تاریخ: ۰۷ مرداد ۱۴۰۳ ، ساعت ۱۶:۱۵
بازدید: ۶۰
کد خبر: ۳۴۷۱۲۰
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
مدیرکل صمت استان مرکزی خبر داد؛

هدف‌گذاری یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلاری صادرات از استان مرکزی/ امروز تولید، جهاد است

هدف‌گذاری یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلاری صادرات از استان مرکزی/ امروز تولید، جهاد است
‌می‌متالز - مدیرکل صمت استان مرکزی اعلام کرد که هدف‌گذاری این استان برای سال‌جاری یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار صادرات است.

به گزارش می‌متالز، «علی جودکی» مدیرکل صمت استان مرکزی، در آئین تجلیل از صادرکنندگان نمونه استان مرکزی ضمن گرامیداشت یاد شهدای صنایع استان مرکزی در پنجم مرداد سال ۶۵ اظهار کرد: امروز تولید، جهاد است و هر کس در حوزه تولید فعالیت کند، جهادگر است.

وی تصریح کرد: هدف‌گذاری که امسال برای استان داریم، یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار صادرات است. از نمایندگان مجلس درخواست داریم تا روی موضوع رفع تعهدات ارزی کار کنند. اگر این موضوع به درستی عمل شود، صادرکنندگان ما بیشتر می‌توانند صادرات داشته باشند.

صادرات بیش از ۴ میلیون تن محصول از استان مرکزی

همچنین «فرزاد مخلص‌الائمه» استاندار مرکزی، در این آئین، با بیان اینکه ما در حوزه کلان بخش اقتصاد در سطح استان همسو با جریان کلی کشور، موفقیت‌های بسیار خوبی بدست آورده‌ایم، افزود: نرخ بیکاری استان ۳.۱ درصد کاهش پیدا کرده و به ۴.۸ درصد رسیده است که کمترین نرخ بیکاری کشور پس از دوران دفاع مقدس است.

وی افزود: در فضای کسب و کار رتبه اول کشور را بر اساس آخرین گزارش اتاق بازرگانی ایران بدست آوردیم ولی قطعا با جایگاه مطلوب فاصله داریم. در گفت‌وگوی بین دولت و بخش خصوصی با ارتقای دوازده رتبه‌ای، رتبه سوم را در کشور کسب کردیم که نشان دهنده تعامل بین دو بخش دولتی و خصوصی است. در تحقق اشتغال تعهد شده نیز رتبه دوم کشور را به دست آوردیم.

استاندار مرکزی با بیان اینکه در حوزه تجارت خارجی، استان مرکزی در میان ۱۰ استان نخست کشور در حجم صادرات غیر نفتی قرار دارد، گفت:، چون بخشی از صادرات ما در گمرکات مرزی انجام می‌شود، اگر حجم گمرکات مرزی نیز حساب شود به احتمال زیاد در رتبه پنجم کشور هستیم.

وی با اشاره به افزایش ۵۴ درصدی در افزایش وزن صادرات و افزایش ۵۶ درصدی در ارزش صادرات استان مرکزی اظهار کرد: در دولت سیزدهم بالغ بر ۴ میلیون و ۷۸۰ تن محصول از استان صادر شده که ارزش آن سه میلیارد و ۱۵۰ میلیون دلار بوده است. همچنین ۵ میلیارد و ۱۴۶ میلیون دلار ارزش تجارت خارجی استان بوده که با رشد ۴۸۰ درصدی درآمد گمرکات استان همراه بود.

مخلص‌الائمه با اشاره به ارزش افزوده دو برابری محصولات صادراتی استان نسبت به میانگین کشوری یادآور شد: یک میلیارد و ۹۹۶ میلیون دلار ارزش کالا‌های وارداتی به استان است که عمدتا مواد اولیه و تجهیزات هستند.

وی تصریح کرد: ما از معدود کشور‌های جهان هستیم که آب سنگین با ارزش ۸۰۰ دلار در هر کیلوگرم صادر می‌کنیم که ارزش آن ۶۴۰۰ برابر نفت خام است. ابن نشان می‌دهد که فناوری و تکنولوژی می‌تواند در افزایش ارزش افزوده کالا‌های صادراتی اثرگذار باشد.

استاندار مرکزی افزود: دولت سیزدهم چرخ اقتصاد کشور را حرکت داد. پیش از دولت سیزدهم، فروش نفت خام از دو میلیون بشکه به ۲۰۰ هزار بشکه در روز رسیده بود ولی در این دولت مجددا به نزدیک دو میلیون بشکه رسید که منجر به حرکت چرخ اقتصاد کشور شد. همچنین از ۶ رایزن اقتصادی پیش از دولت سیزدهم به ۲۲ رایزن اقتصادی رسیدیم و هدف گذاری شده که ۳۰ رایزن اقتصادی داشته باشیم.

وی با تاکید بر اینکه صادرات نفت موفقیت پایداری نیست و صادرات محصولات با ارزش افزوده برای ما موفقیت محسوب می‌شود، گفت: ناترازی انرژی، مسئله‌ای است که یک شبه به وجود نیامده و در چندین دهه به دلیل اقتصاد یارانه‌ای و بعضی بی‌تدبیری‌ها این وضعیت شکل گرفته که تمام بخش‌ها را اذیت می‌کند.

مخلص‌الائمه در ادامه تاکید کرد: دولت سیزدهم در حوزه رفع ناترازی انرژی چند کار ویژه انجام داد که از جمله آن ها، هدف گذاری برای تولید ۱۰ هزار مگاوات برق خورشیدی بود که ۱۶ درصد آن مربوط به استان مرکزی است.

وی با بیان اینکه بزرگترین نیروگاه خورشیدی کشور در محلات وارد مدار شده است، خاطرنشان کرد: هم اکنون ۲۴ دستگاه اداری استان، در حال اتصال به شبکه انرژی خورشیدی هستند که به زودی وارد مدار خواهند شد. امروز نیز در بخش کشاورزی تفاهم نامه‌ای در خصوص استفاده از انرژی خورشیدی در تامین چاه‌های آب کشاورزی امضا کردیم.

استاندار مرکزی با بیان اینکه بزرگترین کارخانه پنل‌های خورشیدی در خمین افتتاح شده است و فاز دوم آن نیز به زودی افتتاح شده و حتما جزو بهترین صادرکننده‌های کشور در آینده نزدیک خواهد شد، گفت:صنعتگران اگر می‌خواهند از مشکل برق نجات پیدا کنند باید به سمت استفاده از انرژی‌های تجدید پذیر حرکت کنند.

منبع: شاتانیوز

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت