تاریخ: ۱۶ تير ۱۴۰۳ ، ساعت ۱۵:۲۶
بازدید: ۱۸۱
کد خبر: ۳۴۵۰۵۱
سرویس خبر : آهن و فولاد
دیدوان (چشم همیشه باز مدیران)

اینترنت اشیا و تحول صنعت فولاد

اینترنت اشیا و تحول صنعت فولاد
‌می‌متالز - یکپارچگی، پایداری و نوآوری شالوده صنعت فولاد است که نقشی حیاتی در رشد اقتصادی، ایجاد فرصت‌های شغلی و ترویج طرح‌های سبز و پایدار در جهان ایفا می‌کند. صنعت فولاد به‌عنوان صنعتی مادر همواره پذیرای جدیدترین تکنولوژی‌ها جهت افزایش بهره‌وری تولید و ایجاد تحولات مثبت بوده است.

به گزارش می‌متالز، اینترنت اشیای صنعتی (IoT) صنعت فولاد را از طریق ادغام حسگر‌های پیشرفته، اتصالات و تجزیه‌وتحلیل داده‌ها برای افزایش کارایی عملیاتی، کاهش هزینه‌ها و بهبود ایمنی، در مدار دگرگونی قرار داده است. شکل شماره ۱ مزایای اینترنت اشیای صنعتی را نمایش می‌دهد.

حسگر‌ها و دستگاه‌ها و ماشین‌آلات مجهز به اینترنت اشیا با ساده‌سازی عملیات پیچیده و بهینه‌سازی هر مرحله برای دست‌یابی به حداکثر بازده، فرآیند‌های تولید فولاد را متحول می‌کنند. این حسگر‌ها به‌طور مداوم داده‌های بدون‌درنگ را جمع‌آوری و بینش‌های ارزشمندی ارائه می‌کنند که امکان اقدامات پیش‌نگرانه تعمیر و نگهداری و کاهش خرابی‌های پیش‌بینی‌نشده تجهیزات را فراهم می‌کند. تعمیر و نگهداری پیش‌نگرانه مبتنی بر IoT به‌عنوان تغییردهنده بازی در صنعت فولاد ظاهر شده است. این رویکرد مبتنی بر داده به جلوگیری از اتلاف دارایی، بهینه‌سازی تخصیص دارایی و کاهش هزینه‌های عملیاتی کمک می‌کند. حسگر‌های هوشمند نقشی اساسی در تضمین کنترل کیفیت بدون‌درنگ در کل چرخه تولید فولاد دارند. این حسگر‌ها با نظارت بر متغیر‌های حیاتی مانند دما، فشار، ترکیب شیمیایی، لرزش و حتی رطوبت در هر مرحله از ساخت، از دست‌یابی به استاندارد‌های کیفی دقیق اطمینان حاصل می‌کنند سیستم‌های اینترنت اشیا، این داده‌ها را به‌صورت بدون‌درنگ تجزیه‌وتحلیل می‌کند و به تولیدکنندگان این امکان را می‌دهند تا انحرافات و مشکلات بالقوه را شناسایی کنند و تنظیمات فوری را در فرآیند تولید انجام دهند. این امر کیفیت ثابت محصول، کاهش ضایعات و در نهایت رضایت مشتری را افزایش می‌دهد

در مبحث ایمنی کارگران نیز فناوری‌های اینترنت اشیا به ایجاد محیط کار ایمن‌تر کمک می‌کنند. حسگر‌های فناوری‌های پوشیدنی (Wearable technology) اینترنت اشیا می‌توانند علائم حیاتی کارگران را کنترل کنند، سطوح خستگی را تشخیص و در صورت بروز شرایط خطرناک، هشدار دهند. علاوه بر این، دوربین‌ها و حسگر‌های مجهز به IoT می‌توانند خطرات ایمنی بالقوه مانند ورود افراد غیرمجاز یا اقدامات ناایمن را شناسایی کنند و مداخله فوری را امکان‌پذیر سازند. نظارت و تجزیه‌وتحلیل بی‌درنگ داده‌های ایمنی، به جلوگیری از حوادث، بهبود پروتکل‌های ایمنی و محافظت از رفاه کارگران در صنعت فولاد کمک می‌کند.

