حائر اهمیت است، بحث نقدشوندگی است. به عبارت دیگر این بازار با توجه به ماهیت آن و تعداد بازیگران و حجم سرمایه‌ای که در گردش دارد، نقدشوندگی بالایی برای سرمایه‌های خرد و کلان فراهم می‌کند و با توجه به آنکه همه صندوق‌های طلا، بازارگردان دارند، شاهد نقدشوندگی بسیار بالا در شرایط مختلف بازار طلا برای این صندوق‌ها هستیم.

اخلاقی یکی از تفاوت‌های ابزار‌های نوین با بازار سنتی و فیزیکی را امنیت در سرمایه گذاری عنوان کرد و گفت: این نوع سرمایه گذاری مخاطرات نگه داری و حمل‌و‌نقل را که در طلای فیزیکی اتفاق می‌افتد، ندارد. در بازار‌های سنتی زمانی که یک سرمایه گذاری انجام می‌شود ممکن است عدم اطمینانی درمورد کالای خریداری شده وجود داشته باشد، اما این مساله در بازار‌های نوین به چشم نمی‌خورد.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود یادآور شد: یکی از برتری‌های معاملات طلا در بستر‌های نوین مالی که به تازگی بستر آن توسعه یافته، استفاده از ابزار‌های مشتقه است تا صندوق‌ها از این ابزار‌ها برای پوشش ریسک خود استفاده کنند. همچنین سرمایه‌گذاران نیز می‌توانند از ترکیبی از استراتژی‌های موجود نظیر اختیار معامله یا قرارداد آتی، در نوسانات بازار امکان استفاده از پوشش ریسک را داشته باشند و سود مناسبی را کسب کنند.

منبع: کالاخبر

عناوین برگزیده
محمدیاسر طیب‌نیا، مدیرعامل فولاد مبارکه در آیین امضای فاز اول قرارداد‌های احداث کارخانه تبدیل هماتیت به مگنتیت به روش RHF و پایلوت توسعه فناوری استحصال معادن کم‌عیار به روش بستر سیال (SMR):

فولاد مبارکه در حوزه تکنولوژی‌ها و فناوری‌های نوین می‌تواند یک دنبال‌کننده هوشمند باشد