تاریخ: ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۴:۰۳
بازدید: ۲۶۲
کد خبر: ۳۵۳۵۱
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
واردات سنگ آهن چین در 3 ماه پایانی سال گذشته، 4.9 درصد کاهش یافت

ژاپن و کره بزرگ‌ترین واردکنندگان سنگ آهن و کنسانتره پس از چین

می متالز - دور از انتظار نیست که چین، به‌عنوان بزرگ‌ترین مصرف‌کننده سنگ آهن دنیا، بیش‌ترین واردات سنگ آهن را در دنیا داشته باشد. با اعمال قانون محدودیت تولید زمستانه، ظرفیت فعال تولید فولادسازان چینی کاهش یافت. در پی کاهش تولید فولادسازان، نیاز بازار به مواد اولیه فولادسازی نیز افت پیدا کرد. این موجب شد تا واردات سنگ آهن و کنسانتره چین در پاییز 2018 نسبت به دوره 3 ماهه پیش از آن 4.9 درصد کاهش داشته باشد. این در حالی بود که واردات سنگ آهن و کنسانتره سنگ آهن کره جنوبی و ژاپن برخلاف چین در 3 ماه پایانی 2018 رشد داشت.
ژاپن و کره بزرگ‌ترین واردکنندگان سنگ آهن و کنسانتره پس از چین

به گزارش می متالز، چین، ژاپن و کره‌جنوبی بزرگ‌ترین واردکنندگان سنگ آهن و کنسانتره دنیا محسوب می‌شوند و حدود 86 درصد صادرات این محصولات در سال 2018 به مقصد این 3 کشور انجام شد. طی سال گذشته چین با واردات حدود یک میلیارد و 46 میلیون تن سنگ آهن و کنسانتره، 74 درصد از تجارت سنگ آهن دنیا را به خود اختصاص داد. ژاپن و کره‌جنوبی نیز با واردات به ترتیب 7.7 و 4.9 درصد از سنگ آهن صادراتی دنیا رتبه‌های بعدی در حجم واردات سنگ آهن و کنسانتره دنیا را در سال 2018 داشتند.

واردات این محصولات توسط چین در 3 ماهه پایانی سال 2018 نسبت به دوره زمانی مشابه سال پیش از آن طبق نمودار 1 حدود 0.9 درصد افزایش داشت. واردات این محصولات به چین در 3 ماهه پایانی سال 2017 طی ماه‌های اکتبر و دسامبر به ترتیب 14 و 12 درصد نسبت به نوامبر کمتر بود ولی طی پاییز 2018 سطح واردات این محصولات نوسان زیادی نداشت. با توجه به اعمال قانون محدودیت تولید زمستانه، فولادسازان چینی را به این سمت سوق داد تا انبارهای خود را پیش از اعمال محدودیت تولید پر کنند؛ از این رو واردات این محصولات در تابستان 2018 نسبت به فصل بهار حدود 5 درصد افزایش داشت. با توجه به تقاضای کمتر مواد اولیه فولادسازی در 3 ماهه پایانی سال 2018 (انبار کردن مواد اولیه در دوره زمانی مشابه پیشین)، سطح واردات سنگ آهن و کنسانتره چین نیز 4.9 درصد نسبت به دوره زمانی پیشین کاهش یافت. در 3 ماه پایانی سال 2018 بالغ بر 90 درصد سنگ آهن وارداتی چین از کشورهای استرالیا، برزیل و آفریقای جنوبی تامین شد. استرالیا سهم 60 درصدی از بازار وارداتی سنگ آهن چین را در این بازه زمانی در اختیار داشت.

با توجه به نمودار 1 واردات سنگ آهن و کنسانتره ژاپن به عنوان دومین واردکننده بزرگ دنیا در 3 ماه پایانی سال 2018 بالغ بر 3 درصد در مقایسه با بازه زمانی مشابه سال پیش از آن کاهش داشت. در عین کاهش واردات در مقایسه با سال 2017، واردات این محصولات در این بازه زمانی نسبت به 3 ماهه پیش از آن حدود 3.7 درصد افزایش داشت.

واردات این محصولات به کره‌جنوبی در 3 ماه پایانی سال 2018 در مقایسه با سال 2017 حدود 6.9 درصد افزایش داشت. واردات سنگ آهن و کنسانتره در این بازه زمانی نسبت به بازه زمانی مشابه پیشین در سال 2018 نیز رشد 6.4 درصدی داشت. همانند چین و ژاپن مبادی اصلی واردات سنگ آهن کره‌جنوبی را نیز به ترتیب حجم واردات، استرالیا، برزیل و آفریقای جنوبی تشکیل دادند. بیشترین حجم واردات این محصولات در 3 ماه پایانی سال گذشته در ماه نوامبر و با حجم 6.86 میلیون تن اتفاق افتاد که بیش‌ترین حجم واردات سنگ آهن و کنسانتره کره‌جنوبی طی یک سال گذشته بود.

با توجه به انتظار افزایش تقاضای فولاد در فصل بهار، انتظار می‌رود تقاضای مواد اولیه فولادسازی چین نیز افزایش داشته باشد. البته داده‌های زمستان 2019 چین احتمالا سطح واردات مشابه با 3 ماهه پایانی سال 2018 را نشان می‌دهد، زیرا بسیاری از فولادسازان انبارهای مواد اولیه خود را تا پایان ماه مارس پر کرده‌اند تا با افزایش عرضه داخلی و کاهش قیمت پس از ماه مارس مجددا اقدام به خرید مواد اولیه کنند.

عناوین برگزیده