در مدیریت زنجیره تأمین نیز اینترنت اشیا پتانسیل ایجاد انقلابی در صنعت فولاد را دارد. با ادغام دستگاه‌های IoT، مانند برچسب‌ها، دستگاه‌های GPS و حسگر‌های RFID در زنجیره تأمین، تولیدکنندگان می‌توانند سطح موجودی را بدون‌درنگ مشاهده، محموله‌ها را نظارت و عملیات لجستیک را بهینه کنند. این امر پیش‌بینی دقیق‌تر تقاضا، کاهش هزینه‌های حمل موجودی و بهبود کارایی کلی زنجیره تأمین را ممکن می‌سازد. بهینه‌سازی زنجیره تأمین بر مبنای اینترنت اشیا امکان همکاری یکپارچه بین تأمین‌کنندگان، تولیدکنندگان و مشتریان را فراهم می‌کند که منجر به زمان پاسخ‌دهی سریع‌تر و افزایش رضایت مشتری می‌شود. شکل شماره ۲ کاربرد IoT در انبارداری را نمایش می‌دهد.

درحالی‌که ادغام اینترنت اشیا در صنعت فولاد مزایای متعددی ارائه می‌دهد، چالش‌هایی را نیز به همراه دارد. افزایش ارتباطات و افزایش اتکا به تبادل داده، نگرانی‌های قابل‌توجهی در مورد امنیت سایبری ایجاد می‌کند که نیازمند اقدامات مطمئن و قدرتمند برای محافظت از اطلاعات حساس و حفظ یکپارچگی سیستم‌های تولیدی دارد. علاوه بر این، انطباق نیروی کار با این فناوری‌های پیشرفته نیازمند ابتکارات برای بازمهارت‌آموزی کارکنان است. با وجود این موانع، تحقیق و توسعه مستمر در فناوری سنسورها، نوید پیشرفت‌های مداوم را می‌دهد. آینده ممکن است شاهد پیشرفت‌هایی در کارایی حسگرها، تجزیه‌وتحلیل داده‌ها و پروتکل‌های امنیت سایبری پیشرفته باشد.

در سال ۲۰۲۳ میلادی اندازه بازار جهانی مرتبط با اینترنت اشیا صنعتی ۶۸۶.۴۶ میلیارد دلار تخمین زده می‌شود و انتظار می‌رود این روند صعودی طی سال‌های آینده همچنان به رشد خود ادامه دهد.

شکل شماره ۳ اندازه این بازار را طی سال‌های ۲۰۲۰ تا ۲۰۳۰ نشان می‌دهد.

همان‌طور که در بالا نیز اشاره شد، ادغام فناوری اینترنت اشیا در صنعت فولاد، مزایای زیادی برای افزایش بهره‌وری و تضمین آینده تولید باکیفیت در این صنعت دارد که نمی‌توان از آنها چشم‌پوشی کرد. با ادامه روند تکامل این صنعت مهم و کلیدی، پذیرش فناوری‌های اینترنت اشیا برای شرکت‌هایی که به دنبال رقابت در دنیای دیجیتالی فردا هستند، حیاتی خواهد بود.

اینترنت اشیا و تحول صنعت فولاد

اینترنت اشیا و تحول صنعت فولاد

اینترنت اشیا و تحول صنعت فولاد

منابع:

  • https://www.steel-technology.com/articles/elevating-steel-manufacturing-the-role-of-smart-sensors-and-iot-in-boosting-efficiency-and-quality-control
  • https://nix-united.com/blog/top-۱۰-industrial-iot-applications-with-real-life-examples/
  • https://www.intuz.com/blog/iot-in-steel-manufacturing
  • https://www.linkedin.com/pulse/steel-industry-embraces-iot-revolutionizing-boosting-sainath-harale
  • https://zhenhub.com/blog/iot-in-inventory-management/
  • https://www.statista.com/statistics/۶۱۱۰۰۴/global-industrial-internet-of-things-market-size/

منبع: فولاد مبارکه اصفهان

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده