تاریخ: ۱۱ تير ۱۴۰۳ ، ساعت ۲۲:۵۸
بازدید: ۲۷۶
کد خبر: ۳۴۴۷۹۰
سرویس خبر : خودرو و قطعه سازی

پژو پارس به موزه رفت؟

پژو پارس به موزه رفت؟
‌می‌متالز - با پایان مهلت سازمان ملی استاندارد، به نظر می‌رسد سرانجام تولید پژوپارس به عنوان یکی از پرتیراژترین محصولات تاریخ خودروسازی کشور، سرانجام پایان یافته و این خودروی محبوب راهی موزه شده است.

به گزارش می‌متالز، هرچند نه سازمان ملی استاندارد و نه ایران‌خودرو هیچ‌کدام تا به امروز خبر رسمی مبنی بر توقف تولید پژو پارس مخابره نکرده‌اند، با‌این‌حال با توجه به پایان آخرین مهلت این سازمان به ایران‌خودرویی‌ها، به نظر می‌رسد این محصول دیگر تولید نمی‌شود.

طبق اعلام قبلی سازمان ملی استاندارد و تاکید ایران خودرو، قرار بود پژو پارس تنها تا انتهای خرداد امسال تولید شود، آن هم پس از آنکه این سازمان یک بار بنا بر تعهد ۱۷۲هزار دستگاهی ایران خودرو، مجوز تولید این خودرو را تمدید کرد. پژو پارس به دلیل ناتوانی در پاس کردن استاندارد‌های مدنظر سازمان ملی استاندارد، باید مدت‌ها پیش از رده تولید خارج می‌شد، اما تعهد ۱۷۲ هزار دستگاهی تحویل این خودرو مانع از توقف خط تولید می‌شد. در نهایت سازمان ملی استاندارد اعلام کرد ۳۱ خرداد ۱۴۰۳ آخرین مهلت برای حذف پژو پارس است و ایران‌خودرویی‌ها این بار پذیرفتند که در تاریخ موردنظر، این خودرو را کنار بگذارند. پژو پارس هرچند در سال‌های دور محصولی بسیار سودده به شمار می‌رفت، اما در چند سال گذشته به محصولی زیانده تبدیل شد، با این حال استقبال زیاد از آن، سبب ادامه تولیدش شد. در ادامه سازمان ملی استاندارد اعلام کرد پژو پارس قادر به پاس کردن استاندارد‌های لازم نیست و باید از رده تولید خارج شود. حالا هرچند خبر رسمی توقف تولید پارس منتشر نشده، اما به نظر می‌رسد با توجه به قاطعیت سازمان ملی استاندارد و پذیرش ایران خودرو، این محصول دیگر به تولید نمی‌رسد.

گفته می‌شود ایران‌خودرو تعهدی بالغ بر ۱۷۲هزار دستگاه برای پارس ایجاد کرده است. این شرکت پیش‌تر از ثبت‌نام‌کنندگان پارس خواسته بود برای تغییر آن به خودرویی دیگر اقدام کنند، اقدامی که حکایت از ناتوانی این شرکت در تولید این خودرو به اندازه تعهدات ایجادشده تا انتهای خرداد داشت. طبعا اگر تولید پژو پارس واقعا متوقف شده باشد، بخشی از ثبت‌نام‌کنندگان آن چاره‌ای جز انصراف یا دریافت خودرویی دیگر (مثلا سمند سورن) نخواهند داشت.

منبع: دنیای اقتصاد

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده