تاریخ: ۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۷:۴۴
بازدید: ۱۸۶
کد خبر: ۳۴۹۱۹
سرویس خبر : مسکن و ساختمان
کارشناس بازار مسکن تشریح کرد؛

چشم انداز بازار مسکن در سال ۹۸/ تحرک در بازار مسکن وابسته به تأمین مالى است

می متالز - کارشناس بازار مسکن گفت: تحرک در بازار مسکن وابسته به تأمین مالى، تکمیل واحد‌های نیمه تمام و به جریان انداختن پروانه‌های جدید است.
چشم انداز بازار مسکن در سال ۹۸/ تحرک در بازار مسکن وابسته به تأمین مالى است

به گزارش می متالز، حسین وکیلی، کارشناس بازار مسکن با بیان اینکه در حال حاضر بازار مسکن نوعی رکود معاملات را تجربه می‌کند، اظهار کرد: تحرک در بازار مسکن وابسته به تأمین مالى، تکمیل واحد‌های نیمه تمام و به جریان انداختن پروانه‌های جدید و شروع عملیات ساختمانی است که آن هم به جهت رشد غیر قابل انتظار بهاى مواد و مصالح ساختمانى و افزایش غیرقابل کنترل قیمت مسکن، بازار وسیعی را که از متقاضیان طبقه متوسط تشکیل می‌شود از دست داده است.

وکیلی تصریح کرد:  اگر اوضاع اقتصادی به همین رویه پیش برود، متأسفانه امسال چشم‌انداز روشنی در بازار مسکن وجود نخواهد داشت و امکان دارد این بازار دچار رکود عمیق‌ترى شود.

کارشناس بازار مسکن افزود: افزایش نرخ‌ها و تورم افسار گسیخته در بازار مسکن همچنان به قوت خود باقی است و همین امر باعث شده فاصله بین توان اقتصادی متقاضیان و قیمت‌های اعلام شده توسط مالکان بسیار زیاد شود و این فاصله بسیار زیاد تقاضاى خرید متقاضیان را به‌طور قابل توجهی کاهش داد.

وکیلی با اشاره به عوامل رونق گرفتن بازار مسکن گفت: با توجه به رکود اقتصادی موجود، جهت به رونق افتادن بازار مسکن ابتدا باید اقداماتی برای تثبیت قیمت‌ها صورت گیرد و رشد بی رویه قیمت‌ها متوقف شود.

کارشناس بازار مسکن در خصوص رابطه ارز و افزایش قیمت مسکن تصریح کرد: اصولا، چون در قیمت تمام شده مسکن حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد ارزبری وجود دارد، بنابراین تحولات نرخ ارز با این میزان در قیمت مسکن موثر خواهد بود. برخی از صنایع پیچیده در صنعت ساختمان مانند آسانسور سازى و قطعات الکتریکی و الکترونیکى و تجهیزاتی که در قسمت‌های پر اهمیت ساختمان مانند هوا ساز‌ها و سیستم‌های خنک کننده و گرم کننده نقش دارند، غالبا تا بیش از ٧٠ درصد ارزبری دارند.

وی افزود: در حال حاضر تنها گردشی که در بازار مسکن مشاهده می‌شود در بین کسانی است که سرمایه‌های سرگردان دارند و بین خودشان معاملاتی صورت می‌گیرد. این دسته معاملات محدود هستند که بین فروشندگان و خریداران متقاضى خانه‌های لوکس و گران قیمت صورت می‌گیرد و عملا به شکل دست به دست در بین این گروه معامله می‌شود؛ بنابراین این دسته از فروشندگان نقش چندانی در پایین آوردن قیمت مسکن ندارند.

کارشناس بازار مسکن با اشاره به عواملى که ممکن است در تحرک و توسعه بازار مسکن موثر باشند، گفت: ایجاد اعتماد عمومى در اقتصاد کشور، توسعه و تثبیت اقتصادى، کنترل معقول سطوح قیمت‌ها، ایجاد فرصت‌هاى ساخت مسکن ارزان قیمت، سرمایه گذارى در مسکن اجتماعى و تأمین تسهیلات کافى و ارزان از آن دسته عواملى هستند که بازگشت تحرک در بازار مسکن و رونق ساخت و ساز را باعث خواهند شد.

عناوین برگزیده