تاریخ: ۲۷ خرداد ۱۴۰۳ ، ساعت ۲۳:۲۶
بازدید: ۶۲
کد خبر: ۳۴۳۸۱۱
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

جدیدترین صندوق اهرمی بازار سرمایه پذیره‌نویسی می‌شود

‌می‌متالز - به‌زودی اولین صندوق اهرمی مشاور سرمایه‌گذاری ترنج، با نماد «نارنج» پذیره‌نویسی می‌شود.

به گزارش می‌متالز، «صندوق اهرمی نارنج» جدیدترین صندوق اهرمی بازار سرمایه است که به‌زودی پذیره‌نویسی خواهد شد. مشاور سرمایه‌گذاری ترنج که پیش‌تر «درآمدثابت افران»، «سهامی سرو»، «مختلط زیتون» و «فراصندوق تمشک» را تبدیل به بزرگ‌ترین صندوق‌های بازارسرمایه کرده، هدف تأسیس صندوق اهرمی نارنج را نیز کسب بهترین عملکرد اهرمی در بازارسرمایه اعلام کرده است.

مهم‌ترین مزیت صندوق نارنج برای سرمایه‌گذاران و به ویژه طرفداران صندوق‌های اهرمی، فرصت شرکت در پذیره‌نویسی بدون حباب این صندوق که حدود ۱۰ درصد پایین‌تر از صندوق‌های اهرمی است، می‌باشد.

پیش‌بینی می‌شود زمان پذیره‌نویسی صندوق اهرمی نارنج هفته آینده باشد، برای اطلاع از نحوه شرکت در پذیره‌نویسی به سایت «صندوق اهرمی نارنج» مراجعه کنید و یا با شماره ۰۲۱۷۹۳۲۶ تماس بگیرید.

صندوق اهرمی نارنج، مناسب ریسک‌پذیران و ریسک‌گریزان

«صندوق اهرمی نارنج» از واحد‌های ممتاز و عادی تشکیل می‌شود که هم سرمایه‌گذاران کم‌ریسک و هم پرریسک می‌توانند در این صندوق سرمایه‌گذاری کنند.

واحد‌های ممتاز یا پرریسک هم به صورت قابل معامله ETF و به طور مستقیم از طریق سامانه معاملاتی تمامی کارگزاری‌های بورسی قابل خریداری هستند، واحد‌های ممتاز در شرایط مساعد بازار بازدهی بالایی نسبت به صندوق‌های عادی سهامی بازارسرمایه دارند.

واحد‌های عادی یا کم‌ریسک صندوق‌های اهرمی از طریق سازوکار صدور و ابطال معامله می‌شوند و دارای سود مشخص سالانه هستند که بالاتر از سپرده بانکی و صندوق درآمد ثابت است.

سازوکار فعالیت صندوق‌های اهرمی چگونه است؟

یک صندوق اهرمی را در بازار سرمایه در نظر بگیرید، برای مثال کف و سقف سود تعیین شده واحد‌های این صندوق به ترتیب ۲۰ و ۳۰ درصد سالانه است. حال سه حالت مختلف پیش می‌آید:

۱. سود محقق شده کمتر از کف باشد (مثلاً ۱۵ درصد): در این حالت، سرمایه‌گذاران واحد‌های عادی همان کف ۲۰ درصد سود را دریافت می‌کنند. از سوی دیگر، سرمایه‌گذاران واحد‌های ممتاز باید ۵ درصد از سود خود را به واحد‌های عادی پرداخت کنند؛ یعنی ۱۰ درصد سود کسب کنند.

۲. سود محقق شده بیشتر از سقف باشد (مثلاً ۳۵ درصد): در این حالت، سرمایه‌گذاران واحد‌های عادی همان سقف ۳۰ درصدی سود را دریافت می‌کنند. از سوی دیگر، سرمایه‌گذاران واحد‌های ممتاز علاوه بر سود ۳۵ درصدی، سود مازاد ۵ درصدی هم دریافت می‌کنند؛ یعنی ۴۰ درصد سود کسب کنند.

