به گزارش می متالز، با دستیابی به فناوری ساخت درهای فلکسیبل سلول باتریهای واحد کک سازی ذوب آهن اصفهان از خروج سالانه هفت میلیون و ۵۰۰هزار دلار ارز جلوگیری شد.
مدیر واحد تولیدات کک و مواد شیمیایی شرکت ذوب آهن با اشاره به اینکه پیش از این ساخت این قطعات در انحصار دو کشور آلمان و چین بود گفت: پیش از این درها را شرکتی اوکراینی طراحی و می ساخت که در مرحله اول تحریم ها طرح نیمه کاره رها شد و بعداز آن چینی ها نیز حاضر به ادامه همکاری نشدند.
علیرضا رضوانیان با اشاره به اینکه ساخت این درها در راستای حذف آلاینده های زیست محیطی این شرکت تاثیر مهمی دارد افزود: سالانه یک میلیون و 200هزار تن کک در ذوب آهن اصفهان تولید می شود که با به روزرسانی تجهیزات باتری ها، علاوه بر حذف آلاینده های زیست محیطی، کیفیت این محصول هم افزایش یافت. وی با بیان اینکه متخصصان جوان ذوب آهن این کارخانه با تلاشی یک ساله به این فناوری دست یافتند گفت: اولین در باطری دوماه پیش نصب شد که هیچ آلایندگی و نشست گاز و قطرانی از این نمونه داخلی مشاهده نشده است.
رضوانیان تعویض 148 در سلول باتری بخش کک سازی، بی اثرکردن تحریم ها، حذف الایندگی، جلوگیری از شکستن درهای سلول های باتری، خسارت وارد نشدن به ماشین آلات باتری کک سازی، جلوگیری از ریزش قطران از اطراف درها، تسهیل در تعمیر و نگهداری درهای موجود و کاهش تنش های حرارتی را از مهمترین مزایای اجرای این طرح دانست.
سرپرست دفتر فنی مدیریت تولیدات کک و مواد شیمیایی ذوب آهن اصفهان هم با اشاره به اهمیت بومی سازی دانش طراحی و ساخت این درها گفت: هر در از حدود 750 قطعه تشکیل شده که شامل قطعات ریخته گری، اسکلت فلزی و مکانیکی است.
مهدی ظرافتی با بیان اینکه واحد تولید کک و مواد شیمیایی ذوب آهن اصفهان، زغال سنگ را به کُک تبدیل می کند افزود: سالانه بیش از دوهزار تن کُک در این واحد تولید و به عنوان مواد سوختی در کوره بلند مصرف می شود.
کوره بلند که در کارخانه های ذوب فلز برای استخراج فلز، بویژه آهن از سنگ معدنی استفاده می شود.