۳. سود محقق شده در بازه کف و سقف باشد (مثلاً ۲۵ درصد): در این حالت هر دو نوع سرمایه‌گذار، همان بازده محقق شده یعنی ۲۵ درصد را دریافت می‌کنند؛ بنابراین همان‌طور که مشاهده می‌کنید، سرمایه‌گذاران واحد‌های ممتاز در صورت مساعد بودن شرایط بازار سودی مضاعف کسب می‌کنند و در صورت مناسب نبودن وضعیت، واحد‌های عادی حداقل سود دریافت می‌کنند.

چرا اهرمی نارنج هم از صندوق درآمد ثابت بهتر است هم از سهامی؟

این سوال پیش می‌آید که چرا هر دو نوع سرمایه‌گذار سراغ روش‌های قدیمی‌تر یعنی صندوق‌های سرمایه‌گذاری کلاسیک نروند؟

سرمایه‌گذاران ریسک‌گریز همواره با گزینه‌ای جذاب و معقول به نام صندوق‌های سرمایه‌گذاری درآمد ثابت روبه‌رو هستند که خود وضعیتی بهتر از باقی شکل‌های سرمایه‌گذاری مانند سپرده‌های بانکی دارند. سرمایه‌گذاری این افراد در واحد‌های عادی صندوق‌های اهرمی، فرصتی را به نسبت صندوق‌های درآمد ثابت از آنها سلب نمی‌کند، از سوی دیگر با توجه به ماهیت سهامی بودن صندوق‌های اهرمی، امکان کسب سقف سودی بیشتر برای این افراد میسر است که بالاتر از سپرده بانکی و صندوق درآمد ثابت است.

در طرف دیگر این سوال پیش می‌آید که چرا سرمایه‌گذاران ریسک‌پذیر، به جای سرمایه‌گذاری روی صندوق‌های سهامی، روی واحد‌های ممتاز صندوق‌های اهرمی سرمایه‌گذاری کنند؟ این مساله از شکل محاسبه صندوق‌های اهرمی پاسخ داده می‌شود. در صورت مناسب بودن شرایط بازار، سرمایه‌گذاران واحد‌های ممتاز سودی بیشتر از سرمایه‌گذاران سهامی دریافت می‌کنند. این افزایش سود به کمک ماهیت «اهرمی» بودن صندوق‌های اهرمی ممکن می‌شود. به عبارت بهتر، سرمایه‌گذاران واحد‌های ممتاز با بهره بردن از سرمایه واحد‌های عادی می‌توانند سودی بیشتر برای خود رقم بزنند.

به طور کل صندوق‌های اهرمی ظاهری پیچیده، اما خروجی بسیار ساده دارند. کسب سود در هر دو سوی چنین صندوق‌هایی با مدیریت صحیح صندوق ممکن می‌شود. اگر می‌خواهید در هر کدام از واحد‌های این نوع صندوق‌ها سرمایه‌گذاری کنید، بهتر است از مشاوره گروه‌های خبره و متخصص بهره ببرید.

صندوق اهرمی نارنج جدیدترین صندوق مجموعه ترنج است که ۸ صندوق سرمایه‌گذاری ETF تحت مدیریت دارد که صندوق‌های سرو، زیتون، تمشک و افران از شاخص‌ترین صندوق‌های سرمایه‌گذاری این مجموعه است.

برای دریافت مشاوره رایگان و شرکت در پذیره‌نویسی این صندوق می‌توانید به سایت «صندوق اهرمی نارنج» مراجعه کنید یا با شماره ۰۲۱۷۹۳۲۶ تماس بگیرید.

منبع: خبرگزاری مهر

عناوین برگزیده
محمدیاسر طیب‌نیا، مدیرعامل فولاد مبارکه در آیین امضای فاز اول قرارداد‌های احداث کارخانه تبدیل هماتیت به مگنتیت به روش RHF و پایلوت توسعه فناوری استحصال معادن کم‌عیار به روش بستر سیال (SMR):

فولاد مبارکه در حوزه تکنولوژی‌ها و فناوری‌های نوین می‌تواند یک دنبال‌کننده هوشمند باشد